Presage kollekció új darabját az éjjeli égbolt és a japán emberek Hold iránti csodálata ihlette. Ez a gyönyörű zománc számlap, amely először tündököl ebben a gazdag kék színben, a Seiko mechanikus órakészítésének hagyományát és a Japán kézművességet egyesíti.

A Presage kollekció új darabját az éjjeli égbolt és a japán emberek Hold iránti csodálata ihlette. Ez a gyönyörű zománc számlap, amely először tündököl ebben a gazdag kék színben, a Seiko mechanikus órakészítésének hagyományát és a Japán kézművességet egyesíti.

Az arany félhold a másodpercmutatón kecsesen jár körbe a kék számlap fölött, akárcsak a Hold az éjjeli égbolton Japán hegyvonulatait bearanyozva.

Japán és az őszi Hold. Örökre rabul ejt.

Időtlen idők óta Japánt elkápráztatta a Hold. A Heian-korban (794-1185) a Hold szépsége iránti hódolat egy ünnepélyben öltött testet, amely egybe esett az évnek azon időszakával, mikor a Hold a legfényesebben ragyog. A Japán nemesek egybegyűltek a szabad ég alatt és mikor az égitest a legmagasabb járt, a Holdat dicsőítő verseket szavaltak. Különösen kedvelték azokat a helyeket, ahol a Hold fénye tükröződik – a tavak, folyók, tenger vízfelszínén. A Tsukimi-nek nevezett ünnepélyt a zenekar, a hagyományos őszi ételek és a sake, azaz a japán rizsbor teszik teljessé. Ez a csodálatos hagyomány napjainkig él és széles körben elterjedt Japánban.

A dizájn

A Seiko öröksége és a Hold csodálatának hagyománya egyaránt megjelennek az óra kidolgozásának részleteiben. Az óra megjelenése egyesíti magában a klasszikus tekintélyt és a finomságot, amely odavonzza a tekintetet. Szinte lehetetlen elmenni mellett anélkül, hogy felvennénk, megcsodálnánk és felfedeznénk a különleges részletei kidolgozottságát.

Jellemzők

Ez a modell a holdfényes éjszaka gyönyörűségét fejezi ki mélykék zománc számlapjával és az arany félholddal a másodpercmutatón.

Az indexeket a Seiko első zsebórájáról, a „Time Keeper”-ről, mintázták, amely 1895-ben jelent meg.

seiko-presage-kek-zomanc-indexek

Klasszikus stílusú óramutató és perc beosztás.

seiko-presage-kek-zomanc-oramutato

A nagy méretű korona gazdagon barázdált, így téve könnyebbé a 6R szerkezet felhúzását, hogy annak minden előnyét élvezhessük.

seiko-presage-kek-zomanc-korona

Félhold formájú csúcs, aranyszínű porral bevonva, amely a Hold felületének mintázatát tükrözi.

seiko-presage-kek-zomanc-masodpercmutato

A zafírból készült átlátszó hátlap is arany fényben tetszeleg.

seiko-presage-kek-zomanc-hatlap

A krokodilbőr szíj szintén mélykék színt kapott, követve az óra stílusát. A vékony lakkréteg finoman tükrözi a fényt, akárcsak a számlap.

seiko-presage-kek-zomanc-krokodilbor-szij

Minden óra egyedi sorozatszámmal és „Limited Edition” felirattal érkezik.

seiko-presage-kek-zomanc-limitalt-kiadas

Mitsuru Yokozawa precíz kézműves órakészítése

Mitsuru Yokozawa

A veterán mester, Mitsuru Yokozawa 1971-ben kezdett el zománccal dolgozni és azóta is ennek a művészetnek szenteli életét. Olyan apró felületre, mint egy óra számlapja, nagyon nehéz tökéletesen felvinni a zománc réteget, hiszen annak közelről nézve is egyenletesnek kell lennie, hűen mutatva a számlap mélységét. Ezt csak úgy tudja elérni a mester, hogy a zománcozás folyamatának minden lépését ő felügyeli. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a hőmérséklethez vagy a páratartalomhoz igazodva megváltoztatja a zománc összetételét. Így éri el, hogy minden számlap tökéletes legyen.

A Yokozawa által készített fehér zománc számlapok a 2016-ban megjelent Presage Chronograph karórán széles körben vívták ki az emberek csodálatát. Ennek a kék számlapnak a megalkotásával a mesteri órakészítés egy teljesen új szintjét érte el. A kék zománc viszkozitása sokkal magasabb, így a tökéletesen egyenletes felület elérése még nehezebb.

Presage Blue Enamel Limitált kiadás: SPB069

Kaliber 6R15

Lengésszám: 21,600 féllengés óránként (6 ütem másodpercenként)

Járástartalék: 50 óra

Kövek száma: 23

Nemesacél tok, zománc számlap

 Hajlított zafír tükröződésmentes réteggel

Áttetsző hátlap

Méret: 40.5mm, Vastagság: 12.4mm

Vízállóság: 10 bar

Krokodilbőr szíj biztonsági zárral

1 500 darabos limitált kiadás