2022. 02. 18.

Enzsöl Balázs X Seiko Magyarország

Büszkén jelentjük be együttműködésünket a világszerte ismert és elismert sztárcukrásszal, Enzsöl Balázzsal. Balázs a munkásságában, művészetében ugyanolyan nagyra tartja a precizitást, pontosságot, mint ahogyan azt mi a SEIKO-nál tesszük. A Budapesttől távol, Barcelonában élő, és a világon mindenütt megforduló cukrászmester egy Seiko Prospex SNR025 Spring Drive GMT karórát visel, amely megkönnyíti számára az időzónák közötti tájékozódást.

 

 Enzsöl Balázs

Kíváncsisággal teli meglepettség lehetett a vendégek arcán, amikor a Bali szigetén található Mosaic étteremben a vacsora végén felszolgált desszert helyén csirkelábakat találtak. A meglepettség fokozódott, mikor kiderült, mégiscsak desszert volt a tányéron. A szarvasgombás, libamájas és csirke-consomméval (erőleves) infuzionált fűszeres csokoládé mousse három különböző csokoládéból készítve, céklagéllel, cékla- és málnasorbet-val, kakaón tálalva nem mindennapi összeállítás.

A gyümölcsök vagy főfogások alakjában elkészített, vagy különböző tárgyak formájába öntött desszertek nagy népszerűségnek örvendenek, és a trend egyre erőteljesebben jelen van a gasztronómiában. Legújabb partnerünk éppen ezen a területen kamatoztatja világraszóló tehetségét.

 

Csirkeláb desszert

Enzsöl Balázs közgazdászból lett cukrászmester, magyar származású, barcelonai otthonát hátrahagyva világszerte készíti fantasztikus desszertkölteményeit. A francia cukrászművészet képviselőjeként munkája során, a desszertek megalkotásakor kényesen ügyelnie kell a megfelelő hőmérsékletre, az összetevők tökéletes arányaira, az eljárások pontos időzítésére. A desszertcsodák elkészítésekor Balázs épp olyan figyelmesen jár el, mint a Grand Seiko stúdiók órakészítő mesterei a legkülönlegesebb órák megalkotásakor.

Alma desszert

A természetből, a minket körülvevő környezetből ihletet meríteni, a formákat, textúrákat, mintákat feldolgozni, és hűen visszaadni azokat az elkészült műalkotás segítségével, legyen az óra vagy desszert, különleges odafigyelést és érzékenységet igényel. Balázs alkotásai között olyan különlegességeket is találhatunk, mint a sakktábla és sakk figura inspirálta desszertek, mellszobrokat vagy műtárgyakat ábrázoló ínyencségek, vagy élethű gyümölcsök, amelyek valójában sütemények, esetleg fagylaltok.

Tojás desszert

Partnerünk egyik legfontosabb alkotása A tojás: Kókusz mousse mangó és marakuja töltelékkel töltve, vattacukor fészekben, fehércsokoládé madártollakkal. Egy másik izgalmas alkotás A szivar desszert: a hamutál csokoládéból készült, a szivar dohány ízesítésű fagylalt, a hamu habcsók, és mindezt whiskey hab teszi tökéletessé.

Szivar desszert

Ismerd meg Balázst!

Enzsöl Balázs végzettségét tekintve közgazdász, 40-es évei elejét tapossa, a gasztronómia világába 2005-ben csöppent. Mosogató kisegítőként kezdte karrierjét, amely azonban gyorsan ívelt fölfelé: néhány év múlva már főszakácsként dolgozott. A Mestercukrász műsor zsűritagja 2017-ben döntötte el, hogy a cukrászmesterséget választja, mára pedig világhírű mestercukrász vált belőle. Bár a cukrászkodás személyes hobbinak indult, Balázs szenvedélye, elhivatottsága és a tökéletességre törekvése tette őt a cukrászművészet mesterévé. Ma már szabadúszó cukrász tanácsadóként konzultációkat, tanfolyamokat, mesterkurzusokat tart világszerte, és desszertvacsorák rendezését is vállalja.

Enzsöl Balázs

Balázs szerint az emberek egyre tudatosabban étkeznek, önként, vagy összetevőkkel szembeni érzékenységük miatt az egészséges életmódot választják, ezért ő olyan alapanyagok felhasználása mellett teszi le a voksot, amelyek szélesebb rétegek számára teszik fogyaszthatóvá a desszerteket, így megfelelnek a modern kor elvárásainak, és ebben nem ismer kompromisszumot. Bár a minőségi alapanyagok beszerzése nehezebb és költségesebb, felhasználásuk gyakran kreativitást és kísérletezést igényel, a végeredmény kárpótol a sok nehézségért. Balázs mottója, hogy „kitartással és gyakorlással bármit meg lehet csinálni”. A műsorban is ezt képviseli, és erre a gondolkodásmódra bíztatja a versenyzőket is.

A Seiko Prospex SNR025J1

Együttműködésünk keretében Balázs hétköznap és a Mestercukrász műsorban is SEIKO órát visel majd. Választása egy igazán különleges darabra esett. A Seiko Prospex kollekció LX sorozatához tartozó SNR025J1 ideális választás számára. Az LX sorozat órái a felső kategóriát képviselik, speciális Zaratsu polírozásuk gondoskodik lebilincselő megjelenésükről. A kiválasztott óra GMT funkciójának és a feltűnő, citromsárga 24 órás mutatónak köszönhetően a sokat utazó cukrászmester mindig pontosan tudhatja, hogy Budapesten – vagy épp Barcelonában mennyi a pontos idő, miközben a számlapon az aktuális időzónának megfelelő időt is látja. Ahogy a süteményeknél, az óráknál sem csak a külső megjelenés számít. Az órában Spring Drive szerkezet gondoskodik a legmodernebb technikáról, amelynek hála a másodpercmutató folyamatosan, töredezettség nélkül úszik körbe a számlapon, és akár 72 órán keresztül mutatja az időt havonta +/-15 másodperc pontossággal.

Seiko Prospex SNR025J1

Balázzsal hamarosan találkozhattok a Mestercukrász zsűrijében, és ha szerencsések vagytok, akkor a budapesti Seiko Boutique-ban is összefuthattok vele. Kövessétek Instagramon és Facebookon, lessétek el a jobbnál jobb ötleteket, gyönyörködjetek az izgalmas alkotásokban.

Nézd meg a Balázsal készített videónkat!

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK