2022. 08. 18.

Seiko 5 Sports Street Style camo újdonságok - Irány az utca!

A Seiko 5 Sports sikere erős alapokon nyugszik, hiszen több, mint fél évszázados múltra tekint vissza a sorozat. A Seiko azonban nem elégedett meg csak a sikeres múlttal, hanem élő jelent is teremtett a kollekciónak. A Street Style sorozat tagjaként most a legfiatalabb olimpiai sportág, a gördeszka első olimpiai bajnokával készült egy közös limitált kiadás és egy állandó modell is, érkezik az SRPJ37 és az SPRJ39 modell.

Seiko 5 Sports, az aktív mindennapok részese

A Seiko lassan hat évtizede indította útjára a sportos mindennapok elérhető árú óráját, az azóta rendkívüli sikereket elért Seiko 5 modellt. Az eredeti kiadás célja kimondottan is az volt, hogy az aktív életet élő fiataloknak készüljön egy olyan óra, amelyben nem kell aggódniuk a por és a víz miatt (abban az időben nem volt mindennapos a több száz méteres vízállóság), legyen tartós a fémszíjjal a korábban megszokott bőr helyett, legyen automata a kényelmes használata miatt, és azért legyen dátum kijelzés is rajta, hiszen a mobilok sem léteztek még, így a ma már automatikus mozdulatnál több kellett egy egyszerű dátum ellenőrzéshez is.

A sorozat évtizedekig élte a sikeres éveit, majd kisebb pihenő után egy korábban szintén igen népszerű modellel, a híres SKX búváróra sorozattal együtt tért vissza 2019-ben, rögtön 27 különböző variációban.

Az azóta eltelt években sorra készültek a különféle kiadások, limitált modellek, csökkentett méretű tok és field stílus, női modellek sora, és most újra itt az idő, hogy egy limitált és egy sorozatban készülő darabbal bővüljön újra a kínálat.

Seiko 5 Sports SRPJ39 limited edition a gördeszkázás királyától

A Seiko és a sport kapcsolata rendkívül erős, mind Japánban, mind világszerte sportolók képviselik leginkább a márkát és annak értékeit.

A Seiko és a sport kapcsolata a hazai vizeken is meghatározó, hiszen saját katamarán csapat működik Prospex Delta Team néven, amellyel itt ismerkedhetsz meg közelebbről: Prospex Delta Team . A csapat 2019-ben a második, 2020-ban és 2022-ben a harmadik helyen végzett a Kékszalag versenyén, amely a sportág legrangosabb megmérettetése.

A sportágak köre igen széles, technikai sportok, atlétika, tenisz, amerikai foci és baseball - és a sornak még nincsen vége.

A most érkező újdonságok közül a Seiko 5 Sports SRPJ39 modell is egy ilyen kollaboráció eredménye. A legfiatalabb olimpiai sportág, a gördeszkázás kiemelkedő japán versenyzője, Yuto Horigome lett a márka arca, nem is véletlenül.

Az olimpiai sportok közé a Tokyo 2020 nyári olimpián került be a sportág, így elsőként Japánban debütált, és rögtön egy japán versenyző sikerét hozta - ez a versenyző pedig nem más, mint a gördeszka kiemelkedő alakja, a japán Yuto Horigome.

Az 1999-ben született versenyző hét éves kora óta deszkázik, édesapja hatására, aki maga is komolyan vette ezt a sportot. 14 évesen már az Egyesült Államokban folytatta karrierjét, sorra nyerve a versenyeket, és kiváló alakítást nyújtva több filmben is, mint gördeszkás.  Az olimpián Horigome a street kategóriában indult, és a világon elsőként aranyérmes lett ebben a kategóriában, öregbítve ezzel a japán sportolók hírnevét.

A Seiko 5 Sports újdonsága, az SRPJ39 modell a klasszikus “streatwear” stílusjegyekkel készült, a fekete tok és szíj mellett fekete camouflage (más néven camo, nálunk terepmintásként ismerik) mintázatot kapott a számlap. A mintázat különlegessége, hogy strukturált, 3 dimenziós minta, nem csak egy egyszerű festés, így a különféle fényviszonyoktól függően változik a megjelenése.

A tok mérete 42.5 mm, a klasszikus Seiko 5 Sports méret, és az egyéb technikai jellemzői is a jól megszokottak, 100 méteres vízállóság, búvárlünetta és a megbízható 4R36 mechanikus automata kaliber nap és dátum komlikációval.

Az üveg hátlapon át egyrész magát a szerkezetet láthatjuk működés közben, másrészt a 6000 darabos limitált kiadású modellen a kiváló sportoló, Yuto Horigome aláírása is helyet kapott, a limitált kiadás sorszáma pedig a hátlapba lett gravírozva minden egyes darabnál.

A csomagolás szintén különleges, a fekete dobozban arannyal látható az aláírás és a “Yuto Horigome limited edition” felirat is.

Seiko 5 Sports SRPJ37, zöld camo mintával és nem limitált kiadásban

A limitált kiadású modell mellett érkezik egy sorozat modell is, a Seiko 5 Sports SRPJ37, amely két fontos jellemzőjében tér el a limitált társától.

Egyrészt a camo mintás (nem strukturált) számlap alapszíne zöld, másrészt pedig a szilikon szíj helyett fekete Nato szíjjal készül, ami a mindennapokban egy kényelmes viselet, és stílusában is tökéletesen illik a Seiko 5 Sports Street Style vonalába. 

Seiko 5 Sports SRPJ37 és SRPJ39 technikai adatok

SRPJ35 SRPJ39
Kaliber 4R36 4R36
Járástartalék  41 óra 41 óra
Tok átmérő 42.5 mm 42.5 mm
Tok vastagság 13.4 mm 13.4 mm
Tok anyaga nemesacél nemesacél
Szíj anyaga szövet szilikon
Óraüveg Hardlex kristály Hardlex kristály
Vízállóság 100 m 100 m

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK