2017. 03. 23.

Presage - Zománc sorozat

A Seiko egy limitált kiadású, automata Chronograph szerkezetű modellt mutatott be a 2016-os bázeli órakiállításon, amely széleskörű elismerést kapott és a rendezvény egyik főszereplőjévé vált kiérdemelve az azóta is töretlen érdeklődést. Ma büszkén mutatjuk be az azonos zománcszámlapot és a Seiko széles mechanikus kaliber választékát kínáló új Presage kollekciót. A korlátozott darabszámnak ezennel vége: az új „Enamel” kollekció a jövőben állandó tagja lesz a Presage kínálatnak a 2017-es szeptemberi bemutatkozást követően.
A négy új időmérő így csatlakozik a 2016 óta folyamatosan növekvő Presage mechanikus órák családjához. Néhány hónap alatt a Presage központi helyet szerzett magának a vezető kollekcióink között. Minden Presage órában kiemelkedik a Seiko egy-egy megbízható és sokat próbált szerkezete, melyek a saját Japánban található gyárakban készülnek, páratlan minőséget és értéket kínálva.
A négy modell három eltérő kalibert használ. A most bemutatott négy modell három különböző kalibert használ és magán hordozza a Seiko két fontos mérföldkövének meghatározó jegyét. Először is, az 1913-ban bemutatott Laurel volt a Seiko és Japán első karórája, ráadásul szintén zománc számlappal rendelkezett. Másodsorban, a római számos számlap méltó utalás a Seiko 1985-ben bemutatott "Time Keeper" névre keresztelt zsebórára. A négy új alkotás a Seiko hosszú időre visszatekintő, méltó hagyományát őrzi tovább. A kollekcióra jellemző formavilág és a modellek által képviselt érték, mind a gyártás minőségéből fakadnak. A zománc számlapokat Mitsuru Yokozawa kézműves mester csapata készíti. A zománc számlapok készítése során a környezeti tényezők ugyanúgy fontosak, mint a megfelelő szakértelem és a rétegek vastagsága. Csak így biztosítható, hogy a kiégetést követően tökéletesen sima számlap egy életen át - vagy még tovább tartson. A kettő ívelésű domború zafírkristály üvegek következményeként még a számlap széle is torzítás nélkül látható minden betekintési szögből. Az index a több mint tíz réteg festéknek köszönhetően szinte kiemelkednek a számlap síkjából. A képzett mesterek szakértelme a garancia arra, hogy a mutatókat pont olyan ívben hajlítsák meg, hogy kövessék a domború zafírkristály vonalát, ezzel is csökkentve a tok mélységét. A nagyobb tartósság miatt az órák átlátszó hátlapjai is zafírkristályból készülnek. Mindezen részletek, a kiváló minőségű anyagok és a Presage kivitelezésének minősége is hozzájárul a Seiko örökségének méltó folytatásához.

Automata Chronograph: SRQ023
Caliber 8R48
Chronograph vertikális kuplunggal és oszlopkerék-rendszerrel (12 órás időtartammal)
Lengésszám: 28,800 féllengésszám óránként
Járástartalék: akár 45 óra
Kövek száma: 34
Tulajdonságok:
Rozsdamentes acéltok, zománc számlap
Domború zafírkristály üveg, tükröződésmentes bevonattal
Menetes üveghátlap
Átmérő: 42.0mm, Vastagság: 14.9mm
Vízállóság: 10 bar
Mágneses ellenállás: 4,800 A/m
Krokodilbőr szíj, háromrészes zár biztonsági nyomógombbal
Várható ára: 2,650 Euró

Multi-hand Automatic: SPB045
Caliber 6R27
Három mutató, naptár és járástartalék segédmutatóval
Lengésszám: 28,800 féllengésszám óránként
Járástartalék: akár 45 óra
Kövek száma: 29
Tulajdonságok:
Rozsdamentes acéltok, zománc számlap
Domború zafírkristály üveg, tükröződésmentes bevonattal
Menetes üveghátlap
Átmérő: 40.5mm, Vastagság: 12.8mm
Vízállóság: 10 bar
Mágneses ellenállás: 4,800 A/m
Krokodilbőr szíj, háromrészes zár biztonsági nyomógombbal
Várható ár: 1,300 Euró

Automata: SPB047,049
Caliber 6R15
Lengésszám: 21,600 féllengésszám óránként
Járástartalék: akár 50 óra
Kövek száma: 23
Tulajdonságok: SPB047
Rozsdamentes acéltok, zománc számlap
Domború zafírkristály üveg, tükröződésmentes bevonattal
Menetes üveghátlap
Átmérő: 40.5mm, Vastagság: 12.4mm
Vízállóság: 10 bar
Mágneses ellenállás: 4,800 A/m
Krokodil bőrszíj, háromrészes zár biztonsági nyomógombbal
Ajánlott fogyasztói ár Európában: 1,100 Euró

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK