2024. 02. 06.

Seiko Astron “Morning Star” limitált modellek a reggel első fényeivel

 

A kora reggeli égbolt Japánban, ha egy számlapon tükröződik

Japán és a természet szorosan összefonódik még annak ellenére is, hogy a szigetország a világ egyik leginkább high-tech orientált országa. A kettősség adódhat abból is, hogy Japán területének túlnyomó részén a természet az úr, vadregényes vidékekkel és mesebeli szépségű tájakkal.

 

Tudtad? Japán népességének közel 92 százaléka városi környezetben él, szemben a világban átlagos 55 százalékkal, míg a városok területe az ország 16 százalékát sem teszi ki.

 

A Seiko órái, főként a felső kategória kiemelkedő darabjai is általában egy-egy természeti jelenségből inspirálódnak, színek, hangulatok vagy akár textúrák jelennek meg az órákon, tükrözve az őket körülvevő világot.

 

 

Nincs ez másképp a két Seiko Astron újdonságnál sem, az SSH145J1 és az SSJ021J1 “Morning Star” modellek a hajnali, kora reggeli égbolt sajátos világát adják vissza, amikor a hajnalcsillag még fényesen látszik, de az új nap már megállíthatatlanul közeledik.

Éjfekete tok, hajnalodó számlap és az utolsó csillag fénye

Az órák tokja és fémcsatja (fémszíja) titánból készült és éjfekete “Super-hard coating” bevonatot kapott, így egyszerre kényelmes és látványos is. 

A súlyért a titán felel, az acélhoz képest fele anyagsűrűsége közel 40 százalékkal könnyebbé teszi, így a mindennapokban kényelmes viselet egy ilyen óra, a nemes anyag pedig az értékét is emeli.

 

 

A hajnali csillagfényes ég képét a számlap hozza el, a jellegzetes kékes-lilás színe az apró csillagokkal jól kiegészül a mutatók és indexek arany színű részleteivel, amelyek a hajnalcsillag fényét szimbolizálják az ébredő égbolton.

 

 

Az éjjeli hangulatért a mutatók és indexek kékes színű Lumibrite festése felel, amely sötétben jól láthatóan foszforeszkálva mutatja az időt.

 

 

Seiko Astron SSH145J1 “Morning Star” az 5X53 sorozatból

 

Seiko Astron SSH145J1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

Az SSH145J modell az Astron 5X sorozatának tagja, amely megjelenésekor a “Valaha volt legfejlettebb” kaliber címét érdemelte ki tulajdonságaival.

Az korábbi GPS Solar kalibereknél kisebb méretét a továbbfejlesztett GPS antennájának köszönhette, amely már acél lünetta használata mellett is képes volt megfelelő minőségben venni a műholdak jelét. Az 5X53 kalibernek köszönhetően az Astron modellek kisebb méretekkel is megjelenhettek, így bővítve a kollekció kínálatát.

 

 

A solar töltés amellett, hogy kényelmes, hat hónapos járástartalékot is ad, használaton kívül aktiválva a power save üzemmódot pedi 2 évig képes őrizni a pontos időt egy teljes töltés után.

 

 

Az SSH145J1 modell is a “smart slider” megoldással segíti viselőjét abban, hogy a csukló napközben változó kerületéhez mindössze két mozdulattal lehessen korrigálni a fémcsat (fémszíj) méretét, így téve még egy kicsit komfortosabbá az órát a mindennapokban.

Seiko Astron SSJ021J1 “Morning Star” a 3X62 kaliber letisztultságával

 

Seiko Astron SSJ021J1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

Az SSJ021J1 modell a letisztult megjelenését valóban a szerkezetének, a nemrég bemutatott 3X62 kalibernek köszönheti. Az újból továbbfejlesztett GPS antenna és GPS modul további teret engedett a designereknek. 

 

 

A méret tovább csökkent, és megjelenhetett a 42mm átmérő alatti első férfi óra az Astron modellek sorában kompromisszumok nélkül, hiszen az új megoldásnak köszönhetően a GPS jelvétel pontossága a kisebb méret és az acél lünetta ellenére is javult.

 

 

A 3X62 kaliber emellett egyetlen, multifunkciós kijelzőt kapott, amelyen a töltöttségtől kezdve a jelvétel állapotán át az aktuális funkcióig mindent le lehet olvasni, és a rendkívüli hatékonyságú solar panelt is magába foglalja, így a számlap többi része tiszta maradhat.

Mindkét modell 10 Bar vízállósággal készül, amely tökéletesen elég a mindennapi kihívásokhoz, tükröződésmentes bevonattal ellátott zafír kristály óraüveget a hosszan tartó karcmentes szépségért, és a hátlapjaikon a limitált kiadás sorszámával az 1200-1200 darabból. 

 

 

A két új modell érkezését 2024 márciusára várjuk.

 

Seiko Astron SSH145J1 és SSJ021J1 modellek technikai adatai

 

Seiko Astron SSH145J1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

SSH145J1 - az 1200 darabos limitált kiadású óra érkezését 2024 márciusára várjuk, az ára 1.080.000 Ft lesz

 

  • Kaliber: 5X553 GPS Solar
  • Járástartalék: 6 hónap (energiatakarékos módban 2 év)
  • Tok átmérő: 42.7 mm
  • Tok vastagság: 12.2 mm
  • Tok anyaga: titán (fekete Super-hard coating bevonattal) 
  • Szíj anyaga: titán (fekete Super-hard coating bevonattal)  
  • Óraüveg: zafír kristály (Super-clear coating tükröződésmentes bevonattal)
  • Vízállóság: 10 Bar
  • Limitált kiadás darabszáma: 1200

Seiko Astron SSJ021J1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

SSJ021J1 - az 1200 darabos limitált kiadású óra érkezését 2024 márciusára várjuk, az ára 890.000 Ft lesz

 

  • Kaliber: 3X62 GPS Solar
  • Járástartalék: 6 hónap (energiatakarékos módban 2 év)
  • Tok átmérő: 41.2 mm
  • Tok vastagság: 12.0 mm
  • Tok anyaga: titán (fekete Super-hard coating bevonattal) 
  • Szíj anyaga: titán (fekete Super-hard coating bevonattal)  
  • Óraüveg: zafír kristály (Super-clear coating tükröződésmentes bevonattal)
  • Vízállóság: 10 Bar
  • Limitált kiadás darabszáma: 1200

TOVÁBBI CIKKEK