2023. 10. 10.

Speedtimer solar chronograph SSC935 Crystal Trophy a legjobbaknak

Minden versenyző álma, hogy egyszer a kezében tarthasson egy komoly díjat, amely elismeri a teljesítményét és mindazt, amit a díjért tett. Ilyen díj a crystal trophy is a sport világában, az üvegdíjak egyedi színe jelzi az értéküket is. Ezt az értéket és ezt a színvilágot mutatja be most a Prospex Speedtimer legújabb modellje, az SSC935P1 a maga kristályos kékségével.

Speedtimer solar chronograph modellek sportos méretekkel

A Speedtimer nevet nem kell bemutatni a Seiko rajongóknak, az egyik legismertebb sorozat a japán órák történelmében. Az 1969-ben az elsők között bemutatott mechanikus automata kronográf kalibertől mára eljutottunk a V192 solar chronograph kvarc szerkezetig, amely a modern kor technikai lehetőségeit maximálisan kihasználva ad választ a modern kor kihívásaira - a pontosság, a szinte gondozásmentes használat, a rendkívüli megbízhatóság és a fenntarthatóság egyszerre van jelen ezekben a fény energiájával működtetett kvarc kaliberekben.

Megnézem az óra adatlapját SSC935P1 ›››

A Speedtimer solar chronograph modellek 39 mm-es első sorozata után elkészült a nagyobb, 41.4 mm-es méret is szinte változatlan megjelenéssel, néhány kisebb részletet leszámítva a Speedtimer design első pillantásra felismerhető maradt.

Prospex Speedtimer solar chronograph SSC935P1

Az új modell, a Prospex SSC935P1 is ebben a 41.4 mm-es méretben érkezik, egyediségét pedig a számlap színe adja.

A bevezetőben is említett “Crystal trophy” kéksége az üvegdíjak színét hozza el, világos számlappal, mégis határozott színben, amellyel sportos kontrasztot alkotnak a segédszámlapok grafitszürke, szinte fekete színei.

A segédszámlapok színe nemcsak design elem, de része a V192 solar chronograph kaliber működésének, ezek ugyanis a solar panelek, amelyek a fényt alakítják át energiává a szerkezet működtetéséhez.

Az SSC935P1 modell érkezését 2023 novemberében várjuk, az ára pedig 275 000 Ft lesz, ezen a linken előrendelhető a Seiko Boutique Budapest oldalán.

 

Megnézem az óra adatlapját SSC935P1 ›››

Seiko Prospex Speedtimer solar chronograph SSC935P1 technikai adatok

SSC935P1

  • Kaliber: V192 

  • Járástartalék: 6 hónap (teljes töltés esetén)

  • Tok átmérő: 41.4 mm

  • Tok vastagság: 13.0 mm

  • Tok anyaga: nemesacél

  • Szíj anyaga: nemesacél

  • Óraüveg: Zafír kristály (tükröződésmentes bevonattal)

  • Vízállóság: 10 Bar / 100m

TOVÁBBI CIKKEK