2016. 07. 09.

Határozd meg az égtájakat az órád segítségével!

A nyári túrák és kirándulások során előfordulhat, hogy cserbenhagy a modern technika, ezért jól jöhet, ha képes vagy az órád segítségével is meghatározni az égtájakat! A következő lépéseket követve egy szempillantás alatt megtalálhatod a helyes irányt! Hogy mit kell tenned? Most megmutatjuk neked!
A most elindított blog oldalain nem csak a Seiko Boutique mindennapjairól és a legújabb órákról szeretnénk írni, hanem azt is tervezzük, hogy egy kicsit kötetlenebb - egyben gyakorlatiasabb formában - megosztunk veletek olyan trükköket és információkat, amelyek az órák világához kapcsolódnak. Az első ilyen tippünk az égtájak meghatározására vonatkozik! Veled is előfordult már, hogy valamiért kíváncsi lettél volna az égtájak pontos helyzetére, azonban nem volt nálad sem GPS, sem iránytű? Mutatunk egy módszert, amely alapvetően minden órával működik, igaz a forgattható lünettával rendelkező változatoknál azért könnyebben megy a meghatározás!
1. Forgasd úgy az órát, hogy a kismutató a Nap felé nézzen! 2. A megfelelő irány beállítását követően képzelj el egy vonalat a 1-es index felé. (Téli időszámításnál – mivel egy órával vissza kell az órát állítani – ennek az 12-es index felel meg!) 3. Felezd meg a kismutató és a 1-es index között bezárt szöget, majd állítsd erre a képzeletbeli vonalra a Dél jelzést („S” – South). Ilyen egyszerű! Már meg is határoztad az égtájakat és folytathatod utadat a kijelölt célod felé! (Amennyiben a déli féltekén tartózkodsz, a képzeletbeli felezővonalra az Észak („N” – North) jelzést kell tekerni!) Reméljük, hogy sikerült egy hasznos dolgot mutatnunk! Hamarosan jelentkezünk a következő tippel!

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK