2016. 09. 11.

Trimatic - A Seiko mechanikus órák szíve

A Trimatic szimbolizálja a Seiko három találmányát, melyek a legmagasabb szintű megbízhatóságért és tartósságért felelnek a Presage mechanikus órákban. Ismerd meg mit jelent a Diashock, a Varázskar, valamint a Spron, és tudj meg többet arról, milyen előnyökkel jár ezen megoldások alkalmazása a mechanikus órákban!

Diashock

A Diashock egy ütődéscsökkentő fejlesztés. Amikor az órát ütés éri - például leesik a kemény padlóra - az alkatrészek közül általában a billegő tengely sérül meg a legkönnyebben. Ez a más mozgóalkatrészekhez hasonlítva kisméretű alkatrész csak 0.07-0.08 mm átmérőjű, ami megközelítőleg az emberi hajszál vastagságának felel meg. A Seiko az egyedülálló Diaschock rendszere, megvédi a szerkezetet rázkódástól és az ütésektől. Működési elvének alapja az, hogy a rugó által közrefogott csapágykőbe csatlakozik a billegő tengelye és ha a billegőt erős ütés éri, az elasztikus rugó elnyeli az energiát.

SPRON

A Seiko minden mechanikus órájában kulcsszerepet kapnak a saját gyártású ötvözetek. Az órákban található főrugó és hajszálrugó egyaránt az egyedi fejlesztésű, Spron nevű anyagból készül. A különlegesen elasztikus, ellenálló és erős ötvözetet a Tohoku Egyetem Fém és Ásványtani Laboratóriumával közösen fejlesztette ki a cég. Napjainkban a Spron ötvözeteket karakterisztikájuk miatt nem csak az óraiparban alkalmazzák, hanem az elektronikai és orvosi iparban is széleskörűen elterjedt használatuk.

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK