A Trimatic szimbolizálja a Seiko három találmányát, melyek a legmagasabb szintű megbízhatóságért és tartósságért felelnek a Presage mechanikus órákban. Ismerd meg mit jelent a Diashock, a Varázskar, valamint a Spron, és tudj meg többet arról, milyen előnyökkel jár ezen megoldások alkalmazása a mechanikus órákban!

Diashock

A Diashock egy ütődéscsökkentő fejlesztés. Amikor az órát ütés éri - például leesik a kemény padlóra - az alkatrészek közül általában a billegő tengely sérül meg a legkönnyebben. Ez a más mozgóalkatrészekhez hasonlítva kisméretű alkatrész csak 0.07-0.08 mm átmérőjű, ami megközelítőleg az emberi hajszál vastagságának felel meg. A Seiko az egyedülálló Diaschock rendszere, megvédi a szerkezetet rázkódástól és az ütésektől. Működési elvének alapja az, hogy a rugó által közrefogott csapágykőbe csatlakozik a billegő tengelye és ha a billegőt erős ütés éri, az elasztikus rugó elnyeli az energiát.

Varázskar

A Seiko 1959-ben bemutatott találmánya, a varázskar azzal a céllal született, hogy növelje az automata órák felhúzásának hatékonyságát és csökkentse azt az időt, amíg a főrugó teljesen felhúzott állapotba kerül. Ez a nagyszerű találmány lehetővé teszi, hogy az oszcilláló súly mindkét forgási irányába húzza a főrugót. Az egyszerű megoldás hozzájárul az órák pontosságához és tartósságukhoz. A Seiko úttörő megoldását mára világszerte több vezető óragyártó is adoptálta.

Spron

A Seiko minden mechanikus órájában kulcsszerepet kapnak a saját gyártású ötvözetek. Az órákban található főrugó és hajszálrugó egyaránt az egyedi fejlesztésű, Spron nevű anyagból készül. A különlegesen elasztikus, ellenálló és erős ötvözetet a Tohoku Egyetem Fém és Ásványtani Laboratóriumával közösen fejlesztette ki a cég. Napjainkban a Spron ötvözeteket karakterisztikájuk miatt nem csak az óraiparban alkalmazzák, hanem az elektronikai és orvosi iparban is széleskörűen elterjedt használatuk.

Tekintse meg a Seiko Presage kollekcióját!