2023. 04. 19.

Resident Evil: Death Island - Főszerepben a Seiko Astron

Készen állsz arra, hogy Leonnal és Chrisszel utazz a “Halál szigetére”? A Seiko Astron és a Resident Evil világa egy limitált kiadású Astron GPS Solar modell erejéig összeér, és a garantált izgalmak mellett két kiemelkedő minőségű Astron modell is vár rád, mindössze 600-600 darabos kiadásban. Érkezik az SSH129J1 és az SSH131J1, a Resident Evil idei újdonságát hozva el az órák világába.

Resident Evil, a műfajteremtő japán videojáték

Amikor a kilencvenes évek elején két japán fiatalember, Tokuro Fujiwara és Shinji Mikami  nekiállt megalkotni egy új videójátékot, még nem sejtették, hogy egy új műfajt teremtenek a videójátékok világában. A műfaj a túlélő horror játékok sötét és misztikus világa, amely az eltelt közel három évtizedben mit sem veszített sikeréből.

Mindössze két évre volt szükségük ahhoz, hogy elkészüljön az első játék a Playstation aktuális konzoljára, majd egy névváltoztatás után 1996-ban megjelent a Resident Evil, a műfaj- és kultusz teremtő alapmű.

A játékot eredetileg “Biohazard” névre keresztelték, ám a megjelenése előtt már akadályokba ütköztek, mivel az USA piacra lépéshez nem használhatták ezt. Az ok egyszerű volt, egy brooklyni zenekar már a magáénak tudhatta a nevet, így végül Japánban mindkét néven ismerik a játékokat, a világ többi részén pedig a Resident Evil terjedt el. 

A franchise azóta a 135 millió eladott példányával a legsikeresebbek között vívott ki magának előkelő helyet, minden idők 15 legbefolyásosabb videójátékainak listáján is helyet kapott, rengeteg ismert zombi filmet ihletett, képregények, novellák, sorozatok és játékok készültek belőle.

A Seiko és a Resident Evil közös kalandja

A Seiko rendszeresen működik együtt ismert és népszerű japán filmesekkel és videójáték készítőkkel, és ezek között a műfajok között sokszor el is mosódnak a határok. 

Korábban már készült koprodukciós modell a Godzilla mozik alkotóival, de a videójátékok világában jól ismert Kojima Productions és az Astron is összeállt már egy egyedi kiadás erejéig.

 A Resident Evil sorozatban 2023 nyarán érkezik a legújabb mozi, a “Resident Evil: Death island”, amely már a megjelenése előtt lázba hozta a rajongókat világszerte.

Az új Resident Evil mozi, a Death Island története izgalmasnak ígérkezik. A történet a hírhedt Alcatraz-szigeti börtönben játszódik, ahol két külön történetszálat követhetünk majd nyomon, amelyekben a két főszereplő, Leon Kennedy és Chris Redfield vesz részt. Leon néhány rosszfiú nyomába ered, akik elraboltak egy tudóst, akinek titkos információi milliókat veszélyeztethetnek. Eközben Chris Redfieldet azzal bízzák meg, hogy vizsgáljon ki egy rejtélyes fertőzést, amely San Franciscóban ütötte fel a fejét. Ahogy egyre mélyebbre ás, rájön, hogy az összes áldozat egy bizonyos helyen járt: az Alcatraz börtönben.

Amikor Chris és csapata felszáll egy kompra, hogy a szigetre menjenek, fogalmuk sincs, mire számíthatnak, és Alcatraz hamarosan a "halál szigetévé" válik számukra.

2023 tavaszán a Seiko Astron kollekció két új modellel bővül, mindkettőt a Resident Evil ihlette, egészen pontosan a két főszereplő, Leon Kennedy és Chris Redfield karaktere.

A két szereplő mai, modern harcos, azok minden jellemzőjével, amelyek megjelennek a két Seiko Astron modellen is, sajátos hangulatot kölcsönözve a high-tech GPS Solar modelleknek.

A két újdonság valódi értékét az adja, hogy mindkettő megjelenik a filmben, a két főhős ugyanis ezt a két modellt viseli, így az Astron SSH129J1 és az Astron SSH131J1 is a történet része lesz.

Seiko Astron SSH129J1, Chris Redfield stílusában 

A bioterrorizmus elleni egység kapitánya, Chris Redfield megjelenése a játék során folyamatosan változott, egyvalami azonban állandó: a katonás stílus.

Ezt a stílust és színvilágot idézi fel a Seiko Astron SSH129J1 modell, amelynek egyedi, aszfalt struktúrájú számlapja jellegzetes színárnyalatban készült, így könnyen azonosítható a katonás feeling és Chris sajátos keménysége is.

A tok és a fémszíj (fémcsat) egyaránt a Seiko saját nagyintenzitású titán anyagából készült, amelynek a nemesacél változatokkal szemben a legnagyobb előnye a súlya. A titán harmadával könnyebb az acélnál, így az óra mindössze 105 grammot nyom, ami a mindennapokban rendkívül kényelmes viseletet tesz lehetővé.

Mind a tok, mind pedig a fémszíj szuperkemény titánkarbid bevonatot kapott, a fekete szín az olivazölddel jól hozza a Resident Evil sötét képi világát.

Az egyedi számlapot szintén egy saját fejlesztés segítségével csodálhatjuk meg, a “Super clear coating” valóban szinte láthatatlanná teszi a zafír kristály óraüveget. Egyedi az óra lünettája is, a szögletes forma jól illik a tok formáihoz, a felületés a UTC időzónák kódjai olvashatóak.

Az egyedi kiadások egyedi megoldásokat kaptak, így az indexek és mutatók Lumibrite festése sötétben kék színben foszforeszkál, ez a szín más Astron modelleken eddig nem jelent meg.

A két újdonság természetesen az 5X53 kaliberrel készül, amely a valaha volt legfejlettebb Astron szerkezet, akár a méreteit, akár a teljesítményét, akár a technológiáját vesszük figyelembe.

Seiko Astron SSH131J1, avagy Leon Kennedy ügynök szolgálatra jelentkezik

Leon Scott Kennedy a resident Evil világában szintén a jó oldalon szolgál, a D.S.O. szövetségi ügynöke. Megjelenése jellegzetes, fekete bőrdzsekijéről könnyű felismerni.

Pontosan ezt a megjelenést tükrözi a Seiko Astron SSH131J1 modell, amely Kennedy ügynök stílusában érkezik.

A tok szintén a nagyintenzitású titánból készül, ás a szíja nem fémszíj, hanem fekete borjúbőr, így egyszerre stílusos és tartós, és kényelmes a viselete is. A lünetta ennél a modellnél hagyományos, kerek formájú, ennek az érdekessége, hogy a UTC városkódok a lünetta oldalára kerültek.

Az óra színösszeállítása jól idézi fel Leon Kennedyt, a fekete színt csak az indexek és mutatók elefántcsontfehér bevonata töri meg, így az összhatás valóban a főszereplőt idézi.

Mindkét óra tokátmérője 42.7 mm, ami kényelmes és sportos megjelenést ad, a 10 Bar (100m) vízállóság pedig biztonságot a mindennapokban. 

Limitált kiadású modellek exkluzív darabszámban

A két modell valódi limitált kiadás, hiszen mindössze 600-600 darab(!) készült belőlük világszerte, ami az exkluzivitásukat emeli. A különleges megjelenés, a Resident Evil sorozat rendkívüli sikere és az Astron modellek népszerűsége miatt várhatóan gyorsan fogynak majd a készletek, a Seiko Boutique Budapest üzletébe várhatóan 2023 májusában érkeznek majd, az áruk pedig 1 150 000 Ft és 1 130 000 Ft lesz.

TOVÁBBI CIKKEK