2023. 11. 30.

Seiko Prospex 1968 Diver's Re-Interpretation Marine Green GMT SPB381J1

 

Görgess lejjebb a folytatáshoz!

 

Részletes adatok, vásárlás ezen a linken!

 

A tökéletes búváróra japán megtestesítője a Seiko Prospex 1968 Diver's Modern Re-Interpretation GMT néven is emlegetett SPB381J1 referenciaszámú karóránk, amely a legmodernebb technológiánkat ötvözi a Seiko búvárórák időtlen stílusával. A kézzel is húzható, mechanikus automata modell újonnan kifejlesztett szerkezete 3 napos járástartalékkal rendelkezik, és ehhez a már önmagában is figyelemre méltó értékhez naponta - 15 / +25 másodperc pontosságot nyújt.

 

 

Az óra vadonatúj szerkezete a Seiko saját fejlesztésének eredménye. A 6R54 kódszámon ismert kaliber a régóta megbízható 6R kalibercsalád új tagja, immár GMT funkcióval és 72 órára kiterjesztett teljesítménytartalékkal. A Seiko történetében most először alkalmaz GMT komplikációt mechanikus Prospex búvárórában. A GMT komplikáció az óra viselóje számára lehetővé teszi egyszerre két különböző időzóna pontos idejének leolvasását, mindezt pedig kifinomult stílussal, hiszen az arany színű GMT mutató tökéletes kiegészítője az óra trópusi, üde zöld számlapjának. 

 

 

Az óra valódi búváróra, ennek megfelelően 200 méterig vízálló, kerámia betéttel ellátott lünettája pedig egy irányba forgatható. A mutatók és indexek a Seiko LumiBrite bevonatával vannak ellátva, így az óráról rossz látási körülmények között, sötétben is leolvasható a pontos idő.

 

Tudtad, hogy a 2023. november elején megrendezett, az órás világ Oscar-jának is nevezett GPHG (GRAND PRIX D'HORLOGERIE DE GENÈVE) díjátadón az órát díjra jelölték a Challenge kategóriában?

 

Videós tesztünkből mindent megtudhatsz az óráról. Kattints a videó borítójára az indításhoz!

 

Az óra alacsony súlypontjának és a tokfül kialakításának köszönhetően kényelmes viseletet nyújt. Hosszan tartó szépségéről a zafír óraüveg, a kerámia lünetta és a Seiko saját fejlesztésű szuperkemény bevonata gondoskodik, amellyel a tokot és a három soros óraszíjat vonták be a karcolások elkerülése érdekében.

 

Az óra három színben elérhető, a zöld mellett egy fekete és egy különleges, világoskék számlappal készített, limitált kiadás is megjelent. Az alábbi képre kattintva még több információt és további képeket is találsz!

 

 

 

A Seiko legelső 1965-ös búvárórájának bemutatása óta a Seiko folyamatosan olyan új technológiákat, funkciókat és kialakításokat fejlesztett ki, amelyek a Seiko Prospex búvárórákat a professzionális és szabadidős búvárok kedvencévé tették világszerte. A több mint fél évszázados innováció révén a Seiko folyamatosan feszegette a sportórák, és különösen a búvárórák határait.

 

Fedezd fel a teljes Prospex kollekciót! Kattints az alábbi képre a megnyitáshoz!

TOVÁBBI CIKKEK