2024. 08. 01.

Prospex SPB473 European Exclusive limited edition - nyári hangulatban

 

Nyár, tengerpart, görög szigetek és egy kis búvárkodás - mindezt egyszerre hozza a Prospex legújabb, European Exclusive limitált kiadású modellje, amelynek elég csak a számlapjára pillantani és máris halljuk a tenger moraját néhány sirállyal a háttérben. érkezik az SPB437J1, amely a legszebb Seiko búvár hagyományokat ötvözi a legszebb nyári emlékekkel és még egy ritka ajándékot is ad.

Prospex búvárok a legenda nyomában

A Seiko és általában a búvárórák történetében vannak megkerülhetetlen darabok, amelyek alapjaiban határozták meg megjelenésükkel ezt a műfajt.

Ilyen alapdarab volt a 62MAS modell is, amely 1965-ös megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend.

 

 

Igaz ez mind az eredeti, mára már vintage modellekre is a 150 méteres vízállóságukkal, amely a maga korában rendkívüli teljesítmény volt, de éppúgy igaz a 2019-es “facelift” modellekre is, amelyek az eredeti érzést modern technikába csomagolták úgy, hogy közben mit sem változott a klasszikus stílus, ezeket a modelleket SPB14x néven is emlegetik a cikkszámaik alapján.

2024 elején aztán újra frissült a sorozat, immár SPB45x cikkszámokkal találhatjuk meg a búvárórák legkedveltebb darabjait, 300 méteres(!) vízállósággal és egy új kaliberrel, amellyel 3 napra nőtt a járástartalék - ahogy a megjelenésekor is írtuk, a tökéletes is fokozható.

Prospex SPB473J1 European Exclusive limited edition a görög nyarak örök hangulatában

 

 

Kizárólag Európa számára készült a legújabb Prospex búvár modell, az SPB473J1, amelynek az exkluzivitását nagyban emeli a limitált kiadás alacsony, mindössze 1000 darabos kiadása.

Időről-időre jelentkezik a Seiko egy-egy piacra szánt modellel, ahogy korábban láthattuk az amerikai piacra készült darabokat, úgy az európai rajongóknak is megjelennek különlegességek.

 

 

Az új 62MAS reinterpretáció több szempontból is különleges a limitáltsága mellett is. Az eddig ebben a sorozatban bemutatott modellek számlapja mind sötétebb tónusú volt, feketétől a szürkén és kéken át a barnáig.

Az SPB473J1 a görög szigetvilágtól kölcsönözte a hangulatát, a színvilága Zakhyntos klasszikus öbleit, kék barlangjait és a sziklafalak alatt elterülő fehér homokos partjait idézi fel, emlékeztetve a rengeteg búvárkodásra alkalmas helyre.

 

 

Egy modern klasszikus újabb darabja

A Prospex SPB14X modellek rendkívüli népszerűségnek örvendenek megjelenésük óta, köszönhetően a stílusnak, az ár-érték arányban verhetetlen technikának és a megszokott, magas színvonalú Seiko kidolgozásnak és minőségnek.

Ebből a sorozatból érkezett most a limitált kiadás, amelyre elég ránézni és máris a görög tengerparton találjuk magunkat. 

 

 

Sokat segít ebben a különlegesen strukturált, színátmenetes számlap, amely a felső részétől kezdve szinte fehérből megy át az aljáig egy valódi déltengeri kékbe, épp miként a ragyogó tengerparti napsütésben szinte fehéren izzó égbolt találkozik a kellemesen hűsítő tengerrel, az egészet pedig szinte keretbe foglalja a tengerészkék búvárlünetta 120 kattanása, amellyel körbefordul.

A széles indexek könnyen leolvashatóvá teszik az órát, a mutatók is a Seiko jellegzetes formái, és mind a Lumibrite foszforeszkáló festést kapta, amellyel sötétben is hosszan leolvasható maradnak.

 

 

 

Klasszikus darabhoz klasszikus megoldások járnak, így a szögletes dátumablak a megszokott helyén, három óránál található meg és a fémszíj is a háromrészes, bevált stílust követi, a vízállósága pedig a Prospex sorozat darabjaitól megszokott, ISO szabványnak megfelelő diver’s 200m.

Limitált kiadás extrákkal

A limitált európai modell nem csak az egyedi számlappal és az 1000 darabos mennyiségével emelkedik ki a megszokott modellek sorából, de egy ritka ajándékot is találunk a dobozában, egy fehér színű szilikon szíjat, amellyel tökéletes tengerparti érzést varázsolhatunk a csuklónkra.

Ez a szín a Seiko kínálatában a számlaphoz hasonlóan nem megszokott, de éppen ez teszi az európai limitált kiadást annyira különlegessé és szerethetővé.

 

 

 

Az óra érkezését 2024 szeptemberére várjuk, az ára 595.000 Ft lesz

Prospex SPB473J1 European Exclusive limited edition technikai adatok

Megnézem az óra adatlapját SPB473J1 ›››

 

SPB473J1 European Exclusive limited edition

  • Kaliber: 6R35 mechanikus automata
  • Járástartalék: 72 óra
  • Tok átmérő: 40.5mm
  • Tok vastagság: 13.2 mm
  • Tok anyaga: nemesacél 
  • Szíj anyaga: nemesacél/szilikon 
  • Óraüveg: domború zafír kristály tükröződésgátló bevonattal
  • Vízállóság: diver’s 200m
  • Limitált darabszám: 1000 db

TOVÁBBI CIKKEK