2016. 09. 09.

Az új Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT Limited Edition

Az 1960-as megszületése óta minden Grand Seiko modell bizonyítja az elkötelezettséget a legfinomabb részletekre kiterjedő órakészítés iránt. Az olyan tulajdonságok, mint a precizitás, pontosság, kényelem és minőség irányadóak a Grand Seiko számára és mindig azok is maradnak. Ezek az értékek most egy Hi-Beat 36000 GMT kaliberrel megálmodott, limitált kiadású modellben öltenek új formát!

A tok, illetve a formatervezés kulcsfontosságú alkotóelemei azonosak az SBGJ005 modellel, amelyet 2014-ben a Grand Prix d’Horlogerie de Genève zsűrije „Petite Aiguille” kategóriában első díjjal ismert el. Az új óra a lenyűgöző számlap és az oszcilláló súly segítségével az északi fekvésű Iwate prefektúra tájait idézi, ahol megalkották.

A design a nagysikerű 1967-es 44GS kortárs újraértelmezése. Az óra polírozott, torzításmentes felülettel, valamint a csuklóra történő tökéletes és kényelmes illeszkedéssel kápráztatja el viselőjét. A kettős időkijelzés funkciónak köszönhetően nagyszerű választás a világutazók számára: amikor a precíz járású mutatókat új időzónára állítják, a GMT mutató továbbra is segít meghatározni az otthoni időt.

Az Iwate hegyi napkelte színei

A zafír hátlapon keresztül felsejlik a titánból és volfrámból készült oszcilláló súly egyedülálló csillogása. A hatás elérésének érdekében a súlyt egy anódos oxidációs* eljárással kezelik, amely felidézi a Shizuku-ishi Watch Studio ablakaiból látható Iwate hegyi hajnalok kék, lila, narancs és sárga színének élénk és egyedi árnyalatait. Itt készítik a Grand Seiko órákat. A gazdag színeket tartalmazó alkotóelemet kizárólag oxidációs eljárással kezelik, így az nem tartalmaz semmilyen festékanyagot.

Az oszcilláló súly tartóssága és minősége egyaránt figyelemreméltó. A titán szilárdságának és keménységének köszönhetően ellenáll a rázkódás okozta hatásoknak. Tízszer jobban csillapítja a rezgést, mint a széles körben használt sárgaréz, így csökkenti a mozgási mechanizmus és a csapágyak sérülésének kockázatát. A magas korrózióállóság biztosítja a tartósságot és a hosszantartó szépséget.

*Anódos oxidációs eljárás: A speciális felületkezelés során a fém egy elektrolízises eljárást kap, amelynek hatására mesterséges oxidációs folyamat megy végbe. A munkafolyamatok során eltérő vékonyságú rétegezéssel alakítják ki a különböző színárnyalatokat.

A mélyvörös számlap titka

A rendkívül részletes megmunkálású számlapot egy sugárirányú minta díszíti, amely az Iwate barázdált hegyvonulataira utal. Ez a különleges mintázat egyedülállóvá teszi a Grand Seiko órák között. A számlap színe arra a mélyvörös színre reflektál, amely napfelkeltekor öltözteti díszbe a hegyet.

Jellemzők - SBGJ021

Hi-Beat 36000 GMT
Kaliber: 9S86
Szerkezet: Automata és kézi felhúzás
36000 óránkénti fél lengésszám (10 fél lengés/másodperc)
Pontosság: +5 és -3 másodperc/nap
Járástartalék: 55 óra
GMT mutató
Kövek száma: 37

Rozsdamentes acél tok
Szuper tükröződésmentes, kettős ívű hajlított zafírüveg
Menetes, áttört zafírkristály üvegű hátlap
Vízállóság: 10 bar
Mágneses ellenállás: 4,800 A/m
Tokátmérő: 40.0mm, Vastagság: 14.0mm
Rozsdamentes acél csat háromrészes biztonsági zárral és nyomógombbal.
500 darabos, limitált kiadás

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK