2022. 07. 21.

Grand Seiko 44GS 55th Anniversary Limited Edition SBGY009

A Grand Seiko Stílus 55. évfordulóját a Shinshu-hegység feletti telihold ihlette órával ünnepeljük!

2022-ben ünnepli 55. évfordulóját a Grand Seiko Stílusként ismert dizájn legelső képviselője, a 44GS karóra. Ennek az igen jelentős modellnek tiszteletére a Grand Seiko bemutatja a 44GS 55th Anniversary Limited Edition SBGY009 órát. A karcsú és kényelmes karóra 44GS tokkal készül, 9R31 Spring Drive kaliber hajtja, gyönyörűen textúrált, mélykék számlappal és színben hozzá illő bőrszíjjal rendelkezik. A gyönyörű számlapot a tsuki tenshin ihlette - a pillanat, amikor a telihold a Shinshu feletti égbolt legmagasabb pontján áll.

A 44GS stílusának modern újraértelmezését 2013-ban mutatta be a Grand Seiko. Az ekkor bemutatott koncepció az eredeti modell jellemzőinek megtartása mellett a mai kor igényeinek is megfelelt. A tokot 2017-ben használták először, akkor egy 9R15 automata Spring Drive kalibert kapott 3 napos járástartalékkal. Ez még 18 karátos arany tokkal és karkötővel készült, és csak Japánban volt elérhető, azonban egy évvel később világszerte bemutatkozott a nemesacélból készített változat.

Az SBGY009 esetében újra leporolták a 44GS dizájnt: ezúttal még karcsúbb lett - a kézi felhúzós 9R31 kalibernek köszönhetően.

A most bemutatott újdonság szerkezetét 2019-ben mutatták be a 9R02 kódszámon ismert kaliberrel egy időben, a Spring Drive létrejötének 20. évfordulója alkalmából. Ez a karcsú, nagyteljesítményű szerkezet két rugóval rendelkezik, amelynek köszönhetően a kompakt kialakítás ellenére is képes a megfelelő nyomaték fenntartására és 3 napos járástartalék biztosítására. Több mint 200 alkatrészből áll, és a második legvékonyabb GS szerkezet a 9R02 után.

Az SBGY009 aprólékosan kidolgozott, rozsdamentes acél tokjának átmérője 40 mm, és mindössze 10,5 mm vastag. Ez a tokforma együtt a doboz alakú zafírkristály óraüveggel alacsonyabb – vagyis a csuklóhoz közelebb eső – súlypontot tesz lehetővé, ezért a modell kényelmesen illeszkedik a csuklóra.

Az újdonság mélykék számlapjának sugárirányú mintázata kapcsolatba lépve a fénnyel, újrateremti azt a csillogást, amelyet az ég legmagasab pontján álló telihold látványa nyújt a tiszta éjjeleken a Shinshu erdeiben. A perc- és másodpercmutatók vége enyhén a számlap felé görbül, így biztosítva a karórának tökéletes leolvashatóságot. A kézi felhúzós 9R31 kaliber esetében a járástartalék kijelző nem a számlapon, hanem az óra hátlapján helyezkedik el, ezzel teremtve szimmetriát a számlapon anélkül, hogy le kellene mondanunk a járástartalék kijelzés funkcióról. Az SBGY009 sötétkék bőrszíjat kapott, amely kiegészít a számlapot, és hozzájárul az óra viselésének komfortjához.

A most bemutatkozó újdonság limitált kiadás, mindössze 1500 darab készül belőle. Minden egyes óra egyedi sorszáma és a „Limited Edition” felirat a tok hátlapjára gravírozva olvasható. A Heritage Kollekcióhoz tartozó újdonság várhatóan augusztustól elérhető a Grand Seiko Boutique-okban és a kiválasztott kiskereskedelmi partnereknél világszerte, így a budapesti Seiko Boutiqueban is, amely az egyetlen olyan üzlet Magyarországon, ahol a Grand Seiko modellek hivatalos, biztonságos forrásból megvásárolhatók.

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában, és segítség kellene a döntéshez? Annak érdekében, hogy könnyebben boldogulj, összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK