2018. 03. 22.

BASELWORLD 2018 - a SEIKO újdonságai elsőkézből

A Baselworld óra- és ékszer kiállítás a világ legjelentősebb rendezvénye az óraipar számára. Valamennyi vezető gyártó itt mutatja be az adott évi újdonságait, most megismerhted elsőkézből, melyek lesznek 2018-ban a SEIKO és a GRAND SEIKO legújabb modelljei.
Kedves SEIKO kedvelő, Üdvözöllek a Baselworld 2018 órakiállítás alkalmából. Az idei évben a standjainkon mindkét márkánk, a SEIKO és a GRAND SEIKO kínálatának a legjavát láthatod. A Grand Seiko kínálata szélesebb, mint valaha, még több sportos modell és még több hagyományos modell jelent meg, mind a tradicionális Grand Seiko designt követve. A Grand Seiko modelljei közül kiemelkedik a 9S mechanikus szerkezetek huszadik évfordulójára megjelenő sorozatunk, melyben először találkozhatsz az újonnan fejlesztett, női Grand Seiko modellekbe készülő automata kaliberrel.
A Seiko márka a Prospex világába vezet Téged, mely a legfontosabb sportos kollekciónk. Megismerheted hamarosan az új búvár modelleket, mind professzionális, mind hobbi célra készítve, ez lesz talán az eddigi legerősebb búvár sorozatunk. Mindkét márka újdonságai megerősítik elkötelezettségünket a technológiai fejlesztés és a márka hagyományainak tisztelete mellett is. Büszkén tekintünk a márka töretlen sikereire és történelmére az óragyártás területén, és ez a büszkeségünk meg fog jelenni valamennyi kommunikációnkban is ezentúl a következőképpen:

SEIKO - Since 1881
(SEIKO -1881 óta)

Fogadd szeretettel az idei újdonságainkat, tisztelettel:

GRAND SEIKO ÚJDONSÁGOK
-
9S évforduló, különleges kerámia kivitel és egy új női modell

A Grand Seiko most bemutatott újdonságai mind a huszadik évfordulóját ünneplő 9S mechanikus automata szerkezet körül forognak. A megjelenésekor egy sor technikai újdonságot felvonultató szerkezet mára a Grand Seiko legkiforrottabbja lett, híres a megbízhatóságáról tartósságáról és precizitásáról.
A Baselworld 2018 kiállításra érkezett, limitált darabszámú újdonságok között van egy különleges, kék kerámia és titán ötvözetéből készülő modell, egy V.F.A. (Very Fine Adjustment) minősítésű szerkezet platina tokban és egy vadonatúj, női Grand Seiko modellekbe fejlesztett mechanikus automata szerkezet is.

PRESAGE
-
A legvékonyabb szerkezet, limitált kiadásban

2016-os megjelenése óta a világpiacon a Seiko Presage sorozata két fő területre koncentrált a fejlesztésekor. Az egyik a tradicionális japán kézművesség tisztelete, a másik pedig a mechanikus órák készítésének művészete. A 2018-as újdonságok is ezt az irányt tükrözik különleges modelljeikkel.
A két újdonság közül az egyik egy 17-ik századból származó eljárással készülő zománc számlap, melynek színe a tenger mélyének kékjét idézi fel, és csak akkor készül el, amikor a mester, Vataru Totani is elégedett vele. A másik, 1881 darabos limitált kivitelű Presage modell sem kevéssé különleges a maga nemében, hiszen a teljesen új 6L35 szerkezete mindössze 3,7 mm vastag, melytől a tok formája is sajátosan vékony lehet.

ASTRON
-
Megnövelt vízállóság az új Executive Sports modellekben

A felső kategóriás modellcsalád mostantól oda is eljuthat, ahová eddig nem: a víz alá, komoly mélységekbe. A legújabb Executive Sports modellek vízállósága immár 200 méteresre nőtt, és a sötét mélységekben jól fog jönni a zafír lünetta és az új, szélesebb mutatók Lumibrite bevonata is.

Limitált kiadással is készültünk, erő, precizitás, szenvedély és báj - ezek jellemzik a modellt.
A tenisz világában jól ismert jelölések is helyet kaptak ezen a darabon: love, 15, 30, 40, ismerősen csengenek?

PROSPEX
-
6 új búvár modell állít emléket a Seiko 2 sikeres darabjának

A Seiko a búváróra fejlesztésében elért sikereit ünnepli a most bemutatott új Prospex modellekkel. Két jelentős típust idéznek meg az új megjelenéssel, az egyik az 1968-ban megjelent mechanikus automata szerkezetű, Hi-Beat szerkezettel készült, 300 méteres vízállóságú óra, mely alapjául szolgált a későbbi búvárórák fejlesztésének is.
A másik, szintén mérföldkőnek számító típus pedig a 10 évvel később, a világon elsőként megjelentetett quartz szerkezetes szaturációs merülésre tervezett búvár modell volt, 600 méteres vízállóságával kiemelkedve az akkori búvárórák közül.
Az eredeti típusok specifikációit modern technikával ötvözve igazán tiszteletreméltó főhajtás az új Prospex modellek valamennyi változata, akár a re-kreációként megjelenő SLA025 típus, mely szinte teljesen megegyezik az eredetivel, akár az 1000 méteres vízállóságú, különleges kerámia-fém ötvözetből készülő S23627.

PREMIER
-
Egy új megközelítés - skeleton szerkezet

Ismét egy érdekesség - az első automata szerkezetes óra, amely teniszezők részére és inspirációjával lett fejlesztve. A Tok egyszerre sportos és elegáns, az áttört "skeleton" számlap az "open heart" modullal pedig a teniszütőt idézi meg, amint a győztes pontot viszi be éppen a pályán.
Rózsaarany tok, szilikonnal kombinált bőrszíj és két kivitel: ez a Premier meglepetése a Baselworld kiállításra 2018-ban.

CREDOR
-
10 éve jelent meg a Credor Spring Drive Eichi - most rózsaaranyban megújulva

Egy legendás darab frissülhetett fel 2018-ra. A 2008-ban megjelent első Eichi modellt követte az Eichi II, melynek most egy szintén különleges kiadása van soron.
A 18K rózsarany tokba bújtatott hófehér, kézzel festett porcelán számlap méltón idézi fel a tökéletes egyszerűségével hódító elődöt. Szerkezete sem átlagos, a szabadalmaztatott "Torque return system" segítségével a Spring Drive szerkezetek rendkívüli pontossága mellé megnövelt, 60 órás járástartalék társulhatott.

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK