2019. 01. 24.

2018 a Seiko éve volt – új modellek, sikerek és érdekességek - 1. rész

Év elején mindig érdemes visszatekinteni az elmúlt esztendőre. A Seiko háza táján is sok érdekesség, újdonság látott napvilágot, a friss modellektől kezdve a „re-editon” modelleken át a limitált kiadásokig minden kollekcióban érkeztek emlékezetes darabok.

Prospex – érkeztek a limitált kiadások

Az év első napját rögtön egy limitált kiadású Prospex szériával kezdtük, ez volt az emlékezetes (és igen sikeres) Black Series Limited 2018. Három új modell, melyek az éjszakai merülések világát idézték fel, éjfekete titánkarbid bevonattal és narancssárga mutatókkal, indexekkel.

  • Prospex SRPC49 – a „Black Turtle”, a legendás Turtle család tagja
  • Prospex SSC673 – egy solar chronograph modell, robosztus és látványos számlappal
  • Prospex SNE493 – szintén solar quartz szerkezettel, érdekessége a nagyító a dátumablak felett a könyebb leolvashatóságért

A márciusi Baselworld kiállításon bemutatásra került a 2018-as év többi Prospex újdonsága is, melyek érkeztek is sorban az év folyamán.

SLA019 és SLA025 – tisztelet az elődnek

Ebben az évben a Prospex kollekció tisztelgéssel adózott több korábbi , ikonikus búvár modell előtt, hat modellt jelentettek be Bázelben ennek jegyében. Az 1968-ban megjelent Hi-Beat szerkezetes automata búváróra a maga idejében rendkívüli darab volt, a monoblokkos tok és a 300 méteres vízállóság még manapság is tiszteletreméltó tulajdonságok.

A Prospex SLA025 modell a 2018-as főhajtás a legendás előd előtt, limitált, 1500 darabos kiadásban érkezett. Minőségét elismerve az óraipar Oscar-díjának is hívott GPHG (Grand Prix d'Horlogerie de Genève) megmérettetésen a sport kategória első helyezettje lett, a versenyről is írtunk nemrég, erről részletesen itt olvashatsz.

Szintén a legendás 1968-as darab ihlette a zöld számlap szerelmeseinek szánt modellt, a Prospex SLA019-est, mely 1968 darabban készült mindössze az egész világon. A szerkezet ebben az órában is egy fejlettebb, 28.800 bph modell, és különlegessége a yakushimai cédruserdők zöldjét idéző számlap és a szintén zöld színben játszó kerámia funkciógyűrű.
Az 1968-as modell utódai persze nem csak limitált kiadásban jelentek meg, így a gyűjtőkön kívül bárki hozzájuthat az érzéshez. Két darab, amely még jelenleg, 2019 elején is elérhető:

S23626 és S23627, a quartz diadala

A Prospex modellek között nem kizárólag mechanikus szerkezettel készülő darabok vannak, és ez korábban is így volt. 1969-ben jelentette meg a világon elsőként quartz szerkezetes karóráját a Seiko, és 1978-ban már a búvárórákba is beköltözhetett ez a technológia, nem is akármilyen köntösben. A 600 méteres vízállósága és a tokot körülölelő protektora unikum volt a maga korában, ezt ismételte meg a Prospex 2018-ban, már a mai technológiákkal elkészítve.

A vízállóság 1000 méterre(!) nőtt, a protektor pedig egy különleges anyagból készült el. A „cermet” egy kerámia-fém ötvözet, mely rendkívüli ellenállóságával segíti a védelmet bármilyen körülmények között a mélyben. A limitált Prospex S23626 és S23627 modellek 1978 és 800 darabban készültek:

Save The Ocean kollekció – egy nemes ügy érdekében

A Seiko mindig szívén viselte a környezete sorsát, és nem csak a szavak erejéig, tett is érte. A világhírű aquanauta, Fabien Cousteau által vezetett Ocean Learning Center támogatásáért jött létre a 2018-as Prospex Save The Ocean kollekciója, amely a kék bálna bőréről mintázott számlapjával igen sikeres modelleket hozott magával. Három változatában mindenki megtalálja a sajátját:

Dawn grey series – a hajnal érintése

A limitált kiadásokból soha nem elég, igen népszerűek mindig, így helye volt a Dawn Grey Series modelleknek is a kínálatban. A megszokottól eltérő színek, a hajnali napsugarak éjszakát elkergető szürke és narancs uralkodik a számlapon, igen látványosan:

A következő részben folytatjuk a 2018-as újdonságok felidézését, érkeznek még Prospex modellek, de lesz szó Presage-ról és a Grand Seiko különleges modelljeiről is hamarosan.

Érdekelnek a Seiko történetei? Nem szeretnél lemaradni a hasonló érdekességekről, de a legújabb híreket is olvasnád?

Legyél te is a Seiko Club tagja most! Ingyenesen regisztrálhatsz, még óra sem kell hozzá, és csak előnyei vannak a regisztrációdnak.

Postai úton elküldjük neked az egyedülálló Seiko magazin legfrissebb számát a megjelenésekor, természetesen mint klubtag, ingyen kapod. Tagsági szintedtől függően akát VIP rendezvényeken is részt vehetsz, a megjelenés előtt vásárolhatsz az új modellekből, vagy akár a szervizben is kedvezményeket kaphatsz.

Regisztrálj most, egy perc az egész:

SEIKO CLUB TAG LESZEK MOST

Facebook és Instagram oldalainkat is érdemes követned, naponta friss tartalmak adunk:

SEIKO BOUTIQUE BUDAPEST FACEBOOK OLDALA

SEIKO BOUTIQUE BUDAPEST INSTAGRAM OLDALA

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK