2018. 11. 27.

Prospex Street series - merülj el a városban

A Seiko Prospex kollekciója az egyik legnépszerűbb sorozat a felhasználók között, nem véletlenül. Egy nagyon sokoldalú sorozatról van szó, amelyben egyaránt megtalálható a professzionális búváróra éppúgy, mint a túrázók nélkülözhetetlen társa. Ezt a sorozatot bővítette most tovább a cég, válaszolva a modern idők modern kihívásaira.

Földön, vízen. levegőben – a Prospex mindenhol megállja a helyét

A Prospex sorozat nevében hordozza a minőséget, amit célul tűztek ki a megalkotásakor: a név egy mozaikszó, a „Professional Specifications” után. Éppen ezért sem korlátozódik a leginkább ismert búvár típusokra, noha kétségtelenül ezek a legsikeresebbek, és ezekből is található a legtöbb a Prospex sorozatában.

Három fő vonala van a sorozatnak, a „Sea” (Tenger) a búvárórák krémjét fogja össze, a „Land” (Föld) a túrázás és kalandvágy megszállottainak készül, míg a „Sky” (Égbolt) a repülés szerelmeseié lett.

Prospex Street sorozat – ismerős formák

A Seiko Prospex Street sorozatának megalkotásakor nem bíztak semmit a véletlenre. A búvárórák egyik legnépszerűbbje, az 1975-ben megjelent 6159-7010 referenciaszámú modell, becenevén a „Tuna can” az alapja a Prospex Streeet modelleknek (a rajongók által adott becenevekről itt olvashatsz bővebben).

A Seiko úttörő volt a búvárórák fejlesztésében, rengeteg szabadalma született a fejlesztéseik során, ennél a modellnél több, mint 20 bejegyzett szabadalma volt már 1975-ben. A Prospex Street órák őse volt az első, amely titán tokozással készült, de a harmonika-szíj (accordion strap) is itt debütált.

Ez a jól bevált, népszerű forma lett az alapja az új modelleknek is, de az anyagválasztás és a méret már teljes egészében a mai igényekre lett szabva.

A nagyvárosi mindennapok kihívásai

A Prospex Street sorozata a tökéletes választ adja a mindennapok kihívásaira. Nem mindenki merül 200 méter mélységbe, és nem mindenki ül minden nap repülőre, vagy hódít meg ezer méteres hegycsúcsokat, de mindenki szeretné az óráját biztonságban tudni a városi dzsungel rengetegében is.

Az aszfalt éppolyan veszélyes terület lehet, mint a háborgó tenger, és egy átlagosnak tűnő nap is végződhet olyan városi kalanddal, amellyel egy hétköznapi óra már nem tudna megbirkózni. Erre született válaszként a Prospex Street sorozata, amely egyesíti magában mindazt, amire egy mai városi fiatalnak csak szüksége lehet: tartós, megbízható, szinte gondozásmentes, és mégis a legmodernebb megjelenése van.

Tartós, hiszen a nemesacél tok önmagában is tökéletes védelem, de a Street series modellek még egy külső protektort is kaptak, így a sérülés veszélye a minimálisra csökkent.

Megbízható, mert a Seiko quartz V157 szerkezete dolgozik benne, amely már sokszorosan bizonyított, és maga a quartz karóra megjelenése is a Seiko-hoz köthető 1969 óta (itt olvashatsz is róla).

Szinte gondozásmentes, mert a solar quartz technológia minimális mennyiségű fénnyel is képes rendkívüli hatékonysággal tölteni a szerkezetet, így a hétköznapi viselet során mindig elegendő energia áll majd rendelkezésre. Az órának természetesen meg kell kapnia a rendszeres karbantartást éppúgy, mint minden más órának is, így minimális gondozás mellett hosszú évtizedekig működhet majd.

A legmodernebb megjelenés pedig garantált, a számlapok és a szíjak színe harmonizál, a fém funkciógyűrű három dimenziós megmunkálása is látványos elem, így a siker garantált.

Seiko Prospex Street SNE533 – SNE535 – SNE537

A három új modell mindössze a színösszeállításában tér el egymástól, minden másban megegyeznek. A V157 solar quartz szerkezet működéséhez az energiát a Nap biztosítja, és pontos járást garantál. A nemesacél tokot protektor védi, a mutatók LumiBrite bevonatot kaptak az éjjeli leolvashatóságért, a menetzáras korona pedig a vízállóság egyik fontos eleme.

Seiko Prospex Street series műszaki adatok:

  • tok anyaga: nemesacél
  • szíj anyaga: szilikon
  • óraüveg anyaga: Hardlex
  • tok átmérője: 46.2 mm
  • szerkezet: V157 solar quartz
  • vízállóság: diver’s 200m (ISO szabvány szerinti)
  • választható színek: SNE533/katonai szürke, SNE535/olívazöld, SNE537/tengerészkék
SNE533
SNE535
SNE537

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK