Oldal kiválasztása
Főoldal/Aktualítások/Hír/Seiko 140th Anniversary – Négy stílus, egy megjelenés

Seiko 140th Anniversary – Négy stílus, egy megjelenés

2021. április 12.

1881 volt az az év, amely alapjaiban változtatta meg az órák világát, és 2021-ben éppen 140 éve ennek. Erre az évfordulóra érkezett több speciális modell, limitált kiadás és újdonság is. A Seiko ismét gondolt valamennyi rajongóra, és nem csak az Elit kollekcióban jelentetett meg különleges összeállításokat, hanem a mindenki számára elérhető modellekből is.

140 év siker, 140 év fejlődés – mindig egy lépéssel a többiek előtt

Amikor 1881-ben, 140 évvel ezelőtt egy 21 éves fiatalember, Kintaro Hattori megalapította órás műhelyét Tokió Ginza negyedében, még csak bízott abban, ami mára valósággá vált. 

A Seiko az eltelt 140 évben a világ vezető óragyártói közé emelkedett, és sok területen vitathatatlanul az első és a legnagyobb is egyben.

A hagyományos, mechanikus óragyártás mellett a Seiko-nak köszönheti a világ a kvarc szerkezetes karórák elterjedését, amikor az 1969-es megjelenésekor a szabadalmai egy részét szabadon felhasználhatóvá tette, ezzel is példa nélküli gesztust téve az óragyártók felé.

A fejlődés persze nem csak az elektronikus technológiák fejlesztésében mutatkozott meg, 1960-ban megszületett a Grand Seiko, mely mára a high-end órák világában vívott ki magának komoly elismerést, de ide sorolhatjuk a máig talán legnépszerűbb kategóriának, a Seiko búváróráknak az 1965-ös megjelenését is.

Kinetic kaliber, Spring Drive, GPS Solar vagy akár Constant Force tourbillon szerkezet – a Seiko minden területen maradandót alkotott, hűen tartva magát az alapító, Kintaro hattori jelmondatához:

“Always one step ahead of the rest – Mindig egy lépéssel a többiek előtt”

Limitált kiadás a 140. évforduló tiszteletére – négy kollekció egy stílusban

A jeles évforduló bővelkedik különlegességekben. Érkezett egy sorozat a Prospex sportos búvárórák kollekciójába, a Presage új Sharp Edged Series modelljei között is megjelent egy rendkívül látványos limitált modell, az Astron kollekció is bővült egy újdonsággal, sőt egy legendás darab, a King Seiko egy modellje is megtiszteli ezt az évet.

A Seiko azonban azt is megmutatja ebben az ünnepi modell forgatagban, hogy bármennyire is különböznek a kollekciók, alapvetően mégis mindannyian ugyanazt az értéket hordozzák.

previous arrownext arrow
Slider

Ennek demonstrálásra jelenik meg az a sorozat, melyben a négy legnépszerűbb kollekció egy-egy képviselője kapott helyet ugyanazzal a megjelenéssel.

A Seiko 5 Sports, a Presage, az Astron és a Prospex kollekciók a mindennapokban hordható órák teljes spektrumát lefedik, stílusban, specifikációikban és árban egyaránt.

Ezekben a kollekcióban találhatunk bárki számára elérhető árú sportos modelleket éppúgy, mint professzionális búvárórákat vagy műholdas csúcstechnológiával készülő prémium órát is.

Ami mégis közös bennük, az a design, ami a limitált kiadású sorozat darabjait könnyedén felismerhetővé teszi.A kék-fehér színvilágot gyorsan lehet azonosítani, ez mindig a vizek, a tengerek és a vízi sportok világát szimbolizálja.

Nincs ez másképp itt sem, a számlapok ezüstös fehér árnyalata a kék lünettákkal és az ezüst mutatókkal, indexekkel a kék égbolton futó felhők között áttörő napfényt hozza el. Vidám, elegáns és sportos, mint a Seiko modelljeinek legtöbbje, egy fényesebb jövő felé mutatja az utat – a japán mindennapokban a szimbólumoknak jelentősége és jelentése van.

Seiko Prospex SPB213J1, a búvárórák klasszikusának legfrissebb darabja

Nemrég érkezett meg a Seiko Prospex kollekcióba az első búváróra modernre hangolt, mégis szinte változatlan megjelenésű kiadása. 

Seiko 140th Anniversary Limited Edition

A rendkívül sikeres modellek pontosan azt hozták, amit a Seiko rajongói vártak, egy mai specifikációkkal készülő, ám klasszikus megjelenésű modellt. Ezzel a sorozattal bárki a magáénak tudhatja a búvárórák legendás darabját egy új, erősebb, modernebb drabban, mely mindennapi használatra készült.

A diver’s 200m professzionális vízállósága, a zafír kristály óraüvege, a Seiko speciális “Super-hard coating” felületkezelése ötvözve a 6R35 mechanikus automata kaliber kiemelkedő, 70 órás járástartalékával tökéletes választás a mindennapokra, és most egy 6000 darabos limitáció erejéig a design különlegessége is emeli ennek a fényét.

Seiko 140th Anniversary Limited Edition

SPB213J1

Seiko Presage SPB223J1, a Sharp Edged Series GMT sorozatból

Hatalmas siker lett a Presage legújabb sorozata, a Sharp Edged Series modellek sora. Valódi hiánypótló darabok ezek, mind a határozott, éles vonalakkal megrajzolt tokforma, mind az eddig a Presage kollekcióból hiányzó fémszíjas, sportos kivitel olyan igényt elégített ki, mely azt jelezte, mindig lehet fejlődni, még a legjobb, legsikeresebb modellcsaládoknak is, mint a Seiko Presage.

És a siker még tovább fokozható, így megjelent a Presage Sharp Edged Series GMT kollekció is, mely egy mechanikus automata kalibert kapott GMT komplikációval.

Seiko 140th Anniversary Limited Edition

A komplikáció az órák világában nem rosszat jelent, épp ellenkezőleg, egy hozzáadott, plusz tudást, mely jelen esetben a GMT névre hallgat.

Ez röviden annyit jelent, hogy az óra számlapján (mechanikus volta ellenére) egyidejűleg két időzónát követhetünk, mely egy utazás alkalmával épp olyan jól jön, mint ha üzletfeleink a világ egy távoli szegletében, több időzónával odébb várják a hívásunkat. Egy kiegészítő mutató segítségével, mely 24 óra alatt jár körbe a számlapon, követhetjük a második időzóna óráit, a perceket pedig a saját időzónánk percmutatójáról olvashatjuk le.

A Presage SPB223J1 modell is az egységes kék-fehér színösszeállításban pompázik, a két kék mutató pedig igen látványosan emeli ki a 3500 darabban limitált kiadás különleges színvilágát.

Seiko 140th Anniversary Limited Edition

SPB223J1

Seiko Astron SSH093J1 – klasszikus vonalak, modern technológia limitált színösszeállításban

A Seiko Astron volt a Seiko történetének egyik legmeghatározóbb modellje, mely kétszer is képes volt befutni ugyanazt a karriert.

Először 1969. december 25-én jelent meg, mint a világ legelső kvarc szerkezetes karórája, mely kereskedelmi forgalomban is kapható volt. Ennek a jelentőségét talán nem is kell részletezni, a kvarc válság vagy kvarc forradalom alapjaiban rengette meg az órák világát, és átértékeltette az időmérés fogalmát is.

Seiko 140th Anniversary Limited Edition

Másodszorra 2012-ben jelent meg a Seiko Astron, és az elődjéhez hasonló ugrást jelentett műszakilag. Az új Seiko Astron elhozta azt a pontosságot, mely bárhol a világon egyetlen gombnyomásra elérhető és köszönhetően a GPS műholdak hálózatának, a Föld minden pontjána az aktuális pontos időt szolgáltatja. Ez volt a GPS Solar kaliber, mely aztán folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően tovább finomodott, és mára a valaha volt legfejlettebb 5X53 szériánál tart, mely kisebb, hatékonyabb és fejlettebb elődeinél.

A Seiko Astron SSH093 1400 darabos limitált  modellje is megkapta a kék-fehér színt, és az eredeti, 1969-es modell formájában készülő tok ezzel a színvilággal modern, valódi high-tech csemege lett.

Seiko 140th Anniversary Limited Edition

SSH093J1

Seiko 5 Sports SRPG47K1, az örök kedvenc mindennapi darabunk

A Seiko 5 Sports megjelenése telitalálat volt, és ezt az azóta eltelt idő is bizonyította. A nagy klasszikus modell tokformáját öröklő sportos órák a fiataloknak készültek elsősorban, segítve őket ezzel úgy megismerkedni a minőségi órák világával, hogy egy stílusos, laza, sportos vagy éppen különleges darabot viselhessenek.

Seiko 140th Anniversary Limited Edition

A rendkívül széles palettával megjelent kollekció darabjainak száma fokozatosan bővül új és újabb limitált kiadású, tematikus sorozatokkal. A Naruto & Boruto modellek vagy a Street Fighter V speciális kiadás után most a 140. évfordulós kollekcióban is helyet kapott a Seiko 5 Sports is, a jellegzetes kék-fehér színben és a jól ismert műszaki jellemzőkkel: 100 méteres vízállóság, Hardlex óraüveg és a bevált és megbízható 4R36 kaliberrel, 11000 darabos limitált kiadásban.

Seiko 140th Anniversary Limited Edition

SRPG47K1

Seiko Club – Te tagja vagy már?

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez?
Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
+
Összehasonlítás