2020. 07. 21.

Seiko Prospex LX Line Limited Edition, a moha erdők zöldjével

A 2019-es bemutatkozása óta a Prospex LX Line modellek a Prospex kollekció csúcsát képviselik. Prémium minőséget sugárzó megjelenésük most egy olyan limitált kiadású modellel bővül, amely az óceán egy új arcát mutatja be. A különleges antarktiszi vízalatti moha erdők zöldje semmihez nem fogható, ezt örökítette meg az újdonság, mindössze 500 példányban az egész világon.

Seiko Prospex LX Line, avagy a tökéletes is fokozható

2019-ben, a Baselworld kiállításon mutatta be a Seiko a prospex kollekció csúcsát jelentő LX Line sorozatot. A Prospex órái a sportos modellek legjavát foglalják össze, gondolva egyszerre a vízi sportok, a repülés és a túrázás szerelmeseire is.

A három Prospex széria ezért a Sea, a búvárórák családja, a Sky, a repülés és a pilóta órák megszállottainak, és a Land a kalandok és túrák kedvelőinek.

Mindegyik Prospex modellre egyaránt igaz, hogy a legmagasabb minőségi követelményeknek kell megfelelniük. A búvár modellek legfontosabb jellemzője a vízállóságuk, és a Prospex búvárórái minimum az ISO szabványnak megfelelő diver’s 200m vízállósággal rendelkeznek, de előfordul modell, amely még ezt is túlteljesíti.

A Prospex LX Line modellek megjelenése egyszerre sportos és minőségi, a kidolgozottságuk, anyaghasználatuk messze átlag feletti.

A forma a híres japán designer, Ken Okuyama munkája, aki úgy alkotott valami teljesen újat, hogy közben tökéletesen ügyelt a Seiko búvárórák több, mint öt évtizedes hagyományaira.

A Prospex LX Line modellek születéséről itt olvashatsz korábbi cikkünkben részletesen is.

Az antarktiszi természet csodái - Skarvsnes Foreland víz alatti világa

Japán kiterjedt kutatómunkát végez szerte a világon. Óceánok mélyén és a Déli-sarkvidéken egyaránt működnek kutatóállomások, melyek segítenek megérteni és talán megmenteni a környezetünket.

Az Antarktiszon lévő Showa kutatóbázis zord körülmények között működik. A világ legszélsőségesebb időjárási körülményei olyan csodákat rejtenek, mint a kutatóállomástól nem messze lévő Skarvsnes Foreland területe, amely rejt magában egy tavat is.

Ezt a tavat vizsgálva a japán kutatók egy olyan víz alatti világot fedeztek fel, amelynek különös moha erdeje egyedülálló látványt nyújt csúcsos növényeivel, melyeket japánul csak “kokebozu”-nak, moha gyermekeknek neveztek el, és ez a világ jelenik meg a Prospex LX Line legújabb, SNR045 modelljén is.

Seiko Prospex LX Line Limited Edition, a moha erdők zöldjével

A Prospex LX Line sorozat legújabb tagja tökéletesen illeszkedik a kollekció darabjai közé. Megjelenése az LX Line modellektől megszokott formát kapta, mely az alapos tervezésnek köszönhetően alacsonyra helyezett súlypontjával a sportosan nagy méret mellett is kényelmesen viselhető a mindennapokban.

Szintén a kényelmet segíti a tok és a szíj anyaga, a különleges nagyintenzitású titán, mely a Vickers skálán hétszer ellenállóbb az acélnál, ugyanakkor a súlya a kétharmada annak, így ideális választás egy prémium búvárórához. A Zaratsu polírozási technikának köszönhetően a titán egyedi fénye is megmarad, és torzításmentes szépségében ragyog. Az új modell különlegessége a számlap és a búvárlünetta színében rejlik, amely az antarktiszi tó mélyének varázslatos világát hozza el. A számlap textúrája a tó fenekén lakó moha bokrok csúcsos formájából inspirálódott, a kerámia búvárlünetta pedig az egyedi színvilágot adja vissza.

A Seiko Prospex búváróráitól megszokott, jól leolvasható, kontrasztos indexek és széles mutatók most is a Seiko saját fejlesztésű LumiBrite foszforeszkáló bevonatát kapták, melynek köszönhetik a sötétben is hosszan tartó, erős fényüket.

Az SNR045 modell vízállósága sem hétköznapi, a Prospex modelleknél megszokottat is felülmúló, 300 méteres vízállósággal készül.

Spring Drive, a tökéletes kaliber

A Prospex LX Line modellek közös jellemzője az 5R65 Spring Drive kaliber, amely működési elvével forradalmasította a mechanikus kaliberek világát.

A jól megszokott, hosszú évtizedek át megbízhatóan működő mechanikus szerkezetek pontosságát tökéletesíti egy elektronikus szabályozással, melynek köszönhetően egyrészt rendkívüli pontosságra tett szert, másrészt a Spring Drive kaliberek sajátosságára, a töredezettségmentes másodpercmutató járásra.

Az 5R65 Spring Drive kaliber járástartaléka 72 óra (3 nap), a pontossága pedig lenyűgöző, naponta +/-1 másodperc.

Felépítéséből adódóan a Spring Drive kaliber tökéletes megoldás a sport órákba, mivel a hagyományos mechanikus szerkezeteknél jobban ellenáll a rázkódásnak, és a hőmérséklet változásait is sokkal jobban tolerálja úgy, hogy az ne menjen a pontosság rovására.

Seiko Prospex LX Line Limited Edition - SNR045J1 - műszaki adatok

  • 5R65 Spring Drive kaliber
  • 72 órás járástartalék
  • domború zafír kristály óraüveg tükröződésmentes bevonattal
  • nagyintenzitású titán tok extra kemény bevonattal
  • nagyintenzitású titán szíj búvár hosszabbítós kivitelű csattal
  • 300m vízállóság
  • tok átmérő 44.8 mm
  • tok vastagság 15.7 mm
  • 500 darabos limitált kiadás
  • várható megjelenés: 2020 augusztus

Értesülj elsőként újdonságainkról, limitált különlegességeinkről, rendezvényeinkről!

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK