Blog

SEIKO SPRING DRIVE – tökéletességre törekedve III. rész

SEIKO SPRING DRIVE – tökéletességre törekedve III. rész

Az első két részben már részletesen megismerhettük a Spring Drive szerkezetek működésének alapjait, a technikai részleteket. A harmadik fejezet a szerkezetek funkciói között segít eligazodni, és bemutatja a különböző típusait a három mutatós változattól a legbonyolultabb GMT kronográf modellig.

Tovább
SEIKO SPRING DRIVE – tökéletességre törekedve II. rész

SEIKO SPRING DRIVE – tökéletességre törekedve II. rész

A Seiko mérnökei mindig élen jártak a fejlesztésekben, rengeteg szabadalom fűződik a nevükhöz. Így volt ez annak idején az első quartz szerkezetes karóra megalkotásakor, és ez hajtotta őket akkor is, amikor sok év tervezés, fejlesztés után a kétezres években végre bemutathatták az egyik legpontosabb szerkezetet, a SEIKO SPRING DRIVE óraművét is óráikban.

Tovább
SEIKO SPRING DRIVE – tökéletességre törekedve I. rész

SEIKO SPRING DRIVE – tökéletességre törekedve I. rész

Közel harminc évnyi fejlesztés, 600 prototípus és megszámlálhatatlan munkaóra. Ennyi kellett a Seiko mérnökeinek, hogy a kétezres évek közepén megjelentethessék a szerkezetet, ami megváltoztatta az addigi felfogást mind a mechanikus, mind a quartz óraszerkezetekről. A SPRING DRIVE szerkezet ezt a két, alapvetően eltérő konstrukciót tudta ötvözni úgy, hogy a végeredmény az egyik legpontosabb szerkezet lett.

Tovább
DIASHOCK, avagy fő a nyugalom

DIASHOCK, avagy fő a nyugalom

A Trimatic sztori - 3. rész

Trimatic – a Seiko három legfontosabb fejlesztésének összefoglaló neve, amelyek a mechanikus óraszerkezetek felhúzásáért, járásáért és megbízható működéséért felelnek. Sorozatunk eddigi két részében már megtudhattad, mit tesz a Varázskar és miért jó a SPRON rugó, most jöjjön a harmadik epizód, a titokzatos nevű DIASHOCK fejlesztésről.

Tovább
SPRON, a tökéletes rugó?

SPRON, a tökéletes rugó?

A Trimatic sztori 2. rész

A Trimatic fejlesztéseket bemutató sorozatunk első részében a Magic Lever, vagyis a Varázskar volt terítéken, mely a hatékony felhúzásért felel. A mostani részben nézzük meg, mi tárolja a Varázskar által összegyűjtött energiát, jöjjön a SPRON rugó bemutatása.

Tovább
A Seiko „Varázskar”

A Seiko „Varázskar”

Trimatic sztori 1. rész

Az órakészítés története folyamán számtalan próbálkozás történt már a mechanikus szerkezetek kézi felhúzásának kiváltására, de egyik sem annyira kifinomult, mint a Seiko Varázskar, avagy Magic Lever megoldás. Ez annyira sikeres lett, hogy más órakészítők szintén átvették és a mai napig használják. A mechanikus automata felhúzást segítő másik két szabadalmával együtt a Varázskar a Seiko Trimatic technológiájának egyik alapköve.

Tovább
Legendás darabok – a Seiko Turtle

Legendás darabok – a Seiko Turtle

A Seiko Turtle elődjét láthattuk Martin Sheen (Charlie Sheen és Emilio Estevez apja) kezén az „Apokalipszis most” című filmben. Kevés modellt gyárt a Seiko gyakorlatilag változatlan formában több, mint 40 év után is. Ez jól mutatja, hogy csak az igazi legendák élnek túl hosszú évtizedeket, mint a Teknőc, vagy ahogy a rajongói hívják, a Seiko Turtle. Sajátos forma, melyről a becenevét is kapta, masszív tok, azonnal felismerhető egyéniség jellemzi az egyik első búvárórát.

Tovább
Legendás darabok – a Seiko Cocktail Time

Legendás darabok – a Seiko Cocktail Time

Folytatjuk Legendás darabok sorozatunkat, ezúttal a finomabb, dress watch vonal egyik legnépszerűbb képviselőjét mutatjuk be. Diszkrét elegancia, modern, mégis hagyománytisztelő design – ez a Cockatil Time sorozat, mely nemrég újult meg, hogy meghódíthassa az egész világot.

Tovább
Legendás darabok – a Seiko Samurai

Legendás darabok – a Seiko Samurai

Nem olyan régen feltették nekem a kérdést, hogy mi is pontosan az a Seiko Samurai, hiszen a gyártó honlapján nem találni ilyet? Hogy válaszoljunk a kérdésre, különálló cikkek formájában bemutatjuk a Seiko legismertebb és legkedveltebb modelljeit, „Legendás darabok” címmel, ezekben választ kaphat az előbbi kérdésre. A bemutatott modellek ráadásul mind olyan órák, amelyek valamiért fontosak a gyártónak, vagy fontosak az órarajongóknak, gyűjtőknek. Hogy melyik darab mitől vált legendává? Nos, olvassa el a cikket és ezt is megtudhatja!

Tovább
Hajókiállítás Seiko értékekkel

Hajókiállítás Seiko értékekkel

Akár 50.000 Ft értékű ajándék! Mindenkit meglepetésjátékkal várunk!

Szeptember 8-10 között szeretettel várunk mindenkit a Seiko standon, Balatonkenesén, Magyarország legnagyobb vízi hajókiállításán. Aki szeret játszani és olyan pontos, mint egy Seiko óra, akár 50.000 Ft értékű kupont is nyerhet. Jöjjön és játsszon velünk!

Tovább