2023. 09. 01.

Seiko Astron GPS Solar 2023 limited edition modellek a jövő generációinak

Seiko Astron 5X53, a valaha volt legfejlettebb kaliber

A Seiko Astron története egészen 1969 decemberéig nyúlik vissza, akkor érkezett a világ legelső sorozatban készített kvarc szerkezetes karórája ezen a néven.

A forradalmat elindító és az órák világát a feje tetejére állító modell visszatérésére egészen 2012-ig kellett várni, amikor újra egy olyan kaliber készült a Seiko mérnökeinek köszönhetően, amely egyedülálló volt a világon, ez volt az Astron GPS Solar első, 7X kaliber családja, amely a GPS műholdak jeléből képes volt a saját helyzetét és ezzel az aktuális pontos időt is automatikusan beállítani, majd ezt folyamatosan, napi több alkalommal korrigálni.

Több érdekes Astron kaliberen át vezetett az út (ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót az Astron modellek történetéről) a jelenlegi egyik legfejlettebb, legkisebb Astron kaliberhez, amely az 5X53 névre hallgat.

A most érkező három új Seiko Astron modell, az SSH135J1, az SSH137J1 és az SSH139J1 is ezzel a szerkezettel készült, így kisebb, könnyebb és hatékonyabb a mindennapokban.

Seiko Astron SSH135J1 limited edition, a kék és ezüst árnyalataiban

Az Astron SSH135J1 modell talán legszembetűnőbb eleme a számlap egyedi, kristályokra emlékeztető struktúrája.

Az óra titán tokkal és fémszíjjal készült, amely rendkívül kényelmes viseletté teszi, köszönhetően a nemesacélnál lényegesen kisebb súlyának. 

A kellemes színösszeállítás kékje az ezüsttel kombinálva visszafogott, mégis érdekes látványt nyújt. Az óra hátlapján megtalálhatjuk a limitált kiadás sorszámát, mivel ez a modell mindössze 1.200 darabban készült.

A különleges kiadás különleges dobozban érkezik, amelyben egy ajándék szilikon szíjat is találunk kék-fehér színben.

Seiko Astron SSH137J1 limited edition, a fekete és vörös erejével

Az Astron SSH137J1 modell karakteres, határozott darab. A titán tok és fémszíj fekete bevonatot kapott, amely a vörös elemekkel erős designt alkot.

A titán anyagának köszönhetően a fémszíjjal együtt is 105 gr marad az óra súlya, amely egész napos viselés közben is kényelmes, még nyáron is.

Az órához jár egy ajándék extra erős szilikon szíj is, amely két színben, fekete és vörös összeállításban érkezik.

Az SSH137J1 modell is saját dobozt kapott, melyben mindkét szíjat megtalálhatjuk majd. Ahogy minden limitált kiadású Seiko óránál, úgy ennél az Astron modellnél is a hátlapba gravírozzák az óra saját sorszámát, a limitált kiadás darabszáma 1.200.

Az egyik legfejlettebb Seiko Astron GPS Solar kalibernek, az 5X53-nak köszönhetően egy 14 időzónányi különbség beállítása mindössze 3 másodpercig tart, köszönhetően a függetlenül mozgatható három mutatónak.

Seiko Astron SSH139J1 limited edition limezöld és szürke színekben

A három új modell mind egyéniség a maga nemében, így az Astron SSH139J1 is. A tok és fémcsat szintén titánból készült, de a fémcsat (fémszíj) fekete bevonatot kapott, így érdekes megjelenést ad a modellnek, egy kicsit visszakacsint a hetvenes-nyolcvanas évek stílusára.

A számlap szürke színét és mintázatát jól kiegészíti a mutatók és feliratok limezöldje, diszkréten, mégis határozottan jelen van a színe.

Természetesen ez a modell is a saját dobozában foglal helyet, és az extra erős szilikon szíjat is megtaláljuk fekete és limezöld színben.

A három limitált kiadású újdonság érkezését 2023 októberében várjuk, áruk 1 080 000 Ft (SSH135), 1 160 000 (SSH137) és 1 120 000 Ft (SSH139).

Seiko Astron SSH135J1, SSH137J1 és SSH139J1 modellek technikai adatai

TOVÁBBI CIKKEK