2023. 06. 26.

Prospex a csuklón és a vízen is!

Kövesd a Prospex-Delta Sailing Team Facebook oldalát, és nézd élőben, az első sorból az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat!

A verseny ideje alatt figyeld élő bejelentkezéseinket!

Hajrá Prospex!

 

 

A Seiko modellek között a Prospex kollekció mindig is a sportos vonalat képviselte. A Prospex elnevezés - Professional Specifications - találóan magába foglalja a kollekció óráira jellemző magas szintű megbízhatóságot, kényelmet és funkcionalitást, mindazokat a tulajdonságokat, amelyek révén a Prospex modellek a profi sportolók számára is megfelelnek minden körülmények között, legyen szó a pontos idő leolvasásáól, vagy sportidőmérésről. 

A Seiko Magyarország profi vitorláscsapatának, a Prospex-Delta Sailing Teamnek a saját tervezésű, és a csapat tagjai által összeépített versenykatamaránja a Prospex szellemiségében a legkomolyabb elvárásoknak megfelelően készült, hogy extrém körülmények között is helytálljon a Balaton vízén. 

 

Prospex-Delta Sailing Team

Prospex-Delta Sailing Team

 

A Balaton legmagasabb árbocával rendelkező AC45-ös több, mint 300 nm-es vitorlázata és az egyedi alkatrészeknek köszönhető alacsony tömege a legkisebb szélben is alkalmassá teszi a versenyhajót a dinamikus mozgásra, sőt kifejezetten gyenge szélre optimalizálta a csapat a tevezés során. Nemcsak a vitorlák, de még a hajótestek is úgy vannak kialakítva, hogy a gyenge szélben is figyelemre méltó legyen a hajó sebessége.

Miért épp gyenge szél? A választ a Kékszalagon kell keresni. A Prospex-Delta sailing Team legfontosabb célja a Kékszalag megszerzése, azaz a legnagyobb balatoni tókerülő versenyen felállni a dobogó legfelső fokára. A Kékszalagon pedig az esetek legnagyobb számában gyenge szél fúj, ha van egyáltalán. Persze előfordulnak kivételek, mint 2022-ben, amikor viszonylag jó szél volt végig, de a statisztika azt mutatja, hogy optimalizálni inkább gyenge szélre érdemes. 

Ezüst Szalag

 

Az Ezüst Szalag versenyen

Az Ezüst Szalag versenyen

 

A 2023-mas Kékszalag a hagyományokhoz híven a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső csütörtöktől szombatig tart, így idén elég korán rendezik a versenyt. Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2023. július 6-án csütörtök reggel kezdődik. A rövid felkészülési időben a csapat a munka utáni edzéseket edzőtáborral és éles versenyeken való részvétellel egészítette ki, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek a hajóról és a szélről, na meg arról, hogyan tud a leghatékonyabban együttműködni a csapat. 

A felkészülés része volt az Ezüst Szalag éjszakai verseny is, ahol a Prospex Team élesben mérhette össze a tudását a versenytársakkal, és a hajó teljesítményét is összevethették a többi katamaránéval. A versenyen a legnagyobb örömünkre és büszkeségünkre az első helyen értek célba a fiúk, így elhozták a vándordíjat, az ezüst kupát és tálcát, amit a budapesti Seiko Boutique-ban minden érdeklődő személyesen is megtekinthet.

 

A győztesek

A győztesek

A Prospex-Delta Sailing Team 2022-es évét feldolgozó, egyedülálló szituatív dokumentumfilmünk végre online is elérhető! Mindenzok, akiknek eddig nem volt alkalmuk ellátogatni a nyilvános mozivetytésekre, most végre ehetőséget kapnak arra, hogy akár otthon, a TV előtt ülve ismerjék meg a történetünket. Kattins a videóra a lejátszásért!

 

Hajrá Prospex!

Kövesd a Prospex-Delta Sailing Team Facebook oldalát, csatlakozz hozzánk Instagramon, vagy iratkozz fel a Youtube csatornánkra! A legfrissebb híreink mellett láthatod a csodás képeinket és élő közvetítéseinkről sem fogsz lemaradni!

Legyél részese a Prospex-storynak, és szurkolj te is a 2023-mas győzelemért a Prospex csapatpólójában! Vásárolj bármilyen Seiko Prospex karórát a Seiko Boutique budapesti üzletében vagy a webáruházunkban, és megajándékozunk a Prospex - Delta Sailing Team hivatalos, 2023-mas pólójával, vagy más Prospex-Delta Team-es ajándékkal! A promóció a Kékszalag vitorlásverseny kezdetéig, azaz 2023. július 6-ig, vagy a készlet erejéig tart.

 

 

Öltözz Prospexbe!

Öltözz Prospexbe!

Bármilyen Prospex óra vásárlásakor a tiédl ehet a csapat pólója! Az elérhető modellek listáját itt találod! Nehéz a választás? Segítünk! Bemutatjuk a Seiko Prospex SPB381J1 modellt!

Seiko Prospex SPB381J1

Seiko Prospex SPB381J1

 

A Seiko Prospex SPB381J1 a kollekció nyári újdonsága, amely a vadonatúj szerkezetének köszönhetően a legelső olyan mechanikus búváróra a kollekcióban, amely GMT komplikációval is rendelkezik. A GMT egy negyedik mutatót jelent, amely az aktuálistól eltérő időzóna pontosidejét jelzi. Az újdonság a fejlesztéseknek köszönhetően akár 72 órás, vagyis 3 napos járástartalékkal rendelkezik, tehát akár 3 napig működésben marad anélkül, hogy hozzányúlnánk. A kiemelkedő teljesítményt a Prospex modellekre jellemző, magával ragadó dizájn teszi teljessé. Az óráról minden fontos információt megtudhatsz, és még több képet is találsz a weboldalunkon közzétett hírünkben!

Kattints ide a megnyitáshoz!

 

Youtube videónkban alaposan körbejártuk az újdonságot, ha inkább videópárti vagy, akkor nézd meg a rövid összefoglaló adást a videó borítójára kattintva!

TOVÁBBI CIKKEK