2022. 03. 01.

Hölgyválasz, avagy az új Seiko Presage Craftmanship Series for women’s modellek

A női modellek előretörése megállíthatatlan, szinte hetente érkeznek a különböző kollekciók legszebb, legigényesebb sorozatai a hölgyek örömére. Mostantól a Seiko Presage mechanikus óráit kedvelők sem maradnak újdonságok nélkül, az Enamel collection különleges, zománc számlapos modellekkel bővítette a kínálatot.

A Seiko, a női modellek és a Presage

A Seiko kínálata a legszélesebbek között van a világ vezető óragyártói között. Minden kategóriában, minden stílusban, minden korosztályban és nemben bőséges a kínálat. legyen szó sportos modellekről akár professzionális specifikációkkal, high-tech csúcsmodellekről, amelyek műholdakkal kommunikálnak vagy gyöngyház számlapos, gyémántokkal díszített felső kategóriás órákról, otthon vagyunk minden területen.

Nincs ez másképp a női órák terén sem, hiszen kifejezetten nők részére készült a Lukia kollekció kiemelkedő minőségű és kivitelű darabjaival, sok modell készült a mindennapi használatra kvarc, solar vagy mechanikus kaliberekkel, de a hölgyekre gondolt a Seiko a nemrég érkezett Seiko 5 Sports női modelljeinek megalkotásakor is, sőt a Grand Seiko női modellek is nagyon sikeresek a legfelsőbb kategóriában.

A Presage kollekcióban is készültek már kifejezetten női órák,sőt páros modellek is, most azonban az egyik legnemesebb sorozat, a zománc számlappal készülő Enamel collection bővül hölgyek részére készült, igényes darabokkal.

Presage, a tartós szépség

A Seiko mindig sokra tartotta a japán kézműves ipart, a hagyományos anyagok és technikák alkalmazását az órakészítés során. Évszázados technológiákat elevenített fel és vitt tovább akkor is, amikor elkészültek az első zománc számlapos modellek.

Ez a technika nem csak attól különleges, hogy a zománc, mint felhasznált anyag igen ritka az órák világában, de a tradicionális módszerek alkalmazása miatt is. A technika kézműves módszereket és különlegesen képzett mestereket kíván, a Japánban évszázadok óta működő családi műhelyekben apáról fiúra száll a tudás, ennek eredménye az egyedi megjelenésű, zománc bevonattal készült számlap is.

A most érkező három új Seiko Presage modell is ilyen számlappal büszkélkedhet, mindhárom a Presage kollekció női oldalát mutatja be formájával, finomságával, szépségével és méreteivel is.

A design három alapeleme - ragyogó harmónia és részletesség

Az újdonságok minden elemükben a nőiességet képviselik, három fő design részlet azonban kiemelkedik ezekből.

  1. A koronába ültetett gyémánt ragyogása kiemelkedik a zománc számlap és a tok lágy fényéből, erősíti és kiegészíti azt - mindamellett látványos eleme az órának.

  2. Aprólékos gondossággal készült lágy vonalak a tokon, karcsú római számok a számlapon és a domború, zafír kristály óraüveg teszi igényessé és finommá az órákat.

  3. A zománc számlapok szépsége egyedülálló - a kék, a fehér és a cseresznyevirág rózsaszínében csillogó darabok vonzzák a tekintetet.

Egy limitált modell az éjszakai égbolt eleganciájával

A három újdonságból az SPB234J1 a klasszikus, fehér számlapos darab arany színű tokkal, kék mutatókkal és szíjjal, az SPB233J1 egy igazán nőies modell barna bőrszíjjal és a cseresznyevirág színével a számlapon, és egy limitált különlegesség is érkezik a maga éjkék és arany színeivel.

A mindössze 1000 darabban készülő SPB236J1 modell rendkívül elegáns és kissé titokzatos az éjjeli égbolt mélykék színében játszó számlapjával, amelynek különlegessége az aszimmetrikus festése. 

A holdsarló formában arany színűre festett indexek érdekes aspektust adnak a számlapnak. A 12-től 8-ig tartó indexek római számokkal és arany színben készültek, ám a számlap többi részén az indexek egyenes formát öltenek és a színük is megváltozik, miként az égbolton a Hold sarlója látszik.

Egyedi technikával készül ez a számlap, legalább kilenc külön rétegben viszik fel a félhold forma festését, így a számlap több dimenziót kap, kiemelkedik az arany indexek sora.

A látványt a másodpercmutató teszi teljessé, melynek a vége szintén félholdat formáz, amely folyamatosan körbe jár az égbolton.

Mindhárom modell a 70 órás járástartalékkal bíró 6R31 kalibert kapta, hiszen a Presage modellek a mechanikus órakészítés hagyományait követik, mindegyik 5 bar vízállóságú és domború zafír kristály óraüveggel biztosítja a legszebb látványát a zománc számlapoknak - az igényes órakedvelő hölgyek tiszteletére.

Seiko Presage Craftmanship Series for women’s technikai adatok

Kaliber 6R31
Járástartalék  70 óra
Tok átmérő 34.3 mm
Tok vastagság 12.1 mm
Tok anyaga nemesacél
Szíj anyaga bőr
Óraüveg domború zafír kristály
Vízállóság 5 bar / 50m
Limitált kiadás mennyisége SPB236J1 1000 db

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK