2023. 01. 25.

A Seiko karóragyártás 110. évfordulója

 

Társ egy életen át

 

A Seiko története 1881-ben kezdődött a tokiói Ginza negyedben, amikor a 21 éves Kintaro Hattori megnyitotta kis órásüzletét, amelyben órák javításával és árusításával kezdett foglalkozni. Elhivatottságának és fáradhatatlanságának köszönhetően 1892-ben saját óragyárat nyitott Seikosha néven, ahol már saját óráit gyártotta. Mintegy 20 évvel később, amikor Japánban még a zsebórák számítottak a megszokott időmérőnek, Hattori elkezdett karórákkal kísérletezni, amelyek akkoriban a legmodernebb technológiának számítottak. 1913-ban Hattori cége sikeresen elkészítette Japán első karóráját, a híres Laurelt, ezzel megtéve az első lépést a Seiko világraszóló sikerei felé.

2023-ban a Seiko cég az első karórájának, a Laurel bemutatásának 110. évfordulóját ünnepli egy sor újraértelmezett modell kiadásával. A Seiko öröksége előtt tisztelgő újdonságokat úgy tervezték, hogy hűséges társak legyenek, és örömet okozzanak viseólőjük számára akár egy egész életen át.

Seiko Watchmaking
110th Anniversary Limited Edition modellek

Presage

Egy új Presage modell, amely Japán első karórája előtt tiszteleg

Grand Seiko

Az első Grand Seiko óra újragondolt, modern változatával tiszteleg a Grand Seiko a legelső Seiko karóra előtt

Prospex

Egy új Prospex búvár óra, amely a sarkvidéki jégmezőket megelevenítő számlappal csatlakozik a Save The Ocean sorozathoz

King Seiko

King Seiko SPB365 Limited edition - Királyi főhajtás a Seiko órakészítés 110. évfordulója előtt

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában, és segítség kellene a döntéshez? Annak érdekében, hogy könnyebben boldogulj, összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK