2021. 06. 30.

Seiko Astron 2021 limitált modellek a tokiói éjszaka fényeivel

Seiko Astron 101-105 limited edition

A Seiko Astron GPS Solar a tökéletes megoldás a pontosságra, a kényelmes mindennapi használatra és a technológia csodálatának kifejezésére egyaránt. Előremutató műszaki megoldások, rendkívüli precizitás, mindez még az elérhető árkategóriában - mit sem érne azonban, ha unalmas lenne. de az Astron nem az, és erre a legjobb példa a most érkezett két limitált kiadású modell, Tokió éjszakai fényeivel.

Seiko Astron, a megismételt forradalom

Az óraiparban ritka, ha egy gyár kétszer is képes olyan technikai mérföldkőnek számító modellt letenni az asztalra, mint tette azt a Seiko az Astron modell első, majd a hosszú szünet után visszatérő második változatával.

A forradalmi technológia ebben az esetben nem csak egy túlzás, az 1969 december 25-én bemutatott első Seiko Quartz-Astron 35SQ modell történelmet írt, illetve majdnem sikerült átírnia azt.

Ez volt a világ első kvarc szerkezetes karórája, melynek sorozatgyártásával megnyílt az út a későbbi, mindenki számára elérhető, megbízható kvarc karórák felé (még ha maga az 35SQ modell nem is nevezhető olcsónak). A kiemelkedő pontosság korábban csak a prémium mechanikus órák tulajdonosainak jutott, az olcsóbb modellek járáseltérése hagyott némi kívánnivalót maga után.

A kvarc oszcillátorral vezérelt óra a működési elvéből adódóan rendkívül pontosan képes járni, és ez ráadásul párosult a híres japán gyártási precizitással - a siker borítékolható volt. A siker az LCD kijelzős modellek megjelenésével majd robbanásszerű elterjedésével meg is érkezett, és a fent említett forradalom is, ez volt az a technológia, amely majdnem térdre kényszerítette a világ nyugati felének hagyományos óragyártását. 

2012-ben aztán visszatért az Astron név, amikor a Seiko bemutatta az első GPS Solar szerkezettel készült karóráját, melynek mérete a benne rejlő technológiához képest lenyűgöző volt, és ezt a későbbiekben még sikerült redukálni a kaliberek folyamatos fejlesztésével.

Ennek köszönhetően mára az 5X kaliberekkel készülő modellek már az átlagos óraméretben készülnek, mégis képesek naponta több alkalommal a GPS műholdakhoz kapcsolódva meghatározni a saját pozíciójukat, azonosítani az időzónájukat és a mutatók mozgatásával beállítani az aktuális pontos időt - mindezt akár 3(!) másodperc alatt.

A Seiko Astron modellekről készült teljeskörű bemutatónkat ide kattintva olvashatod el.

Seiko Astron 2021 limited edition modellek és a tokiói éjjelek

Az Astron kollekció a 2021-es évben nem szűkölködik a limitált kiadású modellekben, hiszen az aktuális évfordulókra emlékezve a Kintaro Hattori 160. születésnapjára megjelent különlegesség, a Kojima játékstúdióval kollaborációban készült modell vagy a Seiko 140. születésnapjára megjelent egyedi kiadás is színesítette a palettát.

Seiko Astron 101-105 limited edition

Most újabb két limitált modell érkezik, melyek mindössze 800-800 darabban készültek az egész világon, és a tokiói éjszaka különleges hangulatát, színeit és fényeit örökítik meg. Tokió az a világváros, amely éjjel sem alszik, és ehhez fényekre van szüksége. Ezeket a mindig, mindenhol jelenlévő, lüktető energiákkal teli neonfényeket hozza el a két Astron modell, két színösszeállításban, mégis egy stílusban.

Seiko Astron 101-105 limited edition

SSH101J1

Seiko Astron 101-105 limited edition

SSH105J1

A két óra számlapjának színátmenetei a város futurisztikus éjszakai látványát festik le, a kékesen foszforeszkáló LumiBrite festés a mutatókon és az indexeken pedig jól kiegészítve azt segíti a leolvashatóságot az éjszakában is.

A tok és a szíj mindkét modellnél titánból készül a Seiko saját “Super-hard coating”, vagyis szuper-kemény bevonatos technológiájának felhasználásával. A titán az az anyag, amely 40 százalékkal könnyebb az acélnál, mégis ugyanolyan kemény, a bevonatának köszönhetően pedig a karcoknak is jobban ellenáll.

Seiko Astron 101-105 limited edition

A 20 bar (200 méter) vízállóság lehetővé teszi, hogy az óra a nap minden pillanatában velünk lehessen, legyen szó akár az irodai munkáról, a családdal töltött időről vagy a mindennapok kihívásairól. A hátlapba gravírozva megtalálható a limitált modellek egyedi sorszáma is.

Az egyedi dobozban helyet kapott mindkét modellhez egy-egy ajándék szilikon szíj is, mellyel teljes lehet a nyári óra viselés élménye, mivel könnyű, ellenálló, szereti a vizet és kényelmes a legnagyobb melegben is.

Seiko Astron 101-105 limited edition

Seiko Astron 101-105 limited edition

Seiko Astron GPS Solar SSH101J1 és SSH105J1 limited edition technikai adatok

  • 5X53 GPS Solar kaliber
  • 6 hónap járástartalék (energiakímélő üzemmódban 2 év)
  • zafír kristály óraüveg tükröződésmentes réteggel 
  • titán tok és szíj (éjfekete bevonattal - SSH105J1) 
  • ajándék extra erős szilikon szíj (SSH101J1 - SSH105J1)
  • Smart adjuster csat (finomállítású zárrendszer)
  • 200m (20 Bar) vízállóság
  • tok átmérő 42.8 mm
  • tok vastagság 14.7 mm
  • súly: 103 g
  • 800-800 darabos limitált kiadás egyedi díszdobozban


További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK