2020. 02. 02.

Grand Seiko 60th – új korszak kezdődik

2020 jelentőségteljes év a Grand Seiko történetében. 60 éves lett a márka, és ez a szám különleges jelentőséggel bír az órák világában. 60 másodpercből áll egy perc, és 60 percből egy óra – a 60 mindig egy új szakasz kezdetét jelöli. Így van ez a Grand Seiko életében is, büszkén és várakozásokkal telve kezdjük meg a legújabb szakaszát történetünknek, és mutatjuk be az újdonságainkat ebből a jeles alkalomból.

60, egy különleges szám és egy különleges évforduló

A hatvanas szám különös jelentőséggel bír a japán kultúrában. A tradicionális naptárakban 10 naptári jegy és 12 zodiákus jegy található, melyek 60 kombinációban állhatnak együtt. A hatvanas számot elérni mindig azt jelenti, hogy egy szakasz beteljesedett, és egy új kezdődik.

Így történt ez a Grand Seiko történetében is, hiszen hatvan éve, 1960-ban jelent meg az első Grand Seiko modell, melynek tervezésekor a japán mérnökök és tervezők célja az volt, hogy megalkossák az „órák királyát”, mely nemes egyszerűséggel, de maximális precizitással és kivételes leolvashatósággal uralja világát. Innen ered a híres oroszlános logó is, mely hatvan éve kíséri a Grand Seiko útját, pontosan kifejezve mindazt, amit a márka jelent az órák világában.

2020-ban egy újabb 60 éves szakasz veszi kezdetét és ezt most négy különleges modell megjelenésével ünnepeljük, melyek mindegyike tökéletesen magán viseli a márka hagyományos jegyeit és értékeit, mégis mindegyikük tökéletesen mai darab.

Grand Seiko 60th Anniversary Limited Edition modellek

A négy újdonság mindegyike limitált kiadás, 300-tól 2500 darabig terjedő mennyiségekben lesznek elérhetőek. Két mechanikus automata és két high-end kvarc kaliberrel készülő modell érkezik, melyek között egy igazi ékszer, egy hölgyek részére készült darab is helyet foglal. Izgalmas újdonságok, egyedi kivitelek és a tökéletes Grand Seiko minőség ünnepli méltón a hatvanadik évfordulót, és jelenti be büszkén a márka következő hatvan évének kezdetét.

Heritage Collection Hi-Beat 36000 limited edition SBGH281

Az első ünnepi modell egy mechanikus automata kaliberrel készülő darab, mely emléket állít a híres elődjének, a 44GS 1967-ben megjelent modellnek. Ez volt az az óra, mely elsőként mutatta be az egyedi, valódi japán Grand Seiko stílust, és ez a modell alakította ki a máig ismert stílusjegyeket is. A Hi-Beat 36000 kaliber egy technikai csemege, a magasabb frekvencia nagyobb pontosságot és megbízhatóbb járást eredményez az átlagos szerkezetekhez képest. Ennek és a különleges, precíziós technológiájú gyártásnak köszönhető a kaliber +5/-3 mp/nap pontossága, ami kiemelkedő érték, és mindehhez 55 órás, vagyis több mint két napos járástartalék párosul, ami így együtt a 40 mm-es átmérőjű, kényelmes tokformával kifogástalan napi viseletté teszi ezt a modellt. Az évfordulós modell a jeles alkalmat aranyból készült Grand Seiko logóval és élénkvörös másodpercmutatóval tiszteli meg, melyek a számlap színével együtt a napfelkeltét és az új hajnal energiáit szimbolizálják.

A Grand Seiko SBGH281 modell 1500 darabban készül az egész világon.

 

Elegance Collection Women’s Automatic limited edition STGK015

A hölgyek részére készült STGK015 modell szintén mechanikus automata kalibert kapott. A speciálisan erre a célra fejlesztett 9S27 szerkezet komoly kihívások elé állította a mérnököket, hiszen az átmérője mindössze 19,4mm, a vastagsága pedig 4,49 mm, és ebben a méretben is képesek voltak olyan szerkezetet tervezni, melynek napi pontossága +8/-3 másodperc, a járástartaléka pedig több mint két nap, egészen pontosan 50 óra.

Az óra külseje sem mindennapi, hiszen a „Grand Seiko kék” színű gyöngyház számlapot gyémánt indexek díszítik, és a tokon is 45 gyémántot számolhatunk meg. A különlegesség exkluzivitását növeli, hogy ez a modell mindössze 300 darabban készül.

 

Heritage Collection quartz limited edition SBGP007

A hatvanadik évforduló tiszteletére érkező újdonságok között kvarc modell is helyet kapott, méghozzá a Grand Seiko high-end kvarc kaliberével, a 9F85 kaliberrel készítve. Ez a kaliber egy technikai remekmű, a speciálisan szabályozott darab járáseltérése mindössze 5 másodperc – évente. Ezt a különleges tudását jelzi a számlapon hat óránál elhelyezett arany csillag is, melyre méltán érdemes a kaliber ezzel a kiemelkedő értékkel. Érdekessége még, hogy a mechanikus szerkezetekhez hasonlóan az idő beállításakor a másodperc mutató nem áll meg, így például egy időzóna váltásnál nem kell újra pontosítani a másodperc mutatót, ami ilyen pontosságnál indokolt is. A Grand Seiko SBGP007 modell szintén az évfordulós modellek jellegzetes kékjében pompázó számlapot kapott, melynek mintázata a 2020-at, vagyis az évforduló évszámát jeleníti meg, az élénkvörös másodperc mutatóval és az arany csillag díszítéssel együtt.

A Grand Seiko SBGP007 modell 2500 darabban érkezik 2020-ban.

 

Sport Collection quartz limited edition SBGP015

A Sport Collection modellek a legszebb Grand Seiko hagyományokat ötvözik a legmodernebb elvárásokkal. A dinamikus forma egyenes síkokkal határolt, erőteljes és abszolút mai, és a specifikációi is alkalmassá teszik egy valóban sportos viseletre. A 200 méteres vízállóság a menetzáras koronával és a zafír kristály óraüveg biztosítja a mindennapi megpróbáltatásokat, a 9F85 kvarc kaliber pedig az extrém pontosságot. A megjelenésért itt is, mint valamennyi Grand Seiko modellnél, a Seiko egyedi és kifinomult technikával készülő Zaratsu polírozása felel, mely egy torzításmentesen tükröződő felületet ad az óra tokjának. A megjelenése is dinamikus, a számlap a már megismert évfordulós modellekhez hasonlóan a Grand Seiko kék színében játszik, miként a kerámia anyagból készülő, karcálló számlapgyűrű is, összhangban az élénkvörös másodpercmutatóval. Ami ennél a modellnél kicsit eltér a többi jubileumi kiadástól, az a mutatók és indexek LumiBrite festése, melynek köszönhetően az óra sötétben hosszan és erősen foszforeszkál, jól leolvashatóvá téve így a mindig pontos időt, minden körülmények között.

A Grand Seiko SBGP015 modell 2000 darabos limitált kiadás.

 

Értesülj elsőként újdonságainkról, limitált különlegességeinkről, rendezvényeinkről!

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK