2020. 09. 26.

Seiko Ginza 2020

2020 a Seiko éve. Ebben az évben van 160 éve, hogy az alapító, Kintaro Hattori született, és a Grand Seiko márka is az emblematikus hatvanadik évfordulóját ünnepli. A jeles év tiszteletére a Seiko életre hívta a Seiko Ginza 2020 projektet, mely a Seiko és a kultúra találkozása azon a helyen, ahol Kintaro megalapította és naggyá tette a cégét - Ginzában.

Shinji Hattori elnöki köszöntője a Seiko Ginza 2020 projekt indulásának alkalmából

Ez az év a Seiko alapítója, Kintaro Hattori születésének 160-ik évfordulója. Ebben az emlékévben a Seiko elindítja a Ginza 2020 projektet a Seiko brand és az időmérőkhöz kapcsolódó kultúra népszerűsítésére Tokió Ginza kerületéből, ahol Kintaro megalapította és naggyá tette a vállalatát.

A projekt két fő részből áll, egyik a Wako üzletház felújítása 12 év után, a másik pedig a Seiko múzeum felújítása és áthelyezése Ginzába. Ezzel visszatérünk a gyökereinkhez, és a Seiko márkát Ginzából, a szülőhelyünkből fogjuk tovább népszerűsíteni az egész világon.

Shinji Hattori elnök-vezérigazgató és Ichikawa Ebizo márkanagykövet

Felkértük továbbá a Seiko Group nagykövetének az egyik leghíresebb kabuki előadót, Ichikawa Ebizót, aki Ichikawa Danjuro Hakuen néven játszik a világhírű Kabuki-za színházban.

Ezentúl együtt fogjuk hirdetni a japán kultúrát, hagyományokat és a kézműves mesterségeket itthon és az egész világon.

 

Shinji Hattori

elnök-vezérigazgató

 

A Wako üzletház megújulása

A Wako üzletház mai formájában
12 év után a Wako üzletház idén megújult. A felújítás során új koncepció alapján a világos, tágas terekben a természetes megvilágítás dominál. Az első emeleten helyet kapott a Wako Watch Square, amely 14 márkát mutat be, melyek között megtalálhatóak japán és nem japán brandek egyaránt. A második emeleten elkészült a Wako Watch & Jewelry Square, amely egyrészt a Grand Seiko Boutique Flagship Wako szaküzletének, másrészt a japán órakészítés legmagasabb szintjét reprezentáló Credor szalonnak is helyet ad, valamint egy exkluzív ékszereket bemutató részlegnek.
Az utcai kirakat oroszlánjai összekötik a Grand Seiko modelleket Ginza járókelőivel
A Wako Watch Square, ahol japán és más márkák is megtalálhatóak
A Grand Seiko Boutique Flagship Wako, a Grand Seiko rajongók mekkája

Grand Seiko Boutique Flagship Wako - életstílus és szórakozás

A Grand Seiko rajongóinak különleges hely nyílt a Wako épületének második szintjén. Az egyedi kialakítású helyen négy különböző élettér kapott helyet, mely egy Grand Seiko rajongó életét mutatja be.

A könyvtár
A Grand Seiko könyvtár 20 fontos történelmi modell bemutatásával meséli el a márka történetét. Ugyanitt kaptak helyet a design alapelemeit bemutató dokumentumok és néhány számlap terve is a fejlesztés különböző fázisaiból, így a vendégek itt megismerkedhetnek a Grand Seiko filozófiájával.
A lounge
A lounge területe a pihenésé és a kikapcsolódásé, itt többek között megnézhetjük egy Spring Drive kaliber felnagyított modelljét, az új mechanikus szerkezetet alkatrészeire szedve és néhány könyvritkaságot a márkáról.
A bárpult
A bárpult bemutatja a Grand Seiko korábbi speciális Wako kiadású modelljeit, és itt rendelhetőek testreszabott darabok az arany és platina modellekből. Ez a fajta, egyedi rendelésre készülő Grand Seiko csakis itt, a Grand Seiko Boutique Flagship Wako üzletében érhető el.
A nappali

A nappali területe a jelenleg elérhető luxus modelleket vonultatja fel, ezek közé tartoznak a 18 karátos arany modellek és a speciális, limitált kiadású darabok is.

A Seiko Ginza Projekt másik része, a Seiko Múzeum - 140 évnyi tudás

A Seiko Múzeumot 1981-ben, a Seiko 100 éves fennállásának alkalmából indították el, akkor még Seiko Institute of Horology (Seiko Horológiai Intézet) néven.

A korábbi múzeum bejárata a Wako óratorony órájának másával
A működését kutatás-fejlesztési egységként kezdte, és folyamatosan halmozta a tudást és az időmérőket is. Felismerve ennek a hatalmas tudástárnak a jelentőségét, 2012-ben átalakították a működését és magát az intézményt is, és immár Seiko Múzeum néven, a nagyközönség részére megnyitva látogathatóvá vált. Külön programot indítottak iskolai csoportok részére hagyományos kézműves foglalkozásokkal, és nem csak japán, de a világ minden részéről származó órák bemutatásával bővítették a látnivalókat.
A megújult Seiko Múzeum bejárata
A múzeum (melynek látogatása a mai napig ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött) igen népszerű volt, már az első évben több, mint 9000 látogatója volt, három emeleten több, mint 600 féle órát mutatva be a legősibb napóráktól a legmodernebb darabokig.

A 2020-as Kintaro Hattori emlékévben nagy változás történt a Seiko Múzeum életében. Az eddigi helyéről a Sumida negyedben beköltözött Ginzába, a Seiko szülőhelyére, és új helyen, új tartalommal kibővítve egy igazán 21-ik századi létesítménnyé válhatott.

Az új épület és a közel 6 méteres Seiko ingaóra

A Wako épülettől két saroknyira, a Namiki-dori úton kapott helyet, és már a bejáratánál egy lenyűgöző, 5.8 méter magas ingaóra, a Rondeau La Tour fogadja a látogatókat. A másfél tonnás szerkezet rádióvezérelt elektro-mechanikus ingaóra, melyben órajáték látható minden egész órában a Seiko saját dallamával.

Maga a múzeum immár 6 emeleten terül el, külön emeleteket szentelve a fontos fejezeteknek a Seiko történetében.

  • sport időmérés, mely az 1964-es olimpia óta fontos része a Seiko életének
  • külön emeletet foglal el a recepció és a múzeum saját ajándékboltja
  • Kintaro Hattori szoba, mely az alapító történetét és eredményeit mutatja be
  • az időmérés és az időmérők története az egész világon
  • a Seiko fejlődése és modelljei a kezdetektől a 60-as évekig
  • a legújabb kori darabok a 70-es évektől egészen napjainkig

Értesülj elsőként újdonságainkról, limitált különlegességeinkről, rendezvényeinkről!

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK