2019. 10. 22.

Presage SPB111J1 Green Enamel limited – természetesen zöld

Művészet és természet – a Seiko Presage órái ezt a két fő alkotóelemet viselik magukon. A Presage kollekció szinte minden darabja egy ősi, tradicionális módszerekkel és anyagokkal készülő modell, mégis mindig sikerül belecsempészni egy kis modern megjelenést vagy technikát. A most érkező limitált kiadású Seiko Presage SPB111J1 „Green Enamel limited” is ilyen, egy kicsit mindenből ad.

A japán cédruserdők zöldje ihlette, a zománc művészete megörökítette

Japánnak az ezer arca között van, amely nem annyira ismert, mégis lenyűgöző. A szigetország egy különös világ, hiszen a legősibb szentélyektől kezdve a nyugalom szinonimájaként ismert Zen kerteken át a sajátos, modern japán pop kultúra egyaránt a mindennapok része. A nyüzsgő metropoliszoktól kezdve (Tokió és agglomerációja több mint 30 millió lakosával a világ legnépesebb urbanizált területe) a sziget belső és északi részein olyan természeti csodák között kalandozhatunk, melyeket talán még soha nem érintett meg az ember.

Ezek között a csodák között tartják számon a japánok a nemrég bemutatott vöröslő juhar rengetegeket, melyek a Grand Seiko tervezőjét ihlették meg, és a japán cédrus erdőket is, melyeknek állandóan zöldellő szépsége a Presage legújabb, limitált kiadású SPB111J1 modelljének számlapján tükrözi vissza a természet színeit.

Ez a szín a zöld, amely egy nem gyakran látott vendég az órák világában, így annál érdekesebb egy-egy ilyen darab. A Presage újdonsága ráadásul nem csak színével, de a számlapjával is kitűnik a hétköznapi modellek közül, a zománc technikával készült darab a tradíciók ápolását is jól szolgálja.

Seiko Presage Green Enamel limited SPB111J1, a modern klasszikus

A Presage modellek történetéről már olvashattál korábban, mégis érdemes feleleveníteni a nem túl hosszú, de annál sikeresebb sztorit.

A Seiko a Presage kollekciót eredetileg a japán belföldi piacra szánta, megjelenése után csak ott lehetett hozzájutni. Ennek ellenére elterjedt a világban, és egyre nagyobb igény volt a nemzetközi megjelenésére, melyre 2016-ig kellett várni. A hatalmas siker biztosította a helyét, az elmúlt években folyamatosan érkeznek a jellegzetes Presage darabok – mechanikus, minőségi és egy kicsit mindig különleges modellek.

A Presage Enamel kollekció (az enamel jelentése zománc) 2017-ben érkezett 4 modellel, és azóta szintén kapott új tagokat a család – a legfrissebb éppen most érkezett a Seiko Presage SPB111J1 képében.

Az óra számlapja a cédrusfenyők zöldjét idézi, a számlapokat készítő zománc mester, Mitsuru Yokosawa munkája. A célja az örökzöld cédrusok egész évben pompázó zöldje volt, melyet a zománc számlap hosszantartó színeivel állított sikeresen párhuzamba. A számlap színe a fényviszonyoktól függően játszik a zöld minden árnyalatában, és egyedi fényben csillog a különleges anyaga miatt.

Az indexek és a számjegyek együtt egyszerre klasszikus és modern megjelenést adnak, ezt erősíti az abszolút modern anyagok használata. Az óra tokja rozsdamentes nemesacél, az óraüveg pedig zafír kristály, ezek és a krokodilbőr szíj a megszokott Presage megjelenést és minőséget kínálják.

Apró, de annál jellegzetesebb részlet az indexek formája. A Presage SPB111J1 Green Enamel limited modellek számlapján az ezüst indexek a japán cédrus leveleinek formáját idézik, és nem csak annak szépségét, de a leolvashatóságát is elősegítik.

A limitált kiadású modell mindössze 2000 darabban készült az egész világon, sorszámozott hátlappal és egyedi fa dobozban érkezik.

Seiko Presage SPB111J1 műszaki adatok

  • 6R35 mechanikus automata kaliber (kézzel is húzható, másodperc stoppos kivitel)
  • 70 órás járástartalék
  • +25/-15 mp napi járáseltérés
  • zafír kristály óraüveg, duplán domború kivitelben
  • nemesacél tok
  • krokodilbőr szíj
  • 10 bar vízállóság
  • tok átmérő 40.5 mm
  • tok vastagság 12.4 mm
  • limitált kiadás, 2000 darab

Nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, a limitált és különleges megjelenésekről?

Kövesd figyelemmel a hivatalos Youtube csatornánkat, ahol rendszeresen jelentkezünk érdekes videókkal órákról, eseményekről és a Seiko által támogatott sportolók sikereiről egyaránt (egyetlen kattintással feliratkozhatsz):

Ha a jövőben szeretnél minél előbb, az elsők között értesülni a Seiko legfrissebb híreiről és a különleges, sokszor limitált modellekről, nem kall mást tenned, mint belépni a Seiko Club tagjai közé. A tagság természetesen ingyenes, és csak előnyei vannak, mindig az elsők között juthatsz információkhoz, és részt vehetsz zártkörű rendezvényeinken is, valamint minden friss Seiko Magazinból postán kapod a saját, ingyenes példányodat. Regisztrálj most, egy perc az egész:

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK