2020. 08. 25.

Seiko 5 Sports - Játékos hangulatban

A japán popkultúra nem hasonlítható össze semmivel. Az európai szemnek néha kicsit túl élénk világ megannyi sajátos ága között van egy, ami generációkon átívelő élményt nyújt, ez a videojátékok világa. A színes, mozgalmas karakterek, a közösségi élményt kínáló csaták milliókat varázsolnak el, és ezt a világot idézik meg a Seiko 5 Sports kollekció most érkező limitált modelljei.

Street Fighter, a videojátékok királya

A Street Fighter sorozat története egészen a nyolcvanas évek közepéig nyúlik vissza. Japán az elektronikus játékok lázában ég, sorra nyílnak a játéktermek, fiatalok és idősebbek is éjszakákat töltenek egymás vagy a gépek ellen csatázva. A videojátékok között talán a legnépszerűbbek a verekedős játékok, melyek egyik legnépszerűbbike lett az 1987-ben a Capcom kiadásában megjelent Street Fighter.

A játékban Ryu, a magányos harcos benevez egy bajnokságra, melyben több ország képviselőivel kell megküzdenie. A történet nem bonyolult, ám a Street Fighter 44 millió eladott játékkal mégis több, mint harminc éve a csúcson van. Köszönheti ezt az újszerű megjelenésének, sajátos világának és az egyedi figuráknak, melyek között vannak kiemelkedően népszerű harcosok is.

Ezeket a harcosokat jeleníti meg a Seiko 5 Sportslimitált kiadású sorozata, melyben a hat legnagyobb név jelenik meg, minden órának sajátos karaktert és színes, különleges megjelenést adva.

Ryu, a “Rendíthetetlen ököl” (SRPF19K1)

A történet alap karaktere Ryu, aki kitartóan edzi magát minden nap, hogy a legjobb harcos legyen. Az órán megjelenik ez a könyörtelen tempó, a küzdelmes felkészülés nyomaival. A klasszikus judo öltözet, a judo-gi mintázatát követő számlap és szíj, a sok gyakorlástól megkopott lünetta és a számlapon megjelenő kanjik mind az erő, kitartás és küzdelem nyomait viselik magukon.

A hátlapon megjelenik a Street Fighter V logója mellett Ryu egyedi kombinációja, mellyel a “Hadoken” mozdulatot lehet előhívni játék közben, a szíj hátoldalán pedig ismét feltűnik a 4 kanji, amely a harcos kesztyűjét díszíti: szél, erdő, tűz és hegy, felidézve ezzel az erősségeit.

Seiko 5 Sports SRPF19K1

Chun-Li, a “Kék jade” (SRPF17K1)

A kék nem véletlen, Chun-Li egy Interpol ügynök, aki speciális rúgásával teríti le ellenfeleit. A kínai mintázat visszaköszön az órán is, melyet róla mintáztak, a kék és arany színek jellegzetesek. Az indexek a karkötőjének tüskéiről kapták a formájukat, a 12-es index a nyakékének formáját követi, az övének gyönyörű sárkány mintázata pedig a szíj hátoldalán köszön vissza.

A hátlap a játék logója mellett szintén feljegyzi Chun-Li saját mozdulatának kontroller kódját, ez a mozdulat a “Pörgő madár rúgás”, mely sok kellemetlen pillanatot tud szerezni ellenfeleinek a Street Fighter V csatákban.

Seiko 5 Sports SRPF17K1

Ken, aki “Száguld és lángol” (SRPF20K1)

Ryu barátja és edzőpartnere, Ken energetikus karaktere jelenik meg ebben az órában. Az amerikai Masters család tagja, a Masters Foundation vállalat ifjú örököse nem ismer könyörületet, ha edzésről van szó. Aranyszőke haja és jellegzetes szürke és vörös judo-gi ruhája köszön vissza a számlapon, a szíjon és az indexeken is.

A tok is egy kicsit dinamikusabb, a fekete és arany PVD bevonat kiegészíti a látványt. A hátlap a saját kontroller kódjával itt is ki lett egészítve, Ken erőssége a “Shoryuken”. Az ifjú Masters családi cégének, a Masters Foundation-nak a logóját rejti a szíj hátulja, ezzel utalva Ken másik énjére.

Seiko 5 Sports SRPF20K1

Guile, a “Bevehetetlen erőd” (SRPF21K1)

Az Egyesült Államok légierejének őrnagya rendíthetetlenül küzd hazájának békéjéért. Egy valódi amerikai hős, a róla mintázott modell ennek megfelelően katonai stílusú. A terepszínű mintázatú számlapon a klasszikus számjegyek is a “field” stílust képviselik, de megtaláljuk rajta az őrnagyi rangjelzést és elesett barátja, a szintén Street Fighter karakter Charlie Nash dögcéduláját is. A tok itt is matt fekete PVD bevonatot kapott, hűen a katonai stílusához.

A hátlapon szintén ott a speciális mozdulatának, a “Sonic Boom”-nak a kontroller kódja is, mint valamennyi Street Fighter modellén.

Seiko 5 Sports SRPF21K1

Blanka, a vadon gyermeke (SRPF23K1)

Egy igazi fenevad, a dzsungelek mélyéről érkezett bizarr teremtmény. Blanka különleges megjelenése köszön vissza a legextravagánsabb modellen, az élénk színekben és a félelmetes részletekben egyaránt.

A zöld alapszín a vadonból jön, a narancs minták a hatalmas hajkoronáját idézik, lendületes és különleges összeállításban. A lünetta mintázata Blanka különleges mozdulatát, az “Electric thunder”-t villantja fel, az indexek pedig a borotvaéles fogait mutatják meg közelebbről, és a számlap mintázata is sajátos, Blanka jellegzetes pörgő mozgásából jön.

A hátlapon persze itt is megjelenik a kód, mellyel előhívható az egyedi mozdulata, és a Street Fighter V logó sem maradhatott el.

Seiko 5 Sports SRPF23K1

Zangief, az Acél Ciklon (SRPF24K1)

Egy profi a profik között. Zangief karaktere egy hivatásos pankrátoré, aki acél keményre edzett izmaival hódít a Street Fighter világában. Az orosz birkózónál kevés nagyobb és erősebb versenyző van a játékban, amely meg is jelenik az órán.

A vörös és arany színek Zangief ruháját hozzák el, a Nato-szíj pedig a harcos karkötőjének pontos mása.

Különlegessége ennek az egy darabnak, hogy a dátumablak felett egy nagyítót helyeztek el, extra erőt adva a megjelenésnek.

Az orosz harcos egyedi ütése, a “Cyclone Lariat” kódja ott a hátlapon, és itt is fekete dátumtárcsa teszi teljessé a megjelenést.

Seiko 5 Sports SRPF24K1

Seiko 5 Sports Street Fighter V - limitált darabszámban

Az újdonság attól is különlegesebb egy kicsit az átlagos modelleknél, hogy fajtánként mindössze 9.999 darab készült belőle. Ez elsőre soknak tűnhet, de összevetve a 44 milliónyi eladott játékkal és a rajongók millióival világszerte - jobb, ha lecsapsz minél előbb Te is.

Technikai adatok

  • 4R36 mechanikus automata kaliber
  • Hardlex óraüveg
  • nemesacél tok (típusonként eltérő PVD bevonattal)
  • 100m vízállóság
  • tok átmérő 42.5 mm
  • tok vastagság 13.4 mm
  • típusonként 9.999 darabos limitált kiadás
  • várható megjelenés: 2020 szeptember

Értesülj elsőként újdonságainkról, limitált különlegességeinkről, rendezvényeinkről!

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK