2019. 07. 17.

Presage Cocktail Time Midnight – egy éjszaka Tokióban

A Seiko történetében több olyan kollekció van, ami rendkívül sikeres lett világszerte. Ezek közül is kiemelkedik a Presage Cocktail Time sorozata, amely megjelenésével, kidolgozottságával és ár-érték arányával megjelenése óta őrzi a dobogós helyét. A 2019-ben érkező új modellek tovább öregbítik ezt a hírnevét, ismét különleges összeállítások jelennek meg, melyeket a tokiói éjszakai bárok világa ihletett.

Seiko Presage, a mechanikus vonal

A Seiko modellcsaládok, kollekciók között csak egyetlen van, amely kizárólag mechanikus kaliberekkel készül. Ez a Seiko Presage, melynek nem véletlen a szlogenje: a mechanikus órakészítés művészete.

Számos modell, sok különböző kivitel, egyedi hangulatok – egy közös azonban valamennyi Presage-ban, ez a hagyományok tisztelete, mely a tisztán mechanikus szerkezetek használatában is megnyilvánul.

[et_pb_video src="https://www.youtube.com/embed/2N8-aJ7uZOk?" _builder_version="4.4.5" hover_enabled="0"][/et_pb_video]

A Presage modellek története érdekes pályán mozogva jutott el a mai állapotába, hiszen eredetileg ezt a kollekciót kizárólag a japán belföldi piacra gyártották, így a világ többi részére nem juthattak el. A 2000-es évek eleji megjelenésük után mégis viszonylag hamar eljutott a hírük az óra rajongókhoz, majd 2016-ban végül a Presage modellek bemutatkozhattak az egész világ előtt, és a sikerük azóta is töretlen.

Presage Cocktail Time – elegancia és minőség a mindennapokra

A Presage Cocktail Time modellek egyesítik magukban a mindennapi viselhetőséget és az alkalmi eleganciát. A jellegzetes megjelenésük mindkét helyzetben éppúgy megállja a helyét, és ez kevés modellnek sikerül igazán – a Cocktail Time ilyen.

Ezért is tették 2017-ben a Seiko a Presage kollekció részévé, amellyel ezek a modellek olyan család tagjai lettek, ahol a minőség elsődleges szempont, és nem ritkák a prémium megoldások, mint a porcelánból, vagy akár tradicionális Urushi lakkozással készülő számlapok.

Presage Cocktail Time Midnight, avagy limitált tokiói éjszakák

A Cocktail Time modellek sora folyamatosan bővül, de mindig vannak olyan darabok is közöttük, melyek csak limitált példányszámban készülnek el.

A 2019-es évben bemutatott négy új modell között is találunk két olyan darabot, melyek mindössze 8-8000 példányban készülnek az egész világ számára – szerencsére Magyarországra is érkezik ezekből.

A Cocktail Time sorozatok mindig egy-egy témát, egy-egy hangulatot jelenítenek meg, nincs ez most sem másképp. A nevükből eredően ezek az órák a koktélbárok hangulatát idézik, és híres koktélok alapján készültek, a színösszeállításaik mindig a népszerű receptek ihlette stílusban készülnek el.

A mostani sorozat darabjait ismét a Tokió éjszakai életéről híres kereskedelmi negyedében, a Ginza negyedben található Star Bar világbajnok bártenderének koktéljairól mintázták, a hangulatuk egy koktélbár éjféli csillanásait idézi…

Különleges modellek, emlékezetes koktélokból

A négy új modell három koktél alapján készült, melyekre a színösszeállításaik reflektálnak. Mindegyik óra a megszokott Seiko Presage Cocktail Time jegyeket viseli magán, 40-42 mm átmérő, domború Hardlex kristály óraüveg, jellegzetes forma és különleges mintázatú számlapok. Újdonság a szíjak gyors cseréjét segítő stiftek kialakítása, melyekre szükség is lesz, hiszen a limitált kiadások díszdobozában találunk még egy szíjat, mellyel minden alkalomra és öltözethez tökéletes kiegészítőnk lesz az óra.

Presage Cocktail Time SRPD36J1 és SSA392J1 limitált kiadásban – Old Fashioned

Az egyik legrégebben ismert koktél, az Old Fashioned receptje alapján készültek. Az egyedileg texturált számlapjuk borostyán színe teljes összhangban van a sárgaarany bevonattal készült tokkal, mutatókkal és indexekkel.

A két modell közötti különbség a szerkezeteikben érhető tetten, az SRPD36J1 modell hagyományos, három mutatós kivitel 4R36 mechanikus kaliberrel, míg az SSA392J1 modell a központi járástartalék kijelzős, és a dátumot segédszámlapon megjelenítő 4R57 szerkezettel készül.

Presage Cocktail Time SSA393J1– Black Cat Martini

Különleges koktél, különleges színvilág. Mély lila számlap „sunburst” mintázattal, arany színű mutatók és nemesacél tok illetve indexek – egy nem mindennapi összeállítás. Az összhatása tökéletes lett, a több komplikációt tartalmazó 4R57 szerkezettel egy igazán látványos darab.

Presage Cocktail Time SRPD37J1– Mockingbird

Ismét egy ritkábban látható színvilág, a sötétzöld számlap az arany színű másodperc mutatóval és a nemesacél indexekkel és tokkal teljes összhangban van, ezen a sötétbarna bőr szíj csak erősít. Klasszikus kialakítás, 4R35 kaliber és a megszokott Seiko Presage minőség teszi ezt a modellt teljessé.

Az újdonságokat már megtalálod a kínálatunkban, ide kattintva láthatod a négy modellt:

Seiko Presage Cocktail Time Midnight modellek

Nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, a limitált és különleges megjelenésekről?
Kövesd figyelemmel a hivatalos Youtube csatornánkat, ahol rendszeresen jelentkezünk érdekes videókkal órákról, eseményekről és a Seiko által támogatott sportolók sikereiről egyaránt:
Ha a jövőben szeretnél minél előbb, az elsők között értesülni a Seiko legfrissebb híreiről és a különleges, sokszor limitált modellekről, nem kall mást tenned, mint belépni a Seiko Club tagjai közé.
Regisztrálj most, egy perc az egész:

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK