2018. 11. 05.

Seiko Dawn Grey Series - a hajnal érintése

Az idei év a limitált kiadások éve volt. Az év végére is maradt még friss meglepetés, a most érkező Seiko Prospex Dawn Grey Series (Hajnali Szürkület) modellek két igen sikeres típust mutatnak be egy kicsit más nézőpontból. A siker most is garantált, ráadásul a limitált kiadás mindig gyorsan fogy, főleg ha ilyen különleges darabokból áll.

A hajnali szürkület színei – Seiko Prospex SRPD01K1 és SRPD03K1

Az év eleji Black Series után most a Seiko megidézte a hajnali napsugarak melegét az éppen elmúló éjszaka sötétjéből maradt szürkületben az óceán felett – ez lett a Dawn Grey Series, amely a szürke (vagy inkább ezüst) és a narancs kellemes színösszeállítását kapta.

Két ikonikus darab, és mindkettőt ismerheted már régóta, hiszen az SRPD01K1 a Seiko Turtle különleges kiadású darabja, míg az SRPD03K1 a Seiko Samurai aktuális limitált kiadása. Mindkét modell történetéről olvashatsz a blogunkban, megtudhatod, mitől olyan népszerűek, és honnan erednek a széles körben elterjedt és elfogadott beceneveik.

Limitált kiadás csak Európában

Fontos kiemelni, hogy ez a sorozat kizárólag az európai piacon érhető el, és mindössze 2018 darabos szériák készülnek. Ennek köszönhetően nem csak gyorsan gazdára talál majd minden darab, de az értékét is növelni fogja a tény, hogy máshol nem elérhetőek az újdonságok.

Seiko Prospex Dawn Grey Turtle – az ezüst Teknős

A tokformája után elnevezett darab limitált változata ezüst számlapot kapott, a jól megszokott és bevált indexekkel és mutatókkal. A funkciógyűrű sötétebb árnyalatú szürkéjében 0-20 perc között narancsszín jelzi az eltelt időt, és a másodperc mutató is ebben a különleges színben játszik. Szintén narancs színt kaptak a perc jelzések közül a 15 percesek (15,30,45 és 60 percnél), ami nagyon jól harmonizál az ezüstszürkével.

A szerkezete a jól bevált és kiforrott mechanikus automata kaliber, a 4R36, amely naptár komplikációval bír nap és dátum kijelzéssel (az óráknál a komplikáció a szerkezetek plusz funkcióit jelentik, mint például a dátum kijelzése). Kézzel is húzható darab, másodperc stop funkcióval a legpontosabb beállíthatóságért.

 

Seiko Prospex Dawn Grey Samurai – egy legendás modell

Valóban a Seiko Prospex modelljeinek egyik legsikeresebbje a Samurai, ahogy a rajongók elnevezték. A történetét itt olvashatod el, a sikereinek okát pedig látni rajta. Egy egyedi tokforma, szögletes vonalai egyszerre modernek és hajtanak főt a tradíciók előtt. A mutatók szélesek, jól leolvashatóak és a Seiko speciális LumiBrite™ bevonatának köszönhetően hosszan és erősen foszforeszkálnak a sötétben, az indexekkel együtt.

A színösszeállítás itt is a szürke-narancs, és a másodperc mutató is megkapta a limitált narancs színt. Az SRPD01K1 modellhez képest a számlap struktúrájában van különbség, míg ott a sima felületen ezüstösen játszik a fény, addig az SRPD03K1 Dawn Grey Samurai számlapja a típuson már megszokott felületet hozza el az új színben. Mechanikus automata szerkezete a szintén kiforrott 4R35, amely dátum komplikációval bír.

 

Limitált díszdoboz és ajándék szilikon szíj csak a Dawn Grey Series modellekhez

A limitált modellek egyedi csomagolásban és kiegészítőkkel is érkeznek. A doboz a sorozathoz illő színekben játszik, a szürke és narancs jól visszaadja a hangulatot, és a fémszíj mellé egy szintén szürke, Seiko logóval ellátott szilikon szíj is érkezik a kényelmesebb nyári viselet érdekében. A két limitált kiadású darabot itt megtalálod, amíg a készletek tartanak:

Lemaradtál egy limitált kiadásról? Légy Seiko Club tag, és mindig tudni fogsz arról, ami igazán fontos!

A Seiko Club tagsága ingyenes, és csak előnyei vannak. A klubtagok megkapják a hírleveleinket, melyekben mindig értékes információkat juttatunk el azokhoz, akik időben szeretnének tudni az újdonságokról.

Ezen felül regisztrálhatják Seiko óráikat, és a klubtagság szintjétől függően alkatrész kedvezményben, különféle szervizeléssel kapcsolatos előnyökben és akár zártkörű, premier előtti bemutatókban is részesülhetnek.

Minden részlet és gyors, ingyenes regisztráció itt: www.seikoboutique.hu/seiko-club

Facebook oldalunkat követve is mindig friss információkhoz juthatsz:

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK