2022. 06. 09.

King Seiko 2022 különlegességek - a minőség örök

King Seiko

Az igazán minőségi dolgok állandóak maradnak, így a King Seiko kollekciója 1965 óta nem kellett, hogy sokat változzon. A formák , a méretek, a stílus állandósága mellett a műszaki tartalom természetesen sokat fejlődött, így sikerült a mai kor technikai színvonalát a japán óraipar aranykorának stílusával házasítani. Most két különlegesség érkezik a King Seiko kollekcióba, mindkettő a maga egyéniségével fejezi ki tiszteletét a hatvan évvel ezelőtt született márka és annak szülőhelye, Tokió Ginza negyede előtt.

King Seiko, a versenyszellem szülte tökéletes darab

A hatvanas években a Seiko akkori stúdiói között éles verseny alakult ki, amelynek célja a tökéletes óra megalkotása volt. Bár ma már tudjuk, de akkor még nem lehetett előre látni, mely új modell lesz a befutó a két nagy seikosha (japánul az “órák háza”, de általában a stúdiókat nevezték így) által teremtett újdonságok közül. 

A két stúdió két, önálló irányt vett a fejlesztésekkor, és két olyan meghatározó név született meg ekkor, amelyek máig sarokkövei a Seiko családjának, ezek voltak a ma már igen előkelően csengő Grand Seiko, a másik pedig a King Seiko. Más megközelítésben, de ugyanaz volt a célja mindkét stúdiónak, a tökéletes óra megteremtése.

King Seiko 1965

A versenyt végül a Grand Seiko nyerte, de fontos megérteni a döntést, amely emögött volt - az ok egyszerű, csak egy maradhatott a nagy nevekből. 

Nem oszthatta meg a gyár az erőforrásait két hasonlóan magas színvonalon tervezett és gyártott márka között, így egy döntés nyomán a Grand Seiko megkezdhette több, mint 60 éve tartó, folyamatosan újabb és újabb magasságokba ívelő pályáját, a King Seiko pedig a háttérbe vonult hat évtizedre, mígnem 2022-ben új erővel, de a régi formájában térhetett vissza, hogy újra lenyűgözze az óraértő közönségét.

A King Seiko KSK SJE087 - 2022-ben is a csúcson

A két új modell közül az SJE087 egy limitált kiadású darab, amely első ránézésre szinte megkülönbözhetetlen az elődjétől - a technika, amely mögötte van, azonban teljesen mai.

King Seiko 2022

Megtartva az eredeti méreteket és arányokat egy igazi klasszikus született. 

Az ezüst számlapon az arany indexek és mutatók, a rakott Seiko logó szintén arany színben és a dátumablak arany kerete olyan részletek, amelyek akár a hatvanas években is születhettek volna. 

King Seiko 2022

A gyártástechnológia, az anyagok minősége és a kidolgozás, összeszerelés minősége is mind a ma elérhető egyik legmagasabb szintű, így nem csak a design, de a kivitelezés is a Seiko óráinak csúcsára emeli a King Seiko SJE087 modellt.

King Seiko 2022

A kifinomult eleganciát olyan részletekben érhetjük tetten, mint a koronán és a hátlapon elhelyezett King Seiko logo, amely az eredeti, pajzs formát mintázza, vagy a csaton elhelyezett, szintén korabeli Seiko logo, de az arannyal jól harmonizáló krokodilbőr szíj is ezt erősíti.

King Seiko 2022

A műszaki tartalom viszont olyannyira mai és a felső kategóriát képviseli, hogy az SJE087 modell a Seiko 6L35 kalibert kapta, amely 2018-ban érkezett a Presage sorozatba tartozó modellekbe. Ennek a mechanikus automata szerkezetnek a különlegessége a vastagsága, amely mindössze 3.7 mm, összehasonlításképpen a 6R35 kaliberé a harmadával, 1,3 mm-rel több.

King Seiko 2022

Ennek köszönhetően a két újdonság közül az SJE087 modell 0.7 milliméterrel vékonyabb lehetett, ami az órák világában rendkívül nagy különbség, teljesen más arányokat, formát és viselési komfortot adva.

Ez a modell limitált kiadás, mindössze 1.700 darabban készül az egész világon.

King Seiko SPB291J1 special edition - a kameidói lilaakác varázslatos szépsége

A King Seiko modellek otthona Tokio Kameido negyede volt, itt állt a gyár, amelyben készültek ezek az órák. Ez a negyed rendkívül népszerű tavasszal, amikor az itt álló sintoista szentély, a Kameido Tenjin lilaakácai virágba borulnak, sokak szerint a látvány szebb még a cseresznyefa virágzásánál is, de mindenképpen lenyűgöző a színkavalkád.

King Seiko 2022

Az Edo-korszakban számos ukyio-e festményt és fametszetet ihletett a lilaakác virágzása, és a most érkező új King Seiko modell, az SPB291J1 ezt örökítette meg a számlap a közepétől kifelé változó, jellegzetes lila színével.

Az óra formája az 1965-ös modellt idézi, a síkok és ívek felületei karcsú és elegáns tokprofilt eredményeznek a csuklón, a vízállósága pedig ebben a kategóriában nem mindennapi, 10 bar (100m) érték.

A szerkezet ebben a modellben a kiemelkedő, 70 órás járástartalékot adó 6R31 kaliber, amely megbízhatóságában és pontosságában tökéletesen illik a King Seiko névhez is.

Az óra két szíjjal érkezik a Seiko Boutique üzleteibe, a stílusában kellemes hatvanas évekbeli hangulatot idéző fémszíj mellé egy fehér bőrszíj is jár, lila varrással, kiegészítve a számlap varázslatos színeit - ez a modell egy “Seiko Boutique special edition” kiadás, amelyhez kizárólag a Seiko Boutique Budapest üzletében lehet majd hozzájutni Magyarországon. Az órák már előrendelhetők, érkezésükre 2022 júliusában számítunk. 

King Seiko SJE087 és SPB291J1 technikai adatok

  SJE087 SPB291J1
Kaliber 6L35 6R31
Járástartalék  45 óra 70 óra
Tok átmérő 38.1 mm 39.5 mm
Tok vastagság 11.4 mm 11.8 mm
Tok anyaga nemesacél nemesacél
Szíj anyaga krokodilbőr nemesacél/bőr
Óraüveg zafír kristály zafír kristály
Vízállóság 5 bar  10 bar 

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK