Oldal kiválasztása
Főoldal/Aktualitások/Hír/GMT sorozattal bővül a Seiko 5 Sports kollekció

GMT sorozattal bővül a Seiko 5 Sports kollekció

2022. június 9.

A Seiko 5 Sports mechanikus órakollekció 1968-as létrehozása óta a tartósság és a megbízhatóság szinonimája volt. A 2019-ben újraindított kollekció aktív, fiatalos dinamizmussal született újjá. Ma a kollekció újabb lépést tesz előre, a kollekció történetében először történő GMT kaliber bevezetésével. A 4R-es szerkezet kipróbált és megbízható platformjára épülő, háromféle kialakításban elérhető új sorozat a GMT mutató kényelmét kínálja a már ismertnél mindössze 0,1 mm-rel vastagabb tokban.

Nemzetközi utazásra tervezve

Mindhárom új kivitelben más színű számlap található. Az SSK001K1 fekete, az SSK003K1 kék, az SSK005K1 referenciaszámú modell narancssárga. A leolvashatóság fokkozása érdekében a GMT mutatók élénkpirosak a fekete és kék számlapos verziókon, és fekete a narancssárga számlapos modellen. A hagyományos mutatókhoz és az indexekhez hasonlóan a GMT mutató is bőséges Lumibrite réteggel rendelkezik, amely biztosítja az olvashatóságot gyenge fényviszonyok között is. A GMT funkció világraszóló kényelme mellett az órák két színű, forgatható lünettával rendelkeznek, így egy pillantással megkülönböztethetjük a éjszakai és a nappali órákat. Az lünetta borítása a Seiko híres Hardlex üvegéből készült, hogy a Seiko 5 Sports kollekcióra jellemző magas szintű tartósságot biztosítsa.

Örökségre építő dizájn

A tok és a számlap kialakítása a Seiko egyik legkedveltebb sportóra sorozatából merít ihletet, amelyet a rajongók Seiko SKX sorozatként ismernek. Az ötsoros fémszíj új dizájnt kapott, amelyet szintén az eredeti SKX sorozat ihletett. A középső csatszemek polírozottak, ezzel kontrasztot teremtenek az őket összekötő sorok erőteljes megjelenésével.  

Mindhárom óra a Seiko 5 Sports kollekció tagjaként, várhatóan 2022 júliusában lesz elérhető a kiválasztott üzletekben világszerte, így a budapesti Seiko Boutique-ban is. A Seiko 5 Sports GMT modellekről hamarosan egy bővebb cikkben is beszámolunk, de ha már így is a kedvenced lett valamelyik, add le előrendelésedet.

óra kereső

Találd meg a hozzád illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez?
Annak érdekében, hogy könnyebben boldogulj, összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.

+
Összehasonlítás