A Grand Seiko Sport Collection darabjai pontosan olyanok, mint az élsportolók. Kivétel nélkül mindegyik kiemelkedő teljesítményt nyújt valamiben, és emögött a a teljesítmény mögött mindig komoly munka és egyedi felkészítés van. A 2019-es újdonságok ismét a csúcsra törnek, megérdemelten.

Grand Seiko Sport Collection

Spring Drive, a jövő technológiája 

A Seiko 20 éve fejlesztett ki egy forradalmian új technológiát az óraszerkezetek között, amivel ismét megelőzte a korát (gondoljunk csak például az 1969-ben elsőként bemutatott kvarc karórára, ami forradalmasította az óraipart évtizedekre). A Spring Drive névre keresztelt megoldás egy hibrid szerkezet, az elektronika és a mechanika összes előnyét egyesítve magában.

A szerkezet egyszerre egy mechanikus kaliber, főrugó által tárolt energiával és meghajtott kerékrendszerrel, és egyszerre egy elektronikusan szabályozott óramű, az elektronika (illetve a kvarc technológia) által biztosított, addig soha nem látott pontossággal.

Az elmúlt 20 év bebizonyította a Spring Drive technológia létjogosultságát az órák világában, különlegessége és a hagyományokhoz való kötődése meggyőző érv volt mellette. Nem mindennapi látvány a Spring Drive szerkezetek másodperc mutatója, mely a működési elvéből adódóan a mechanikus óráktól és a kvarc szerkezetektől is különbözve, folyamatosan jár körbe a számlapon – ilyenre más kaliber nem volt képes előtte.

Grand Seiko Sport Collection

Grand Seiko Sport Collection – masszív kivitel prémium minőségben

A Grand Seiko modellek a megjelenésük óta eltelt több, mint öt évtized alatt mit sem változtak. A márka jellegzetessége a Grand Seiko dizájn, melyről korábban már olvashattál nálunk. A Heritage Collection darabjai ezt az örökséget viszik tovább, míg a Sport Collection összegyűjti azokat a modelleket, melyek a klasszikus dress watch vonaltól sportosabb megjelenésűek. Ezek általában kronográf modellek, búvár modellek és GMT kivitelek, mivel ezeknek a megjelenése jóval sportosabb az eredeti, klasszikus darabokétól. A felhasznált anyagok itt sem átlagosak: a nemesacél mellett nagyintenzitású titán, kerámia és a rózsaarany is megtalálható a palettán.

Grand Seiko limitált kiadások a Spring Drive megjelenésének 20. évfordulójára

Az újdonságokat könnyen fel lehet ismerni még a Sport kollekció modelljei között is. A megszokottnál robosztusabb tok, jóval szögletesebb, mégis jellegzetes Grand Seiko tokformával, és az újdonságok egyik védjegyével, az oroszlánkarmokra emlékeztető tokfülekkel.

Grand Seiko Sport Collection

Az oroszlán több részletében is visszaköszön az új modelleknek, a számlapok textúrája egy oroszlán sörényéről kapta a mintázatát, a tokfülek az oroszlán karmait idézik fel, és maga a Grand Seiko oroszlános logója is megjelenik az óra hátlapján. A párhuzam az oroszlán és a Grand Seiko között egyértelmű – a japán mérnökök az órák királyát alkották meg annak születésekor, így a logó azóta is időszerű.

Mindhárom újdonságban közös, hogy a sportosság jegyében a vízállóságuk 20 bar, vagyis 200 méteres, ez már tökéletes valóban akár vízi sportokhoz is, zafír kristály óraüveget kaptak és a méreteik is komolyabbak, 44.5 mm-es átmérőjük mellé 14.3 és 16.8 mm vastagság társul a kaliberektől függően.

Grand Seiko SBGA403, SBGC230 és SBGC231 – 2019 újdonságai

A 2019-es bázeli kiállításon bemutatkozott darabok érkeznek is az év folyamán. A modellekben két féle Spring Drive kaliber található, az SBGC230 és SBGC231 típusok a Spring Drive GMT 9R96 szerkezetet kapták, míg az SBGA403 modell a szintén Spring Drive 9R15 szerkezetet.

Grand Seiko Sport Collection

Az SBGA230 egy rendkívüli megjelenésű limitált darab, mindössze 100 példány készül belőle. 18K rózsaarany tok, krokodilbőr szíj és egy GMT Spring Drive kaliber – impozáns megjelenés a legfelső kategóriából.

Grand Seiko Sport Collection

Az SBGC231 modell szintén limitált, 500 darabban készül, és egy valódi sport modell. Kronográf szerkezet GMT komplikációval, nagyintenzitású titán tok a Seiko saját Zaratsu polírozásával, Zafír kristály óraüveg és az oroszlán sörényét megidéző számlap a modell sajátja.

Grand Seiko Sport Collection

A harmadik modell, a Grand Seiko SGBA403 egy kissé különbözik az előző kettő évfordulós társától. A szerkezete szintén Spring Drive, a 9R15 nem kronográf, hanem a klasszikusabb három mutatós kivitel, járástartalék kijelzővel a számlapon. Szintén nagyintenzitású titánból készült mind a tok, mind a szíj, és a zafír kristály óraüveg is segíti a mindennapi használatban.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, a limitált és különleges megjelenésekről?

Kövesd figyelemmel a hivatalos Youtube csatornánkat, ahol rendszeresen jelentkezünk érdekes videókkal órákról, eseményekről és a Seiko által támogatott sportolók sikereiről egyaránt:

 

Érdekel a Seiko Youtube csatorna

 

Ha a jövőben szeretnél minél előbb, az elsők között értesülni a Seiko legfrissebb híreiről és a különleges, sokszor limitált modellekről, nem kall mást tenned, mint belépni a Seiko Club tagjai közé.

A tagság természetesen ingyenes, és csak előnyei vannak, mindig az elsők között juthatsz információkhoz, és részt vehetsz zártkörű rendezvényeinken is, valamint minden friss Seiko Magazinból postán kapod a saját, ingyenes példányodat.

Regisztrálj most, egy perc az egész:

 

Seiko Club ingyenes regisztráció itt

Grand Seiko Sport Collection