2023. 08. 07.

Seiko Prospex Speedtimer Solar Chronograph SSC813P1 Panda

 

1969-ben a Seiko bemutatott egy órát, amely sznte minden tekintetben tökéletes darab volt, ez volt a Seiko 5 Sports Speedtimer: a legmodernebb kaliber, a legtrendibb stílus és megfizethető ár. A Pogue ezredes kezén a világűrt is megjárt óra az új mechanikus automata kronográf kaliberrel, a valóban ikonikus arany számlappal sem került többe akkor 18000 jennél, míg a kor másik legendája, a 6139 Hi-Beat búváróra a 300 méteres vízállóságával már 38000 jen volt.

Ezt az irányt követi a Prospex kollekció Speedtimer sorozatának négy solar chronograph modellje, köztük a fekete-fehér panda színösszeállításban készült SSC813P1.

 

 

A sportos Speedtimer Solar Chrono-k kvarc szerkezete egy zöldebb jövő megvalósítását segíti a fény energiájának hasznosításával. Az órákban dolgozó V192 jelzésű kaliber segédszámlapjai kijelzik a másodperceket, a napszakot, a stopper másodperc gyűjtőjét és a járástartalékot is, emellett pedig havi +/-15 másodperces pontossággal kényeztetik el viselőjüket. Teljes feltöltés esetén akár 6 hónapon keresztül tettrekészek, még akkor is, ha közben a fiók mélyére kerülnek, ennyi ugyanis a szerkezet gyár által garantált járástartaléka.

 

 

A panda népszerű fekete-fehér színösszeállításán kívül további három színben érhető el a modell, a selyemfényű számlapok tengerészkék, arany és fekete kivitelei a karórák világának fő színeit mind lefedik. Az órák adatlapjainak megnyitásához kattints a kiválasztott óra referenciaszámára:

 

 

SSC813 - SSC815 - SSC817 - SSC819

 

 

A 39 mm-es átmérőjű tok formája hűen követi az eredeti Speedtimer modellt, de a szálcsiszolt felületek és a hajlított zafír kristály óraüveg már a mai, modern kor követelményeinek is tökéletesen megfelelnek. A négy darab 39 mm-es tokkal bemutatott modell megjelenését követően a Seiko azok számára is kedvezni szeretett volna, akik a nagyobb tokátmérővel rendelkező modelleket részesítik előnyben.

 

 

További 3 modell jelent meg, immár 42 mm-es tokátmérővel, még egy pandával és két további vagány színössezállítással. Kattints ide a róluk szóló cikk megnyitásához!

 

TOVÁBBI CIKKEK