Oldal kiválasztása
Főoldal/Aktualitások/Hír/Presage és Prospex 140th Anniversary limited edition modellek és Ginza ezer arca

Presage és Prospex 140th Anniversary limited edition modellek és Ginza ezer arca

2021. szeptember 30.

A limitált kiadású modellek mindig egy kicsit érdekesebbek, mivel a korlátozott elérhetőségük emeli az exkluzivitásukat és ezzel az értéküket is. A Seiko alapításának 140. évfordulójára most két olyan modell érkezik, amely a cég és a neki otthont adó Ginza negyed évszázados kapcsolatáról emlékezik meg. 

A Seiko és Ginza – közös múlt, közös jövő

A Seiko rajongóknak már nem kell bemutatni, mennyire szorosan összefonódik a japán óragyár és Tokió egyik leghíresebb negyedének, Ginzának a története. 1881 volt az az év, amikor egy mindössze 21 éves fiatalember tele ambíciókkal és ötletekkel megalapította saját órás műhelyét a Tokió belvárosának számító Ginza negyedben.

A fiatalembert úgy hívták, Kintaro Hattori, és az eltelt 140 év sikerei bebizonyították, hogy működik a jelmondta: “Always one step ahead of the rest”, vagyis járj mindig egy lépéssel a többiek előtt.

A Seiko és Ginza történetét természeti csapások tarkították, az 1923-as nagy kantói földrengés és az azt követő tűzvész Tokió nagy részét lerombolta (és ne feledkezzünk meg a Godzilla által végzett pusztításról sem). A gyár és az ikonikus Wako épület talpraállt, és a Seiko folytatta a fejlesztéseket, olyan újdonságokat adva az óragyártás világának, mint a kvarc karóra 1969-ben, a Trimatic fejlesztései vagy éppen az egyedülálló Spring Drive kaliber, és ez csak néhány a legfontosabbak közül.

previous arrownext arrow
Slider

 

2021, a 140 éves évforduló és két modell Ginza hangulataival

A 2021-es év a kerek évforduló miatt kiemelt jelentőségű, így sorra érkeznek a Seiko történetével kapcsolatos modellek. Ilyen a most megjelent Presage SSA445J1 és a Prospex SPB259 modell is, ez a két óra a Seiko otthonának, Ginzának állít emléket. 

Ginza-140th-anniversary-limited

A jellegzetes kis ginzai utcák macskaköves burkolata a számlapokon jelenik meg, egyedi külsőt adva lenyűgöző részletességével, a “Komparu” kékeszöldje pedig a színeiben hozza a hangulatot a negyedből, amely mindig ébren álmodik.

Ginza-140th-anniversary-limited

Prospex 140th Anniversary limited edition SPB259

Ebben a modellben több történelmi vonás is találkozik, melyek jelentősek a Seiko életében. Az évfordulós modell páros jellegzetes megjelenése a számlapon köszön vissza, és Ginza hangulatát idézi fel, maga az óra pedig az 1959-ben megjelent, valóban legendás Alpinist modell újkori reinterpretációja, újbóli megjelenése a mai kor műszaki feltételeinek is megfeleltetve.

Ginza-140th-anniversary-limited

Az idén érkezett új Alpinist sorozat a Prospex kollekció tagjaként jelent meg, amely garancia a magas műszaki tartalomra.Az eredeti design fő elemeinek megtartása mellett (melyhez még a klasszikus mintázatú index is hozzátartozik 12 óránál) új kalibert kapott a Prospex SPB259, a 6R35 szerkezet a kiemelkedő, 70 órás járástartalékával tökéletes társ a mindennapokban, hiszen közel három napot jár még akkor is, ha nem viseljük éppen.

Ebben a kategóriában már íves zafír kristály óraüveg védi az egyedi számlapot, tükröződésmentes bevonattal ellátva. A 200 méteres (20 Bar) vízállóság a hétköznapi viselet közben megnyugtató adat, akár sportoláshoz, úszáshoz is bátran viselhető így az óra.

Ginza-140th-anniversary-limited

A Seiko Prospex SPB259 140th anniversary limited edition modell mindössze 3.500 darabban készült, egyedi és különleges darab.

Presage 140th Anniversary limited edition SSA445

A Presage évfordulós kiadásának is egy idei, friss sorozat az alapja a Presage kollekción belül. A Presage Style 60’s modellek a Seiko 1960-as évekbeli nagy sikereire emlékeznek, az 1964-es tokiói olimpiára készült Seiko Crown Chronograph, a Seiko és Japán első mechanikus kronográf órájának halhatatlan formáival.

Ginza-140th-anniversary-limited

Ahogy valamennyi modell, amely egy korábbi sikeres darab alapján készült, a Presage Style 60’s sorozata is a 21. századnak megfelelő specifikációkat tudhat a magáénak. A mindössze 4000 példányban elkészített Presage SSA445 mechanikus automata szerkezetet kapott, a 4R39 kaliber érdekessége az úgynevezett “open heart” megoldás, melynek segítségével a számlapon keresztül csodálhatjuk működés közben a szerkezetet, a billegő járását.

Ginza-140th-anniversary-limited

50 méteres (5 Bar) vízállósága a dress watch kategóriában tökéletes, a mindennapokban megóvja az órát, a hajlított Hardlex óraüveg pedig sokáig ellenáll a megpróbáltatásoknak.

Ginza 140th anniversary limited edition SPB259 és SSA445 technikai adatok

  • nemesacél óratok és szíj
  • vízállóság: 20 Bar SPB259 / 5 Bar SSA445
  • szerkezet: 6R35 SPB259 / 4R39 SSA445
  • tok átmérő: 38 mm SPB259 / 40.8 mm SSA445
  • tok vastagság: 12.9 mm SPB259 / 12.8 mm SSA445
  • óraüveg: zafír kristály AR bevonattal SPB259 / Hardlex SSA445
  • limitált kiadás 3500 darab SPB259 / 4000 darab SSA445
óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez?
Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
+
Összehasonlítás