2023. 12. 15.

Új Speedtimer European Exclusive limited edition SSC937, újra sportos hangulatban

 

A Speedtimer sorozat klasszikus versenyhangulatot idéz fel minden modelljével. Az új, kifejezetten az európai piac számára készült limitált modell, az SSC937 egy korabeli autóverseny benzingőzös ígéretével érkezik, a hangulatot a különleges, világoskék számlap alapozza meg.

Seiko Prospex Speedtimer SSC937 “Speedometer”, egy modern sportos kronográf vintage stílusban

A Seiko Prospex kollekción belül a Speedtimer modellek neve egyet jelent a sportos mindennapokkal. Ahány megjelenés, annyi sporthoz köthető a stílusjegyek alapján, a legújabb modell, az SSC937P1 színösszeállítása egy autóverseny hangulatát idézi meg.

A világoskék számlap, az ezüst indexek és a narancs mutatók együtt a motorsport ikonjait hozzák el, a V192 solar kvarc kronográf szerkezet pedig éppen ehhez a stílushoz illik a legjobban.

 

 

A Speedtimer család tagjai között külön sorozatot kaptak a modern, rendkívül pontos kvarc kaliberrel készült modellek, ennek tagja az SSC937P1 is. A szerkezet solar kvarc, vagyis a működéséhez szükséges energiáját a fényből nyeri, legyen az napfény vagy bármilyen mesterséges fényforrás is (bár a leghatékonyabb töltést természetesen a Nap végtelen energiája biztosítja a számára).

 

 

Megnézem az óra adatlapját / SSC937P1 ›››

Ha egyszer teljesen feltöltődött, 6 hónapon át képes pontosan mutatni az időt, kvarc szerkezetként ez azt jelenti, hogy havonta mindössze +/-15 másodperc a járáseltérése, vagyis naponta kevesebb, mint egyetlen másodperc - ez, és a solar töltés kényelme tökéletes mindennapi “csak felkapom és indulok is” órává teszi.

Méretek, anyagok és részletek - az SSC937 mindenből a javát adja

 

 

A Speedtimer modellek méretei között mindenki megtalálja a neki legideálisabbat, széles skálán találunk közöttük különböző darabokat. 

Az SSC937 a skála alsó részén mozog, az egy ideje újjáéledő méretkategóriába esik a 39 mm-es átmérőjével, melyhez 13.3 mm vastagság társul. Néhány éve kezdődött egy trend az órák világában, melynek köszönhetően újra kezdünk visszatérni a 40 mm alatti átmérőkhöz, ami, ahogy ennél az óránál is, kényelmesen viselhető. bármilyen öltözékhez hordható darabokat eredményez.

 

 

Az óra tokja és fémszíja is nemesacélból készült, és új a Speedtimer solar kvarc sorozatában a lünetta kialakítása, amely itt szálcsiszolt acél, nem fekete vagy több színű, mint az eddigi daraboknál, ezzel is kicsit a vintage hangulatát erősítve.

A fémszíj szélessége 20 mm, a kialakítása pedig klasszikus “oyster” stílusú, háromrészes. de ha valaki szeretné egy fokkal elegánsabbá tenni az óráját, akkor a limitált kiadás díszdobozában talál hozzá egy ajándék bőrszíjat is, így két hasonló stílusú, mégis különböző hangulatú órát kap a mindennapokban.

 

Az ívelt óraüveg zafír kristályból készül, ami a hosszantartó karcmentes szépség záloga, a tükröződésmentes bevonata pedig segít a számlap kis részleteit jobban megfigyelni.

A világoskék számlap és a narancs másodperc- és kronográf stopper mutatók színösszeállítása valóban a versenypályákat idézi (innen a “Speedometer” név is), ezzel kontrasztban a három segédszámlap 3, 6 és 9 óránál pedig nem csak a stílus egyik eleme, de ezek egyben a solar kvarc töltés paneljei is, ezeken keresztül töltődik fel a kaliber.

Limitált kiadás Európának, díszdobozban és egy kis ajándékkal

A Seiko Prospex Speedtimer SSC937P1 “Speedometer” European Exclusive Limited Edition hosszú neve mindent magában rejt - ez az óra kizárólag Európa részére készült és csak Európában kapható. 

Mindössze 3000 darab készült belőle, ami tekintve a megjelenését és a különleges színösszeállítását, minden bizonnyal a versenypályákat megszégyenítő ütemben fogy majd - érdemes mielőbb előrendelni a Seiko Boutique Budapest oldalán, vagy személyesen a Seiko Boutique Budapest üzletében.

A szerencsés vásárlók, akik hozzájutnak majd, egy különleges, világoskék belsővel készülő díszdobozban kapják meg az órát, amelyben a már említett eredeti Seiko bőrszíj is található.

Seiko Prospex Speedtimer SSC937P1 technikai adatok

 

 

Megnézem az óra adatlapját / SSC937P1 ›››

 

SSC937P1 - az óra előrendelhető, az ára 298.000 Ft

 

  • Kaliber: V192 solar kvarc kronográf
  • Járástartalék: 6 hónap
  • Tok átmérő: 39.0 mm
  • Tok vastagság: 13.3 mm
  • Tok anyaga: nemesacél 
  • Szíj anyaga: nemesacél / borjúbőr 
  • Óraüveg: hajlított zafír kristály tükröződésmentes bevonattal
  • Vízállóság: 10 Bar

 

Az óra várhatóan 2024. januárjában érkezik majd meg a Seiko Boutique Budapest üzletébe.

TOVÁBBI CIKKEK