Oldal kiválasztása
Főoldal/Aktualitások/Hír/Sakura, tavasz és hó – Grand Seiko 44GS 55th Anniversary LE SBGW289G

Sakura, tavasz és hó – Grand Seiko 44GS 55th Anniversary LE SBGW289G

2022. április 12.

Inspiráció a természetből

 

1967-ben mutatta be a Grand Seiko azt a karórát, amely elsőként hordozta a mára “Grand Seiko stílusként” emlegetett dizájn 9 elvitathatatlan elemét, és amely azóta is meghatározza a Grand Seiko újdonságok formavilágát. 55 évvel az első megjelenés után most egy újabb limitált kiadással tisztelgünk a 44GS dizájn előtt. A kézi felhúzós újdonság karcsú tokja tökéletesen adja vissza a Grand Seiko stílusjegyeket, számlapját pedig az Észak-Japánban – ahol a Grand Seiko mechanikus modelleket készítik – jellemző tavasz szépsége ihlette.

Sakura-kakushi

A négy jellegzetes évszakkal rendelkező Japánban a természet látnivalók gazdag választékát kínálja, amelyek egyszerre mulandók és emlékezetesek. Az egyik ilyen a Sakura-kakushi, az a rövid tavaszi időszak, amikor Japán északi részén a hó és a cseresznyevirág együtt van jelen. Ennek az új Grand Seiko órának a számlapja finom rózsaszín, enyhén ezüstös árnyalattal, amelyek együtt tökéletesen megidézik azt a pillanatot, amikor a cseresznyevirág kikandikál a napfényben ragyogó, olvadó hó alól.

Az SBGW289 különlegessége abban rejlik, hogy a keskeny, 36,5 mm átmérőjőű dizájnt kombinálja mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyek a 44GS-t emlékezetessé tették. Ez csak úgy jöhetett létre, hogy a dizájnerek a konstrukciónak minden apró részletet újragondolták. Az óra tokját úgy tervezték, hogy a Grand Seiko kézi felhúzós 9S64 kaliberének karcsúságát teljes mértékben kihasználják, miközben megőrzi az eredeti 44GS lapos felületeit és éles szögeit. A ráma, indexek és mutatók karcsú kivitelezése illeszkedik a tok megjelenéséhez, megteremtve a friss, a maga nemében mégis klasszikus Grand Seiko megjelenést.

 

Az órát mozgató 9S64 szerkezetet kézzel szerelik össze a Grand Seiko mesterei a Shizukuishi Stúdióban. A szerkezetet magában foglaló tok az egyedülálló Zaratsu techikával, kézi polírozással kapja meg azt a torzításmentesen tükröződő, fényes felületet, amely mindig is a „Grand Seiko Stílus” sajátja volt.

A Heritage Collection új modellje várhatóan júniusban lesz elérhető 1200 darabos limitált példányszámban a Grand Seiko Boutique-okban és a kiválasztott üzletekben világszerte.

Grand Seiko 44GS 55th Anniversary Limited Edition SBGW289 technikai adatok

  SBGW289
Kaliber 9S64
Járástartalék  72 óra
Tok átmérő 36.5 mm
Tok vastagság 11.6 mm
Tok anyaga rozsdamentes acél
Szíj anyaga rozsdamentes acél
Óraüveg zafír kristály
Vízállóság 10 Bar (100m)
Limitált kiadás mennyisége 1200 db

A Grand Seiko Stílusról többet is megtudhatsz, ha ellátogatsz a következő oldalra: https://www.grand-seiko.com/global-en/about/design

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában, és segítség kellene a döntéshez?
Annak érdekében, hogy könnyebben boldogulj, összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
+
Összehasonlítás