2023. 01. 19.

Speedtimer újdonságok feketében - érkezik az SRQ045 Mechanical Chronograph Limited edition és az SSC917 Night Vision kiadása

A Seiko a sportidőmérésben elért eredményeire méltán büszke, akár az 1964-es tokiói játékokra gondolunk, akár az atlétikai világversenyek sorára, amelyeken hivatalos időmérőként vesz részt. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetjük a Speedtimer kollekciót is, amely 60 éve van velünk, és máig képes megújulni. A most érkező két új modell érdekessége a színvilága, a fekete kiadások sportosak és különlegesek is egyben.

Seiko Speedtimer SRQ045 és SSC917, avagy a sportidőmérés feketében

A Speedtimer az egyik legnagyobb és legismertebb ikon a Seiko modellek között lassan hatvan éve. Az elsők között volt a mechanikus automata oszlopkerekes kronográf kaliber elkészítésével, és azóta is töretlen a sikere.  A 2021-es visszatérésével új fejezet nyílt a Speedtimer történetében, egyszerre érkeztek meg a legmagasabb szintű 8R46 mechanikus kaliberrel készülő SRQ modellek és a solar kronográf kaliberrel készülő SSC modellek is.

A két kaliber két külön világot testesít meg, a mechanikus automata oszlopkerekes kronográf a hagyományos értékek és a műszaki kifinomultság felsőfoka, a solar kvarc kronográf pedig a legmodernebb megközelítése a mindennapi sportidőmérésnek.

Két új modell érkezik 2023 februárjában, és mindkettő valódi Speedtimer lesz a maga nemében, ami közös lesz bennük az a fekete színvilág, más-más hangulattal, de kiegészítve a kollekciót ezzel a népszerű stílussal is.

Seiko Prospex Speedtimer Mechanical Chronograph Limited edition SRQ045J1

Az új SRQ045J1 modell úgy lett egy valódi egyéniség a maga fekete megjelenésével, hogy közben gondosan ügyelt a részletekre, ápolva a Speedtimer örökséget megjelenésében és műszaki tartalmában egyaránt. Az új Speedtimer modelleket ismerőknek hamar feltűnik a különbség az eddigi mechanikus automata kronográfok megjelenéséhez képest. A tokforma nem változott, a gombok és a korona pedig már a 2022-ben megismert stílus, amely a könnyebb kezelhetőséget segíti kialakításaival.

Nem változtak a megjelenését meghatározó méretek sem, a tok átmérője 42.5 mm, a vastagsága pedig 15.1 mm - komoly órához komoly méretek. A vastagság oka a 8R46 kaliberben keresendő, a különleges tudással és technikával felvértezett szerkezetnek kell a hely, cserébe az egyik legkifinomultabb mechanikus automata kalibert kapjuk napjaink kínálatából.  Ami teljesen új, az a Speedtimer modellek között most megjelenő színvilág. A tok teljes egészében fekete “Hard coating” bevonatot kapott, amit a bőrszíj matt feketéje egészít ki.

Új a számlap is, a homokszórt struktúrájú fekete felület szintén matt, így nem zavarhatja tükröződés a minél pontosabb leolvasást, amire szükség is lehet, hiszen a szerkezet századmásodperces pontossággal képes mérni az időt. A fekete számlapon a kontrasztos narancs indexek és a fehér számok szintén a leolvashatóságot szolgálják, a megjelenésüknek pedig történelmi gyökerei vannak, amelyek egészen az 1972-es szapporói téli olimpia idejére nyúlnak vissza.

Ekkor mutatta be a Seiko a kifejezetten téli körülményekre tervezett 1/10 másodperces pontosságú stopperóráját, amelynek fekete számlapja és kontrasztos mutatói, indexei mind egy célt szolgáltak - a vakító fehérségben is pontos leolvashatóságot, és az SRQ045J1 modell hűen idézi fel ezt a megjelenést.

A mindössze 600 darabban készülő különlegesség egyedi sorszáma a hátlapba gravírozva lesz megtalálható, az újdonság várhatóan 2023 februárjában érkezik meg a Seiko Boutique Budapest üzletébe. A mechanikus kronográf óra ára 1 200 000 Ft.

Seiko Prospex Speedtimer Solar Chronograph SSC917 “Night Vision” - egy éj a vadonban

Szintén Speedtimer, szintén fekete, szintén új, mégis teljesen más világ az SSC917 modell. A megjelenése a korábban már bemutatkozott Prospex “Night Vision” sorozatba illeszkedik, amely az éjjellátók hangulatában a feketét egy jellegzetes zöld színnel vegyítve hozza el az éjszakai vadmegfigyelés, vadászat izgalmát.

A V192 kaliber, amely az SSC917 modellben dolgozik, a tökéletes társ a mindennapokban. Kvarc kaliberként a havi +/-15 másodperces járáseltérése segít a fontos dolgokra koncentrálni, nem igényel különösebb figyelmet. A solar technológia a gyakorlatban azt jelenti, hogy az óra a hétköznapokban a fény energiáját hasznosítva szintén törődésmentesen teszi a dolgát, átlagos napi használatban folyamatos lesz a töltöttsége. Ez a szerkezet már a járástartaléka ellenőrzését is lehetővé teszi, egyetlen gombnyomásra a hat óránál lévő segédszámlapon láthatjuk a töltöttség állapotát, amely teljes töltöttség esetén hat hónapnyi.

A tok formája a klasszikus Speedtimer, az 1969-es Seiko 5 Sports Speedtimer modell formáit követi. 39 mm-es átmérője kényelmes viseletté teszi, a 100 méteres vízállósága pedig megnyugtató érték a mindennapokban. Fekete bevonata az óra tokján és a fémcsaton a matt fekete számlappal és az éjjellátók zöldjével egészen különleges megjelenést ad az SSC917 modellnek. A solar chronograph újdonság már most is elérhető, ára 305 000 Ft.

Nézd meg az SSC917 modellről készült Újdonság Érkezik videónkat!

Seiko prospex SRQ045 és SSC917 technikai adatok

SRQ045J1 SSC917
Kaliber 8R46 V192
Járástartalék 45 óra 6 hónap
Pontosság +25/-15 mp/nap +/-15 mp/hó
Tok átmérő 42.5 mm 39.0 mm
Vízállóság 100m (10 Bar) 100m (10 Bar)
Óraüveg Zafír kristály Zafír kristály
Szíj Borjúbőr Nemesacél

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK