2018. 12. 18.

Nagy alakítások, avagy a Seiko a filmvásznon

A filmvilág és az óraipar mindig különös kapcsolatban volt. A két iparág fontos egymásnak, a filmeket eladja az ismert márkák megjelenése, az óráknak pedig a filmek segítik erősíteni márkáikat. Összegyűjtöttük a Seiko legfontosabb megjelenéseit a legnagyobb filmekben, mint például a James Bond sorozat, amelynek öt epizódjában is főszerepet kapott.

Jellegzetes darabok, ikonok a vásznon

A filmekben megjelenő órák mindig tükrözik a karaktert, aki viseli őket. Ahogy James Bond a különböző leleményes gadgetek segítségével szabadul ki a szorult helyzetekből, úgy Arnie kezén egy elpusztíthatatlan, strapabíró darab kell legyen. Ha ez nem így lenne, hiteltelenné válhatna gyorsan a főhős, vagyis jobban megvizsgálva az órák szerepét, igen jelentős szerepet játszanak ők is.

Általában elmondható, hogy a Seiko megjelenései (célcsoportjaival teljes összhangban) a fiatalabbaknak szóló, dinamikus történetekben jellemzőek inkább. Akciófilmek, háborús drámák, sci-fi – a Seiko mindenkinek jól áll.

Néhány darab sűrűbben megjelent, és van olyan színész, aki ugyanabban a modellben játszotta a legnagyobb szerepeit, sőt a magánéletében is gyakran megjelent rajta a kedvenc Seiko modellje.

Őfelsége ügynöke – a 007-es

Talán a legismertebb és legsikeresebb az összes film közül a James Bond sorozat, amely a brit titkosszolgálat különleges ügynökének akcióit dolgozza fel. A hat színész közül, aki eddig Bond-ot alakította, Roger Moore viselt Seiko-t a vásznon, összesen öt epizódban bukkant fel a kezén.

 

  • The Spy Who loved me – Roger Moore – Seiko 0674
  • Moonraker – Roger Moore – Seiko M354
  • For Your Eyes Only – Roger Moore – Seiko H357
  • A view to kill – Roger Moore – Seiko 7A28-7020

Aliens – avagy honnan ered a „Ripley” becenév

Az egyik legsikeresebb darab lett az 1986-ban bemutatott Aliens, amely itthon „A bolygó neve: halál” címen futott és világszerte rendkívül népszerű lett.

A főszereplő Ripley hadnagy (a filmben Sigourney Weaver alakította) egy érdekes darabot viselt. a Giugiaro stúdió által tervezett 7A28-7000 referenciaszámú, a köznyelvben és a rajongók által csak Seiko Ripley-ként emlegetett quartz kronográf modellt (bővebben a 7A28-7000 modellről itt olvashatsz).

Az óra olyan népszerűségre tett szert, hogy 2015-ben a Seiko újra kiadta, és megismételte az eredeti darab sikereit újra.

Arnie nem téved – Seiko H558, az akcióhős

Az utolsó akcióhős, Arnold Schwarzenegger annyira megszerette a Seiko H558 modelljét, hogy nem csak több filmjében, de a mindennapokban is a kezén volt annak ellenére, hogy hollywoodi sztárként bármit hordhatott volna.

A H558 három filmben biztosan megjelent, a Predator, a Commando és a sci-fi műfajban jeleskedő Running Man is közötte volt. Akcióhősként egy ilyen strapabíró darabra volt szüksége, és a termete miatt az óra mérete sem volt mindegy – a Seiko H558 tökéletes választás volt számára.

Apocalypse now, The Platoon – a Sheen család kedvencei

A Sheen család tagjai a legnagyobb és legismertebb színészek között vannak Hollywood-ban évtizedek óta. Martin Sheen és fiai, Charlie Sheen és Emilio Estevez számtalan filmben és sorozatban játszottak főszerepet, és néhányban bizony feltűnik a Seiko az ő csuklójukon is.

Ahogy a rajongók által az óráknak adott becenevekről szóló cikkünkben már olvashattad, az idősebb Sheen kezén az Apokalipszis most (Apocalypse now) című filmben egy 6105 modell volt, amely a Seiko Turtle sorozatának közvetlen elődje volt.

Fia, Charlie Sheen a Szakasz-ban (The platoon) szintén Seiko-t viselt, az ízlés öröklődik…

Vissza a jövőbe – egy Seiko-val

A klasszikus sci-fi főszereplője, Christopher Lloyd (Dr. Emmett L. Brown, a Doki) a filmben egy kissé őrült, de sikeres tudóst alakít, akihez tökéletesen illett a Seiko A826 Training Timer modellje.

A különleges darab érdekessége, hogy csatlakoztatható volt hozzá egy kézi számláló, amellyel egyszerűbben és pontosabban lehetett részidőket mérni vele.

Seiko a mozikban – több, mint 50 filmben

A sor még nagyon sokáig folytatható lenne, hiszen több, mint 50 filmben jelent meg biztosan a márka. A teljesség igény nélkül még néhány érdekes mozi, amelyben (ha nem is a főszereplő kezén) szerepelt egy-egy Seiko modell:

  • Flash Gordon
  • Bad Boys
  • Colombo
  • Ghostbusters
  • A végső visszaszámlálás
  • A mélység
  • A kocka
  • Szarvasvadász
  • Volt egyszer egy Mexikó

A felhasznált képeket köszönjök a Pinterest-nek és a watchesinmovies.info oldalnak

Érdekelnek a Seiko történetei? Nem szeretnél lemaradni a hasonló érdekességekről, de a legújabb híreket is olvasnád?

Legyél te is a Seiko Club tagja most! Ingyenesen regisztrálhatsz, még óra sem kell hozzá, és csak előnyei vannak a regisztrációdnak.

Postai úton elküldjük neked az egyedülálló Seiko magazin legfrissebb számát a megjelenésekor, természetesen mint klubtag, ingyen kapod. Tagsági szintedtől függően akát VIP rendezvényeken is részt vehetsz, a megjelenés előtt vásárolhatsz az új modellekből, vagy akár a szervizben is kedvezményeket kaphatsz.

Regisztrálj most, egy perc az egész:

SEIKO CLUB TAG LESZEK MOST

Facebook és Instagram oldalainkat is érdemes követned, naponta friss tartalmak adunk:

SEIKO BOUTIQUE BUDAPEST FACEBOOK OLDALA

SEIKO BOUTIQUE BUDAPEST INSTAGRAM OLDALA

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK