2020. 02. 19.

Seiko Transocean SBDC047 - egy ritka látogató Japánból

A Seiko a mai napig tartogat gyöngyszemeket a kínálatában, melyek csak a japán belföldi piacon elérhetőek. Ezek között olyan titkos favoritok is megtalálhatóak, mint a Transocean modellek, melyek a Seiko Prospex búvár modellek között is kiemelkedő darabok. A Seiko Boutique Budapest most elérhetővé tesz egy ilyen modellt Magyarországon is, első alkalommal hivatalos keretek között.

Seiko japán belpiacos modellek – a siker titka

A nehezen hozzáférhető daraboknak mindig van egy sajátos varázsa. Ha van egy óra, amit bármennyire is szeretnél, mégsem vehetsz meg, az önmagában is felértékeli azt a modellt, hát még akkor, ha az egyébként is egy különlegesség. A Seiko (sok más japán gyártóhoz hasonlóan) szintén megkülönbözteti a belföldi, japán piacra készülő modelljeit a nemzetközi piacra készültektől.

Más formák, más paraméterek, sőt sokszor teljes modellcsaládok léteznek Japánban, melyekhez Európában nem lehet hivatalosan hozzájutni. Gondoljunk csak a Seiko Presage Cocktail Time modellekre, melyek bár olyan, mintha mindig velünk lettek volna, valójában csak néhány éve képezik a kínálat részét a teljes világon.

Ezért is sikeresek sokszor azok a modellek, melyek elérhetetlenségükkel és műszaki tartalmukkal egyaránt felkeltik a vágyat a nagyvilág órakedvelőiben a birtoklásukra, és ezért örülünk annyira, amikor megjelenik egy-egy ilyen darab Európában is, miként történt ez 2020 elején a Seiko Prospex Alpinist modellekkel is 25 év után.

Seiko Prospex Transocean, a luxusbúvár elérhető áron

A Seiko mindig élen járt a búvárórák piacán, 55 éve készít és 55 éve fejleszt folyamatosan professzionális búvár modelleket. Ebből alakult ki a Seiko Prospex kollekció, amely a sportos professzionalitást testesíti meg, a neve is ebből jött létre, PROSPEX – professional specifications.

A búvárórák, mint minden modellcsalád, szintekre oszthatóak, és ezek között a szintek között egyes darabok a mindennapi modelleket testesítik meg igazán elérhető áron, mások a felsőbb kategóriákat erősítik különleges kialakításukkal vagy jellemzőikkel, és itt is megtalálhatóak a valódi luxust jelentő modellek különleges anyagokból, nagyintenzitású titánból és kerámiából készítve, akár Spring Drive kaliberrel is.

A Seiko Boutique Budapest jóvoltából most hivatalos forgalmazásban is elérhetővé vált az egyik ilyen búvár ikon, a Seiko Transocean SBDC047 modell. A 2016-ban megjelent óra mind stílusában, mind anyagaiban, mind a kidolgozásában a felső kategóriába tartozik, ám a minőségéhez és jellemzőihez képest elérhető árfekvésben.

Az óra kialakítása nem a megszokott formákat követi, egy kicsit a Samurai modellekre emlékeztető, mégis egyedi tokformája egyenes síkokkal határolt, az oldalnézetében pedig kényelmesen kerekített hátlapjával sajátos karakterű darab. Nem csak a megjelenése és a karaktere emeli ki a búvárórák közül, a Seiko Prospex SBDC047 felvonultat néhány prémium anyagot és technológiát is. Az óra tokja nemesacélból készül, és ebben az árkategóriában az elsők között kapta meg a Seiko különleges Diashield felületkezelését, melyet a titánból készült modelleken is alkalmaznak a felület keményebbé, ezáltal jóval karcállóbbá tétele miatt. Ha a tok és a szíj nem karcolódik, az óraüvegnek sem szabad, így tükröződésmentes bevonattal ellátott zafír kristályt kapott ez a modell, és még egy különleges anyagot is. Az üveg körüli forgatható ráma (lünetta) anyaga kerámia, ami szintén ellenálló a karcolásokkal szemben, és emellett sajátos fényben játszik, prémium megjelenést adva a teljes órának. A számlap mélykék színe a ráeső fény függvényében változik, így az összhatás lenyűgöző, egy valódi felső kategóriás modellt kapunk meglepően kedvező áron.

Seiko SBDC047J Transocean műszaki adatok

  • 6R15 mechanikus automata kaliber
  • 50 órás járástartalék
  • zafír kristály óraüveg
  • nemesacél tok Diashield bevonattal
  • nemesacél szíj Diashield bevonattal
  • diver’s 200m vízállóság
  • tok átmérő 45 mm
  • tok vastagság 13.8 mm
  • limitált elérhetőség, japán belföldi piacra készülő modell

Értesülj elsőként újdonságainkról, limitált különlegességeinkről, rendezvényeinkről!

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK