2016. 07. 19.

Az új Astron GPS Solar kaliber

2012-es bejelentése óta az Astron kollekció a technológiai innováció jelképévé vált, alacsony energiafelhasználású modelljeinek köszönhetően pedig bebizonyította, hogy méltó arra a sikerre, amit a gyakorlatias megvalósítás, a hasznos funkciók és a kifinomult design hozott el számára. Az új 8X22-es kaliber tovább növeli az elvárásokat a korábbiaknál is vékonyabb tok kialakítással és a tisztán leolvasható számlappal, amely lehetővé teszi a világutazók számára, hogy egy pillanat alatt láthassák a helyi időt bárhol a világon.

A kevesebb néha több

A 8X22-es kaliber egy figyelemreméltó előrelépés a Seiko GPS Solar technológiájában. A tok vékonyabb, mint más GPS Solar órák*, vagy akár az eddig megjelent Astron modellek (mindössze 12,4mm, szemben a 8x széria korábbi 13,3mm-es óráihoz képest). Ennek eredményeként az antenna is elkerülhetetlenül kisebb méretű lett, a Seiko mérnökei azonban sikeresen növelték a jelek feldolgozásának teljesítményét, így az érzékenység változatlan maradt, ugyanolyan egyszerűvé téve a kapcsolódást, mint eddig bármikor. Egyetlen gombnyomással az új Astron beállítja a helyi időzóna szerinti pontos időt bárhol a világon*, 100.000 évenként egyetlen másodperc eltéréssel, kizárólag a fény erejét használva. Az óra számlapja letisztult, minden indikátor egyetlen segédszámlapon kapott helyet, ezzel nyugodt, kifinomult eleganciát teremtve a viselő számára. Az Astron GPS Solar World-Time a leglényegesebbet kínálja és semmi mást. Ezzel válik a kevesebb valóban többé.

*A Seiko kutatásai alapján (2016. Január 31.) *Az időzónák regionális/helyi változásakor kézi időzóna-választás szükséges lehet.

Limitált kollekció, a 8X22-es kaliber tiszteletére

A Seiko megünnepelve a 8X22-es kaliber bejelentését egy limitált szériás modellt készített, melynek meghatározó jellemzője a sötétszínű gyöngyház számlap, amely egyfajta néma tisztelgés a technológia fejlettsége iránt. Demonstrálja, hogy a GPS modul annyira kevés energiát igényel, hogy képes felvenni a szükséges fény mennyiséget annak ellenére is, hogy a számlap természetes anyag. A tok és a szíj titánból készült, amely egy magas keménységű, karcálló bevonatot kapott, hogy megőrizze és óvja az óra kecsességét. A formatervezést a föld éjszakai képe inspirálta, úgy, ahogyan talán csak a GPS műholdak láthatják az űrből, amikor sötétbe borul. A hatás így egyszerre meglepő és mégis titokzatos.

A teljes kollekció

A limitált változat mellett az új 8X22-es modell titántokot kapott, három különböző változatú szíjjal és csattal. Az új 8X22 Solar World-Time kaliber így elfoglalta helyét a Chronograph és Dual-Time modellek között, hogy teljessé tegye az Astron kollekció több, mint 50 órából álló modellcsaládját. A technológia így olyan mérföldkővé vált, melyet a Seiko tervezői már beépítettek és a jövőben is beépítenek majd az óráikba, hogy olyan új típusú időmérőket alkossanak, amelyek alapjaiban változtatják meg a világ időmérésről alkotott elképzeléseit, amelyeket egy presztízsértékű időmérő képvisel.

Szerkezet tulajdonságai: 8X22, GPS Solar World-Time GPS vezérelt idő és időzóna beállítás Intelligens naptár 2100 februárig GPS vétel kijelzés Világidő funkció, összes időzónával Nyári időszámítás funkció Energiakímélő üzemmód Pontosság: +/-15 másodperc havonta (időzóna jel fogadása nélkül, 5℃ és 35℃ közötti hőmérsékleten)

Tulajdonságok: SSE091 Titántok titán-karbid bevonattal Kerámia ráma Színezett gyöngyház számlap Zafírüveg, tükröződésmentes bevonattal Vízállóság: 10 bar Mágneses ellenállás: 4,800 A/m Átmérő: 44,8mm, Vastagság: 12,4mm Kerámia és titán csat, nagyintenzitású bevonattal és háromrészes zárral, biztonsági nyomógombbal Plusz krokodilbőr szíj 3500 darabban limitált kiadás

Tulajdonságok: SSE085, 087, 089, 093, 095, 096 Titántok szuper kemény bevonattal (SSE085, 087, 093, 095) Titántok titán-karbid bevonattal (SSE089) Titántok rózsaarany bevonattal (SSE096) Kerámia ráma Zafírüveg, szuper tükröződésmentes bevonattal Vízállóság: 10 bar Mágneses ellenállás: 4,800 A/m Átmérő: 44,8mm, Vastagság: 12,4mm Titáncsat, szuper kemény bevonattal Titáncsat, titán-karbid bevonattal Krokodilbőr szíj Háromrészes zár, biztonsági nyomógomb

*A fordítás során keletkezett esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk, az ezzel kapcsolatos tévedés jogát fenntartjuk.

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK