Oldal kiválasztása
Főoldal/Aktualítások/Hír/Novak Djokovic 2020 – Egy kivételes sportoló és egy limitált kiadású Astron modell a tiszteletére

Novak Djokovic 2020 – Egy kivételes sportoló és egy limitált kiadású Astron modell a tiszteletére

2021. január 8.

Novak Djokovic

Mindössze 20 évesen már a világranglista hetedik helyén állt, mára pedig magabiztosan vezeti az ATP listáját, mint a világ legjobb férfi teniszezője. Novak Djokovic egy valódi sportember, küzd, akar és teljesít, így tökéletes Seiko nagykövet vált belőle. A 2020-ban érkezett limitált Astron modell megjelenése alkalmából felelevenítjük Novak pályáját. sikereit és bemutatjuk a nemzeti színeiben játszó újdonságot is.

Novak Djokovic, a világelső férfi teniszező

Mindössze 33 éves idén, 2020-ban a szerb teniszcsillag, és ez a 33 év elég volt arra, hogy elérjen gyakorlatilag mindent, amit a teniszben elérni érdemes.

1987-ben született Belgrádban, montenegrói-horvát szülők legidősebb gyermekeként (testvérei szintén teniszeznek a mai napig). Saját elmondása szerint a családja inspirálta a sportban, édesapja profi futballista volt, és szintén profi síelők is voltak a rokonai között. 

Novak egy született teniszező, már 4 éves korától játszik, és 12 évesen a müncheni teniszakadémián tanul, így gyorsan megtanul a szerb mellett németül, angolul, franciául és még olaszul is beszélni. Különleges tehetségét mutatja, hogy 16 éves kora óta profi szinten játszik, az életét ekkor már teljes egészében a felkészülések és versenyek, a tenisz tölti ki. Ebben az időben még magyarországi Futures és Challenger tornákon is részt vesz, természetesen megnyerve azokat.

Novak Djokovic

A tenisz állócsillaga nem mindennapi eredményekkel büszkélkedhet, nála többször eddig csak Sampras volt az év végi összesítésben első a listán, és a 301 héten át tartó világelsőségét is csak egyetlen versenyző, Rofer Federer szárnyalta túl eddig, de ő is mindössze kilenc héttel. A két nagy riválissal szemben így is Novak volt, aki a legtöbbször győzni tudott, a Nadal mérlege 29-27, Federer ellen pedig 27-23.

17 Grand Slam tornagyőzelmével Novak Djokovic a harmadik játékos, aki Wimbledon-tól a Roland Garros-ig sorban mindet meg tudta nyerni, és az egyetlen, aki mind a 9 ATP Masters tornán győzni tudott – kiemelkedő tehetség, kimeríthetetlen szorgalommal.

Novak Djokovic a pályán kívül

Novak, akit a rajongói csak Nole-ként emlegetnek, a pályán kívül is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Elkötelezett a hazája és az utánpótlás nevelése iránt, saját alapítványa, a Novak Djokovic Foundation jelmondata szerint “A tehetségek nem születnek, ápolmi, ösztönözni, tanítani és szeretni kell őket”.

Novak Djokovic

2007-ben, mindössze 20 évesen hozta létre az alapítványát, és a pénzdíjai jelentős részével támogatja is azt. Mára közel 30.000 gyermeknek segítettek Szerbiában minőségi oktatáshoz jutni, 45 iskola építésében segített az alapítvány, de tanárok ezreit képezve és a szülőket támogatva is tesznek a kisebbekért. Munkáját elismerve a UNICEF a jószolgálati nagykövetévé választotta már 2015-ben.

Novak Djokovic és a Seiko – SSH045 Seiko Astron Solar GPS Novak Djokovic limited edition modell a partnerség tiszteletére

2014 óta Novak Djokovic annyi elfoglaltsága mellett a Seiko nagykövete is, mellyel a vállalt elismeri mindazt a teljesítményt, amelyet a világelső teniszező tesz a pályán és azon kívül is.

Novak számtalan alkalommal népszerűsítette már a Seiko modelljeit, rendszeresen viselve őket nyilvános szereplései és megannyi díjátadója alkalmával, legutóbb a párizsi tornán láthattuk a legújabb Seiko Prospex modellt a csuklóján, amikor a magasba emelte a győzelméért járó díjat.

Astron SSH045

2020-ban a Seiko ismét egy dedikált Seiko Astron GPS Solar modellt jelentetett meg Novak tiszteletére, ez a Seiko Astron Solar GPS SSH045.

A limitál kiadású modell ezúttal nem a teniszpályát jeleníti meg, mint a korábbi Novak Djokovic kiadás, hanem a versenyző számára legfontosabbat, a szerb nemzeti színeket, kombinálva a japán zászló piros-fehér színeivel, hiszen Novak éppolyan büszke szerb származására, mint a Seiko a japán mivoltára.

Novak Djokovic

Finom részletek utalnak mindenhol a japán-szerb kapcsolatokra, az UTC időzónákat megjelenítő számlapgyűrűn az 1-es és a 9-es lett pirossal kiemelve, mint Szerbia és Japán időzónája.

Maga a számlap is a fehér-piros-kék színeket kombinálja, melyek mindkét nemzet színeit egyesítik, ráadásul a kék szín jelentése a japán kultúrában a győzelemé.

A kerámia lünetta kék színe és a piros díszítése ismét Novak előtt tiszteleg, a számlap arany részei pedig a teniszpályákon elért sikereit szimbolizálják, ha valamennyi nem is fér rá egyetlen számlapra…

Novak Djokovic

A ráadás szilikon szíj is ezt a színvilágot hozzs msgával, fehér, mint a két ország zászlóinak egy-egy eleme.

A Seiko Astron GPS Solar SSH045 hátlapja is egyedi, egyrészt megtalálható rajta Novak aláírása, másrészt az 1500 darabos limitált kiadás sorszáma is, mert ez a modell mindössze ennyi példányban készült.

SSH045

A különleges kiadás különleges díszdobozt kapott, mely szintén a fehér-piros-kék színvilágban készült, és tartalmazza Novak üzenetét is, az óra így együtt méltó tisztelgés a sport egyik legnagyobb alakja előtt.

SSH045 Seiko Astron GPS Solar Novak Djokovic limited edition műszaki adatok

  • 5X53 GPS Solar kaliber
  • zafír kristály óraüveg (duplán domború, bevonatos)
  • nemesacél tok (szuperkemény bevonattal) 
  • 100m vízállóság
  • tok átmérő 42.7 mm
  • tok vastagság 13.3 mm
  • 1.500 darabos, limitált kiadás egyedileg sorszámozva
  • speciális díszdoboz

SSH045

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez?
Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
+
Összehasonlítás