2019. 05. 30.

Seiko Prospex SPB097 Twilight Blue – hullámok az alkonyat színeiben

A Seiko Prospex modellek legnépesebb és egyben legnépszerűbb családja a Sea, vagyis a Tenger, amely a búvárórákat öleli fel. Az első valódi japán búváróra megjelenése óta bizony már öt évtized telt el, mégis rendszeresen jelennek meg az első, ikonikus modellek ihlette darabok mind a mai napig – ami jól sikerült, mindig érdemes felidézni.

50 év búváróra történelme egy modellben

Immár két éve, hogy 2017-ben a nagyközönség elé léphetett az első Seiko búváróra modern reinterpretációja. Ez volt az SLA017, az 1965-ben megjelent eredeti modell újra értelmezése és újra bemutatása, mely nagy sikert aratott.

Egy évre rá ismét egy mérföldkőnek számító modell előtt tisztelgett a gyár, az 1968-ban megjelent Diver’s 300m volt az első Hi-Beat mechanikus automata kaliberrel készülő búváróra. Ennek jelentősége a pontosságában és tartósságában volt, a szerkezet emelt féllengésszáma egyenletesebb, pontosabb járást tett lehetővé. Ez a modell, az SLA025 a 2018-as évben kiemelkedő sikert ért el, a Seiko történetnek negyedik díját hozhatta el a svájcban rendezett Grand Prix d'Horlogerie de Genève (GPHG) megmérettetésen, melyet egyszerűen csak az óraipar Oscar díjának neveznek.

Méltó megemlékezés - Seiko Prospex SPB097J1 Twilight Blue

A most érkező újdonság is ennek az 1968-as modellnek állít emléket, de már teljesen a mai trendeknek megfelelő színösszeállításban. Az alkonyat kékjében játszó számlap a narancsszínű jelölőkkel és a szintén narancs másodpercmutatóval a máltai naplementék forró, nyári hangulatát idézi meg.

A külső egy kissé modernebb megjelenést kapott, a funkciógyűrű (mely két színben játszik) vékonyabb lett, és a mutatók formája is a mai kornak megfelelő. Valódi búvárórához illően a dobozban az órával egy extra erős szilikon szíjjal érkezik.

Seiko Prospex SPB097J1 Twilight Blue a modern technológia tükrében

Az óra, mint a Seiko Prospex Sea sorozatának darabjai, valódi búváróraként készül, annak ISO szabvány szerinti minősítésének megfelelő értékekkel. A vízállósága a „diver’s 200m”, amely valódi professzionális felhasználásra is alkalmassá teszi, és minden részlete ennek megfelelő kialakítással és minőségben készül.

A nemesacél tok menetes hátlappal tökéletesen zárva védi a minőségi, mechanikus automata 6R15 kalibert, a zafír kristály óraüveg AR (tükröződésmentes) bevonata pedig teljes leolvashatóságot biztosít.

Seiko Prospex SPB097J1

  • Speciális kiadás
  • 6R15 kaliber
  • Nemesacél óraszíj és óratok
  • 20 bar Diver's
  • Zafír üveg, tükröződésmentes bevonattal
  • Egyirányba forgatható ráma
  • Extra szilikon óraszíj

A nemesacél tok és a hosszabbítható, biztonsági zárral ellátott csat felülete kapott egy „super hard coating” bevonatot, mely speciális keménységével tovább óvja meg a tokot és a csatot a használat közbeni karcoktól.

Az új modell korlátozottan lesz elérhető 2019. júniustól.

Nem szeretnél lemaradni a limitált és különleges megjelenésekről?

Ha a jövőben szeretnél minél előbb, az elsők között értesülni a Seiko legfrissebb híreiről és a különleges, sokszor limitált modellekről, nem kall mást tenned, mint belépni a Seiko Club tagjai közé.

A tagság természetesen ingyenes, és csak előnyei vannak, mindig az elsők között juthatsz információkhoz, és részt vehetsz olyan nagy sikerű, zártkörű rendezvényeken is, mint a nemrég a margitszigeti Casino-ban megtartott Seiko Spring Drive Day, melyen a Grand Seiko vezető órásmestere élőben szerelt össze és keltett életre egy Grand Seiko Spring Drive „Snowflake” modellt.

Regisztrálj most, egy perc az egész:

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK