2023. 03. 14.

Seiko 5 Sports SRPJ91 55th anniversary “Masked Rider” Limited Edition

A Japán popkultúra kifogyhatatlan a szuperhősökből és természetfeletti sztárokból, korábban Godzillától Ultraman-ig sokan bemutatkoztak már nálunk is. A most érkező limitált kiadású Seiko 5 Sports modell, az SRPJ91 is egy ilyen szuperhőst jelenít meg, Masked Rider egy hetvenes évekbeli tv sorozat főhőseként mentette meg Japánt, most pedig újra megérkezik, hogy meghódítsa az egész órakedvelő világot is.

55 éves a Seiko 5 Sports, ünnepeljük meg méltón

55 éve már, hogy a Seiko 5 Sports név egyet jelent a megbízható, minőségi, mégis szinte utolérhetetlen ár-érték arányú mechanikus órákkal. 2023-ban ezt a jeles évfordulót limitált kiadások sora ünnepli, amelyek mind egy-egy szelete egyszerre a Seiko és Japán történelmének is.

Ezek a modellek a korai évek sikeres darabjait idézik fel stílusukkal, és a Seiko 5 Sports fiatal célközönségéhez illő, a japán popkultúra ikonjait bemutató megjelenésük éppúgy aktuális ma is, mint hosszú évtizedekkel ezelőtt - ahogy a Seiko 5 Sports alapértékei is állandóak az 55 évvel ezelőtti megjelenésük óta.

Masked Rider X Seiko 5 Sports

A hetvenes évek legelején készült egy tv-sorozat Japánban, a Masked Rider (vagy Japánban Kamen Rider), amelynek főhőse, Takeshi Hongo egy motorkerékpár nyergében üldözi a világot fenyegető Shocker szervezetet.

A gonoszok a maguk képére akarták formálni az embereket, ám hősünk sikeresen megmenekül az átalakítás közben, és Masked Rider 1 néven küzd a gonosz szervezet (Evil Organization) ellen, oldalán a szintén megmenekült Masked Rider 2-vel, Hayato Ichimonjival.

Az eredeti sorozatban Hongo egy Seiko 5 Sports órát visel, az 1968-ban elkészült 5126-8090 referenciaszámú modellt, amely “Kamen Rider” néven ismert a gyűjtők körében, és máig keresett darab.

A sorozatból később egy teljes franchise lett, a Masked Rider nem állt meg a tv képernyőknél. Készült a történetből ezidáig 33 sorozat, a legújabb napjainkban kerül bemutatásra Japánban, több, mint 10 film, színházi előadások, manga és anime is, mind neves művészek közreműködésével.

A franchise nagyságát jól mutatja, hogy eddig közel 600 Mrd forintnyi bevételt termelt, csak a híres “Kamen Rider” övből több, mint 14 millió darabot értékesítettek a hivatalos csatornákon át.

Ez a sorozat alapozta meg a japán popkultúra szuperhőseinek jövőjét, így az együttműködés a Seiko 5 Sports 55 éves évfordulójára komoly tiszteletadás a japán óragyártás részére is.

Seiko 5 Sports SRPJ91 55th anniversary “Masked Rider” Limited Edition

Az évfordulós modell minden elemében Masked Rider 1-et idézi. Az egyik legszembetűnőbb a számlapja, amelynek sötétzöld árnyalata és egyedi struktúrája nem véletlen, mindkettő a filmbéli szuperhős sisakja alapján készült. A nemesacél lünetta hűen követi az eredeti modell megjelenését, számok nélküli változat.

A Seiko 5 Sports kollekció Sense Style sorozatának tagjaként az SRPJ91 bőrszíjat kapott. A szíj külső része fekete, a belső azonban szintén egy kis részlete Masked Rider 1 mindennapjainak, az általa viselt sál jellegzetes narancssárga színében készült, borjúbőrből.

Az óra hátlapja természetesen üvegbetétes, mint azt már a Seiko 5 Sports modelleknél megszokhattuk, azonban limitált modellként megkapta a Tachibana Racing logót, amely a filmbéli motorkerékpáron és övön szerepelt. A hátlapon szerepel még a “Limited edition” felirat és a 4000 darabos limitált kiadás sorszáma egyedileg gravírozva.

Különleges kiadáshoz különleges csomagolás is jár, így az SRPJ91 modell doboza kívül szintén a Tachibana Racing logóját viseli, a belsejében pedig akril lapokon tüntették fel az óra specifikációit.

Az SRPJ91 a Seiko 5 Sports kollekció tagja, így a szerkezete is a jól bevált 4R36 mechanikus automata kaliber, egy kiforrott és megbízható darab.

Az óra várhatóan 2023 áprilisában érkezik, az ára 180 000 Ft lesz.

Seiko 5 Sports SRPJ91technikai adatok

  SPB381J1
Kaliber 4R36
Járástartalék  42 óra
Tok átmérő 42.5 mm
Tok vastagság 13.4 mm
Tok anyaga nemesacél
Szíj anyaga borjúbőr
Óraüveg Hardlex kristály, domború
Vízállóság 10 Bar (100m)

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK