Oldal kiválasztása
Főoldal/Aktualítások/Hír/Seiko 140th anniversary limited edition modellek – Presage Sharp Edged Series SPB205J1

Seiko 140th anniversary limited edition modellek – Presage Sharp Edged Series SPB205J1

2021. február 18.

Ahogy ígértük, hosszú sorokban érkeznek a Seiko alapításának 140. évfordulójára készült limitált kiadású modellek. Az egyik ilyen újdonság a Seiko Presage legutóbbi, igen sikeres sorozatának, a Sharp Edged Series-nek egy limitált kiadású darabja, az SPB205J1 több szempontból is érdekes modell.

140 éves történelem, 140 év siker

A Seiko egyike a a legsikeresebb japán vállalatoknak, világszerte ismert és elismert óramárkává nőtte ki magát 1881-es megalapítása óta. 

Talán még maga Kintaro Hattori, az alapító sem gondolta 21 évesen, amikor megalapította első órás műhelyét Tokió Ginza negyedében, hogy közel másfél évszázad alatt a vezető óramárkák közé emelkedik a cége, bár elég határozott elképzelésekkel vágott bele ebbe a kalandba.

spb205j1

“Always one step ahead of the rest”, vagyis “Mindig egy lépéssel a többiek előtt”, vallotta Kintaro Hattori, és ez az elszántsága segített legyőzni minden nehézséget, melyet az élet gördített elé (a történetéről részletesen itt olvashattál már nálunk).

1881 óta éppen 140 év telt el, így a 2021-es év az ünneplés és a tiszteletadás jegyében tellik majd, melyek limitált kiadású, különleges modelleket jelentenek.

A Prospex, Presage és Astron kollekciók újdonságai Japán természeti szépségeiből merítenek, legyen szó a legszebb hegyvidéki tájakról vagy a tengerek lenyűgöző világáról.

Seiko Presage SPB205J1 – a hajnal érintése

A Presage kollekció évfordulós modellje a hajnalok hangulatából inspirálódott, magán viselve annak minden jellegzetességét.

previous arrownext arrow
Slider

Az éjfekete tok az elmúló éjjelt jelképezi, az aranyban játszó indexek és mutatók pedig a nap első sugarait, melyek elűzik a sötétséget. A különleges struktúrájú számlap színátmenete is ennek a része, az új nap eljövetelét vetíti előre.

Szép szimbólumok ezek, melyek a mindennapos megújulást jelképezve hozzák el a fény győzelmét a sötét felett, ahogy teszik ezt a japán hagyományok évezredek óta.

spb205j1

Asanoha, egy különleges számlap különleges mintázata

Az Asanoha a japán kender neve a szigetországban, mely a japán vizuális kultúra része már a Heian-kor óta, több mint 12 évszázada. A kender levél gyakorta használt anyaga volt a szöveteknek, a mintázata pedig az erő és a gyors növekedés szimbóluma, mely főként a fiatalokra vonatkozik. A fény-árnyék játék, mint oly sokszor a japán design elemekben, most is előkerül, a számlap geometriai mintázata is ennek használatával kel életre.

spb205j1

Presage Sharp Edged Series SPB205J1, az élek és egyenesek harmóniája 

A Presage legújabb sorozata hamar sikeres lett, nem véletlenül. A tok geometriai formái, az élek (melyek a nevében is megjelennek) és az egyenes vonalakkal határolt síkok olyan összhatást eredményeznek, mely kategóriákkal magasabban volt csak jellemző eddig.

A sportos elegancia ebben az esetben valódi jelző, a prémium érzés mellé a fekete bevonatos nemesacél tok formái a minőségi fémszíjjal a tartósságot is adják, míg a számlap füstös barnája az arany indexekkel és mutatókkal az elegancia felé terelik a megjelenést.

Technika a megjelenés mögött, teljes összhangban a minőséggel

A Seiko Presage kollekció mindig híres volt a rendkívüli ár-érték arányáról, melyet a kidolgozása mellett a mechanikus kaliberek válogatott darabjainak is köszönhet. A Seiko Presage SPB205J1 modell sem szégyenkezhet, hiszen az új 6R35 kalibert kapta meg, mely a kategóriájából magasan kiemelkedik a 70(!) órás járástartalékával, minőségével és pontosságával egyaránt.

spb205j1

A modell kidolgozásához méltóan zafír kristály óraüveggel készül, mely tükröződésmentes bevonata segít a számlap zavartalan csodálásban.

Limitált kiadás egyedi díszdobozban, egy kis ajándékkal

A mindössze 4000 darabban készülő SPB205J1 modell megérdemelte, hogy a megjelenéséhez illő díszdobozban érkezhessen, melyben helyet kap egy ajándék fekete borjúbőr szíj is, így az óra gyorsan alakítható sportosból elegánssá.

spb205j1

Seiko Presage Sharp Edged Series SPB205J1 technikai adatok

  • 6R35 mechanikus automata kaliber
  • 70 óra járástartalék
  • zafír kristály óraüveg tükröződésmentes réteggel 
  • nemesacél tok és szíj éjfekete bevonattal 
  • borjúbőr szíj ajándékba
  • 100m vízállóság
  • tok átmérő 39.3 mm
  • tok vastagság 11.1 mm
  • 4000 darabos limitált kiadás
óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez?
Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
+
Összehasonlítás