Oldal kiválasztása
Főoldal/Aktualitások/Hír/1968 Diver’s Modern Re-interpretation Save the Ocean Limited Edition – Újra irány az Antarktisz

1968 Diver’s Modern Re-interpretation Save the Ocean Limited Edition – Újra irány az Antarktisz

2021. december 15.

A Seiko búvárórák több, mint 55 éves történelme egy valódi sikersztori. Amikor megjelent 1965-ben a Seiko és egyben Japán első búvárórája, a különleges specifikációi már sejteni engedhették a sikereit. Három év sem telt el, és megérkezett egy olyan modell, amely 300 méteres vízállóságával és a különleges Hi-Beat kaliberrel a mai napig megállná a helyét – ennek állít most emléket egy limitált kiadású modellpárossal a Seiko.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Az első, még 150 méteres vízállóságú és automata kaliberrel készült modell mindössze egy évvel a megjelenése után, 1966-ban már el is indult a Déli-sarkra, hogy valóban extrém körülmények között tesztelhessék a tudását a “8th Japanese Antarctic Research Expedition”, vagyis a nyolcadik JARE tagjai.

SLA055

A pozitív tapasztalataiknak köszönhetően a további évek expedícióira is a Seiko búváróráit választották, köztük a 300m Hi-Beat modellel. A most érkező modell, a Seiko Prospex SLA055j1 a Prospex Save The Ocean kollekciójának tagjaként igyekszik tenni az óceánok élővilágának megismeréséért és megmentéséért, ahogy annak idején tett azt az elődje is.

SLA055 SLA057

A legendás modell újjászületett, és hamarosan visszatér az Antarktikára a 63. JARE expedíció tagjaként!

SLA055

Seiko Prospex SLA055J1

A számlap texturált felülete azt a látványt adja vissza a kék minden árnyalatával, ahogy a sarkvidéki jég tükröződik a mélykék óceán felületén. 

SLA055

A tok és a lünetta a design terén az öt évtizedes örökségét hordozza, de a technológia, ami mögötte van, teljesen mai. A tok, a búvárlünetta és a korona a Seiko “Ever-Brilliant Steel” anyagából készült, ami a rozsdamentes acélnál jóval ellenállóbb a tengervíz okozta korrózióval szemben – nem véletlen, hogy tengeri építményeken és hajókon használják elsősorban az acélnak ezt a típusát.

SLA057

Seiko Prospex SLA057J1

Az óra szilikon szíjjal érkezik, ám a dobozában egy további szövet szíj is található, melynek anyaga a Seiko nemrég bemutatott, tradicionális “Seichu” szövésével készült.

SLA055

A menetes acél hátlapba természetesen a limitált kiadású modell sorszáma is be lesz gravírozva 1 és 1300 között.

8L35

A különleges modell exkluzív kalibert is kíván, így a Shizukuishi stúdióban, kézzel összeszerelt 8L35 szerkezet került az órába, mely kalibert kifejezetten búvárórákba tervezték.

SLA057

Készült a jeles alkalomra még egy modell, Seiko Prospex 1968 Diver’s Modern Re-interpretation Limited Edition SLA057J1 néven, a mindössze 600 darabos limitáció a színében tér el, mely megegyezik az eredeti modellével.

SLA055 doboz

 

SLA055/57J1
Kaliber 8L35
Járástartalék  41 óra
Tok átmérő 42.6 mm
Tok vastagság 13.1 mm
Tok anyaga Ever-Brilliant Steel 
Szíj anyaga szilikon / szövet
Óraüveg zafír kristály
Vízállóság diver’s 200m
Limitált kiadás mennyisége 1300 / 600 db
óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez?
Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
+
Összehasonlítás