2019. 10. 10.

Prospex LX Line limited edition – A holdfény és a napkelte színeiben

A Seiko Prospex 2019-es legjelentősebb újdonsága volt talán az új LX Line sorozat. A prémium kivitel, az exkluzív megjelenés és a különleges Spring Drive kaliber együtt egy új kategóriát teremtett a sport modellek világában. Az LX Line modellek sora most két egyedi színösszeállítással bővült, melyekből mindössze 200-200 darab készült.

Prospex LX Line, a prémium Prospex érzés

A Seiko Prospex kollekciója a legnépszerűbb a maga kategóriájában, nem véletlenül. A három vonalat magába foglaló kollekcióban mindenki megtalálja a saját kedvencét, aki az aktív életmódhoz keres megbízható társat. A Land (Föld), Sky (ég) és Sea (Tenger) modellek akár túrázáshoz, akár repüléshez is kiválóak, de a legnagyobb kínálat a Sea modellekből, vagyis a valódi búvárórákból van.

A Seiko a búvárórák történelmének meghatározó szereplője, a hatvanas évek óta készíti egyre fejlettebb modelljeit. Az első professzionális modell is már 150 méteres vízállósággal készült, ami akkoriban kiemelkedő érték volt, sőt még ma sem kell szégyenkezni egy ilyen értékkel. Ahogy teltek az évek, mind a fejlesztések, mind az elérhető anyagok kínálata olyan szintre léptek, melyekkel mára egy Prospex búváróra vízállósága és tartóssága soha nem látott magasságokba emelkedhetett.

Így jött el 2019-ben az ideje egy valódi prémium Prospex sorozatnak, mely Prospex LX Line néven lépett színre. Az eddigi specifikációk (melyek szintén a professzionális kategóriába estek) további emelésével, a design tökéletesítésével és egy különleges kaliber megjelenésével a Prospex kínálat csúcsát foglalja el az LX Line.

A design egy elismert japán tervező, Ken Okuyama munkája, aki sportautók és a híres japán szuperexpressz, a Shinkasen után most az órák világában is bizonyított. Robosztus, mégis kecses vonalak, gondosan megtervezett viselési komfort a súlypont alacsonyabbra helyezésével és a Zaratsu polírozásnak köszönhető egyedi fény – a külső tökéletes.

A másik legfontosabb újdonság az óra belsejében található. A Prospex kollekcióban is megjelent a Spring Drive kaliber (itt írtunk a működéséről korábban), mely a sajátos működési elve révén olyan pontosságot hozott a mechanikus szerkezetek világába, amely eddig szinte elérhetetlen volt. Ebben a két órában a Spring Drive 5R65 kaliber dolgozik, mely 72 órás járástartalékával megbízható társ lesz a mindennapokban.

A tökéletesség azonban fokozható, így most két különleges megjelenésű, limitált példányszámban készülő modell érkezik, melyek témája (búvárórák révén) a tenger hullámain megcsillanó holdfény és napfény. Az órák különlegessége a számlap körüli forgatható gyűrű betétje, melynek anyaga, a „cermet” (ceramic metal) kerámia és fém ötvözete. Ez a high-tech kompozit anyag biztosítja az újdonságok egyedi színeit és csillogását, mivel a hagyományos kerámia ezt nem képes visszaadni.

 

 

Seiko Prospex LX Line limited edition SNR041J1 – a lila arany színű hajnali napsugár színében

Lila arany – egy különleges anyag, különleges színben. Az arany alumíniummal való ötvözésével készül az ékszerek egyik legérdekesebb színösszeállítása, ritka és látványos.

Ezt a színt kapta az új Prospex SNR041J1 modellje, mert ez a szín idézi fel a leginkább a hajnali tenger apró hullámain játszó napsugarak csillogását. A lila arany számlapgyűrű tökéletes összhangban van a sötétbarna számlap melegségével, jól illik a nagyintenzitású titán tok fényéhez.

 

Seiko Prospex LX Line limited edition SNR043J1 – a holdfény platina csillogása

Grafitszürke számlap, éjfekete tok a torzításmentes, egyedi Zaratsu technikának köszönhetően. Az éjjeli tenger hangulatát kapjuk, melyet csak erősít a holdsugár, mely az arany másodpercmutatóval érkezik. Ezt a hangulatot fokozza a platina színében megcsillanó számlapgyűrű, mely a különleges anyagával és színével hozza el az éjjeli tengeren villódzó holdsugarakat.

A nagyintenzitású titán tok és az extra erős szilikon szíj jól kiegészíti egymást, és illik is a sportos stílushoz. Mindkét modell hátlapján a „Limited edition” felirat és az egyedi sorszám jelzi a ritka és különleges modellt.

Seiko Prospex LX Line SNR041J1 és SNR043J1 műszaki adatok

  • 5R65 Spring Drive kaliber
  • 72 órás járástartalék
  • +/-1 mp napi, +/-15 mp havi járáseltérés
  • zafír kristály óraüveg
  • nagyintenzitású titán tok
  • nagyintenzitású titán szíj (SNR043J1)
  • extra erős szilikon szíj (SNR041J1)
  • 300 m vízállóság
  • tok átmérő 44.8 mm
  • tok vastagság 15.7 mm
  • limitált kiadás, 200-200 darab
  • megjelenés 2019 november

Nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, a limitált és különleges megjelenésekről?

Kövesd figyelemmel a hivatalos Youtube csatornánkat, ahol rendszeresen jelentkezünk érdekes videókkal órákról, eseményekről és a Seiko által támogatott sportolók sikereiről egyaránt (egyetlen kattintással feliratkozhatsz):

Érdekel a Seiko Youtube csatorna

Ha a jövőben szeretnél minél előbb, az elsők között értesülni a Seiko legfrissebb híreiről és a különleges, sokszor limitált modellekről, nem kall mást tenned, mint belépni a Seiko Club tagjai közé.

A tagság természetesen ingyenes, és csak előnyei vannak, mindig az elsők között juthatsz információkhoz, és részt vehetsz zártkörű rendezvényeinken is, valamint minden friss Seiko Magazinból postán kapod a saját, ingyenes példányodat.

Regisztrálj most, egy perc az egész:

Seiko Club ingyenes regisztráció itt

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK