2022. 06. 08.

A 44GS dizájn 55. évfordulójára készített Grand Seiko karóra a Shinshu felett látható felhőtengert idézi

A takumi és a felhők

A számlap a Shinshu régióban látható kék árnyalatú felhők gazdag textúráját idézi

Az 1967-ben bemutatott 44GS volt az első óra, amely megtestesítette a Grand Seiko Stílust, amely kilenc alapelvet követve a Grand Seiko órák jellegzetes megjelenését adja, és amely ma is inspirációul szolgál minden új Grand Seiko alkotás számára.

A 44GS dizájn megszületésének 55. évfordulójának alkalmából a Grand Seiko most egy olyan kvarcórát mutat be, amely az 1967-es modellnek a szellemiségét testesíti meg, és figyelemre méltó, évi +5 és -5 másodperc közötti pontosságot kínál.

A számlap épp olyan figyelemre méltó, mint a kaliber, amely ezt a kivételes pontosságot biztosítja. A Grand Seiko SBGP017 számlapjának textúrája olyan, mint a felhőtenger, amely reggelente a hegyek körül képződik a Shinshu régióban, ahol a Grand Seiko kvarcórái készülnek. Ilyenkor sűrű felhők gyűlnek össze a Shinshu síksága felett, és minden irányban a horizontig nyúló felhőtengert hoznak létre, amely az ég kékjét tükrözve világoskék árnyalatot kap.

Grand Seiko SBGP017G - 1.490.000 Ft

Limited Edition

A 2000 darabos limitált kiadású órát a 9F85 kaliber speciálisan továbbfejlesztett változata hajtja, amely évi +5 és -5 másodperc közötti pontossággal rendelkezik. Ezt a nagy pontosságot olyan kvarckristályok haszálatával érik el, amelyeket előbb érlelnek, majd egyedi teljesítményjellemzőik alapján válogatnak ki. Itt is, mint az óra működésének minden részletében a precizitás iránti elkötelezettség kerül kifejezésre. A 9F kvarc szerkezet hőkompenzációs mechanizmusában naponta 500-szor méri és pontosítja az idő mérését. Ez a teljesen egyedi mechanizmus biztosítja a Grand Seiko karórák egyedülálló pontosságát.

A karóra rendelkezik időzóna-állítás funkcióval, amelynek köszönhetően az óramutató helyzete a másodpercmutató megállítása nélkül változtatható, így akkor is megmarad az óra kiemelkedő pontossága, ha a viselője utazása során időzónát változtat. A másodpercmutató pontos járásáról egy automatikus holtjáték- beállító mechanizmus gondoskodik. A dátum egy szempillantás alatt változtatható meg. Az óra ikerimpulzusos vezérlőrendszere lehetővé teszi, hogy a perc- és másodpercmutató egészen a számlap széléig nyúljon, így a pontos idő könnyedén leolvasható.

A Grand Seiko stílusra jellemző éles élek és lapos felületek csillogó minőségérzettel ruházzák fel az újdonságot. Az óratokon Zaratsu technikával polírozott és szálcsiszolt felületek kombinációja emlékeztet a dizájn karakterére.

A hat óránál elhelyezett aranyszínű csillag az óra nagy pontosságát szimbolizálja.

A hőkezeléssel kékre színezett csavarokat, és a szerkezet finom részleteit a zafírkristály hátlap mutatja meg.

A Grand Seiko Heritage Kollekciójához tartozó újdonság 2022 júliusában kerül a boltokba világszerte. Szeretettel várunk téged is a budapesti üzletünkben, amely az egyetlen hely Magyarországon, ahol Grand Seiko órákat megnézheted, felpróbálhatod és megvásárolhatod. A Seiko Boutique-ot a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Szent István Bazilikával szemben találod.

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK