Oldal kiválasztása
Főoldal/Aktualítások/Hír/Trimatic – A Seiko mechanikus órák szíve

Trimatic – A Seiko mechanikus órák szíve

2016. szeptember 11.

A Trimatic szimbolizálja a Seiko három találmányát, melyek a legmagasabb szintű megbízhatóságért és tartósságért felelnek a Presage mechanikus órákban. Ismerd meg mit jelent a Diashock, a Varázskar, valamint a Spron, és tudj meg többet arról, milyen előnyökkel jár ezen megoldások alkalmazása a mechanikus órákban!

Diashock

A Diashock egy ütődéscsökkentő fejlesztés. Amikor az órát ütés éri – például leesik a kemény padlóra – az alkatrészek közül általában a billegő tengely sérül meg a legkönnyebben. Ez a más mozgóalkatrészekhez hasonlítva kisméretű alkatrész csak 0.07-0.08 mm átmérőjű, ami megközelítőleg az emberi hajszál vastagságának felel meg. A Seiko az egyedülálló Diaschock rendszere, megvédi a szerkezetet rázkódástól és az ütésektől. Működési elvének alapja az, hogy a rugó által közrefogott csapágykőbe csatlakozik a billegő tengelye és ha a billegőt erős ütés éri, az elasztikus rugó elnyeli az energiát.

SPRON

A Seiko minden mechanikus órájában kulcsszerepet kapnak a saját gyártású ötvözetek. Az órákban található főrugó és hajszálrugó egyaránt az egyedi fejlesztésű, Spron nevű anyagból készül. A különlegesen elasztikus, ellenálló és erős ötvözetet a Tohoku Egyetem Fém és Ásványtani Laboratóriumával közösen fejlesztette ki a cég. Napjainkban a Spron ötvözeteket karakterisztikájuk miatt nem csak az óraiparban alkalmazzák, hanem az elektronikai és orvosi iparban is széleskörűen elterjedt használatuk.

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
+
Összehasonlítás